Αιμοδοσία στην ενορία μας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Μη διστάσεις!

 

αιμοδοσιαΗ εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, που όχι μόνο διατρανώνει την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, αλλά καταξιώνει τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εαυτού μας για τον ξένο που είναι συνάνθρωπός μας!

Η κάλυψη των αναγκών σε αίμα είναι κοινός παγκόσμιος στόχος, τον οποίο πολλές χώρες, ανάμεσα τους και ανεπτυγμένες, δεν έχουν ακόμη επιτύχει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, τα δύο τελευταία χρόνια η ετήσια ποσότητα αίματος που διατίθεται από τις υπηρεσίες αιμοδοσίας είναι περίπου 625.000 μονάδες.
Στη χώρα μας χρειαζόμαστε περίπου 670.000 μονάδες αίματος για την κάλυψη των μεταγγίσεων των ασθενών μας.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι, παρά τις προσπάθειες για βελτίωση της αιμοδοτικής προσφοράς και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών,  δεν καταφέραμε να γίνουμε αυτάρκεις σε αίμα...
Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας του ασθενούς.
Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας έχουμε  ευθύνη αν  μπορούμε, και δεν  είμαστε εθελοντές αιμοδότες.
Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να καταργηθεί σταδιακά η χρήση οικογενειακών και αμειβόμενων αιμοδοτών και να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στην εκπαίδευση, δραστηριοποίηση και συνεχή έλξη εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών, οι οποίοι και θα  προσφέρουν αίμα τακτικά.
Δραστηριοποίησε τον εαυτό σου και γίνε  εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς και εσύ να προσφέρεις  αίμα, στην τακτική αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 20011, από τις 09.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (κάτωθεν του  κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού μας). 

Έλα ! Μη διστάσεις!

Από την Ενοριακή  Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού

 αιμοδοσια

 

Η επιστολή προς τους αιμοδότες μας (με την ευχή και την προσδοκία να αυξηθούν):

Αγαπητέ/ή κ.  ……………..,
Προκαταβολικά αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη να σε ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας,  που  κατάφερες  κάποιες φορές και πλαισίωσες την ενοριακή προσπάθεια μας για τη  συλλογή μονάδων αίματος. Στην προηγούμενη Αιμοδοσία στις 10/4 /2011 δόξα τω Θεώ συγκεντρώθηκαν 53 φιάλες αίματος και διετέθησαν μέχρι σήμερα οι 37 για τις ανάγκες των ασθενών ενοριτών μας.  
Η  έμπρακτη αγάπη  σου έδωσε υγεία  ίσως σε περισσότερους από έναν  ασθενείς, και για αυτούς  είναι η αναντικατάστατη και η ουσιαστική βοήθεια στις  ώρες της  μεγάλης ανάγκης: Στην  αρρώστια τους !
Δυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων που μπορούν, με την τελείως ανώδυνη γι' αυτούς εθελοντική αιμοδοσία, να προσφέρουν το πολυτιμότερο για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο: το αίμα!
Αρκετές φορές, αυτή η μη ευαισθητοποίηση οφείλεται στην αδιαφορία πολλών για το τι αποτελεί πραγματική προσφορά προς τον συνάνθρωπο, πολλές φορές όμως οφείλεται στην άγνοια για το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους το πιο ανεκτίμητο αγαθό που μπορεί να σώσει την ζωή του.
Γι' αυτό,  μην ξεχάσεις να έλθεις  στην Ενορία μας που υποστηρίζει την εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία και να συνεισφέρεις σημαντικά μ' αυτό τον τρόπο στο να σώσεις  την ζωή ενός ασθενούς, προσφέροντας αίμα. Η προσφορά σου θα  είναι πραγματικά ανεκτίμητη,
Η αιμοδοσία διαρκεί 10΄, είναι ακίνδυνη και γεμίζει με χαρά και αισθήματα προσφοράς  αυτόν που συμμετέχει. Σε κάθε αιμοδότη γίνονται δωρεάν εξετάσεις αίματος για σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ηπατίτιδα, AIDS κλπ. και είναι άκρως εμπιστευτικές και προσωπικές.
Και σε αυτόν τον τομέα η ενορία μας, με επικεφαλής το συμβούλιο της ενοριακής αιμοδοσίας, διοργανώνει την  επόμενη αιμοδοσία  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του νεανικού κέντρου  του Nαού μας  από τις 9  το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι.

Σε περιμένουμε !
Από το Συμβούλιο της Eνοριακής Επιτροπής Aιμοδοσίας 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ