ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

6ΗΜΕΡΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ EKΔΡΟΜΗ

Με την Ενορία του Ιερού Ναού

Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού

29/04 - 03/05/2015

Agia Sofia

1η μέρα-29/04/2015 Τετάρτη:

06:00 Συγκέντρωση στην ενορία και αναχώρηση με το λεωφορείο. Καθ'οδόν θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα στους πρόποδες του Ολύμπου. Συνεχίζουμε και μετά από μερικές στάσεις φτάνουμε στη Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα-30/04/2015 Πέμπτη:

06:00 το πρωί αναχώρηση από Κομοτηνή για να περάσουμε τα σύνορα και, μετά από μια περίπου 3ωρη οδική διαδρομή, άφιξη στη Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα διασχίσουμε τα Βυζαντινά τείχη του Επταπυργίου για να επισκεφθύμε το Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών και προσκύνημα στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Συνεχίζουμε με την περίφημη Μονή της Χώρας (τώρα Καχριέ Τζαμί) όπου σώζονται άθικτα τα ωραιότερα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - Δείπνο - Διανυκτέρευση.

3η μέρα-01/05/2015 Παρασκευή:

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για να προσκυνήσουμε στo Αγίασμα της Παναγίας του Βεφά. Στη συνέχεια, επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία και στο μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ), στον βυζαντινό ιππόδρομο, όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών, και στο Βυζαντινό Υδραγωγείο (σημερινή ονομασία Γερεμπατάν). Συνεχίζουμε για επίσκεψη και ξενάγηση στο Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί και στη συνέχεια, έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό στο Kumkapi (παλιά Ελληνική γειτονιά) και ψώνια στην Κλειστή Αγορά με τα χιλιάδες παραδοσιακά μαγαζιά (Καπαλί Τσαρσί). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, και αναχώρηση για δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο, διανυκτέρευση.

4η μέρα-02/05/2015 Σάββατο:

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για μετάβαση στα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια: Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπο. Επίσκεψη στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή. Στη Πρίγκηπο ελεύθερος χρόνος για περιήγηση του νησιού με άμαξες και για να θαυμάσουμε τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά και το μαγευτικό τοπίο. Οργανωμένο μεσημεριανό γεύμα σε γραφική παραλιακή ταβέρνα στο νησί κι επιστροφή με το καραβάκι στην Πόλη. Ελεύθερος χρόνος στη πλατεία Taksim και στην περίφημη Μεγάλη οδό του Πέρα Διανυκτέρευση.

5η μέρα-03/05/2015 Κυριακή:

Τα πρωί, αναχώρηση για Θεία Λειτουργία, επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην εκκλησία των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος. Το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα απ'όπου θα περάσουμε στη Ελλάδα για να καταλήξουμε στη Καβάλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα-03/05/2015 Κυριακή:

Το πρωί, αναχώρηση για να προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνησσας και συνεχίζουμε με στάσεις το δρόμο της επιστροφής για να φτάσουμε βραδάκι στην Ενορία μας.

 

Ο/Η ξεναγός σε συνεννόηση με την υπεύθυνο ιερέα, διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

 

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή: 450 €

(επιπλέον +130 € επιβάρυνση μονοκλίνου)

 

Περιλαμβάνονται:

- Όλες οι Μεταφορές με λεωφορείο στην Αθήνα από Ενορία – Κωνσταντινούπολη - Ενορία όπως ορίζει το πρόγραμμα.

- 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ARCADIA στην Κομοτηνή στον ένα δρόμο προς Κων/πολη

- 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY στη Καβάλα στο δρόμο της επιστροφής

- 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Modus Hotel στη Κωνσταντινούπολη

- Ημιδιατροφή - Πρωινό και 1 γεύμα/δείπνο καθημερινά όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα

- Καραβάκι για επίσκεψη στα Πριγκηπόννησα

- Συνοδός γραφείου & Ξεναγός για τις επισκέψεις στην Πόλη

- Aσφάλεια Αστικής ευθύνης - Φόροι και Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

- Φιλοδωρήματα

- Είσοδοι σε Αρχαιολογικούς χώρους & Μουσεία

- Άλλα γεύματα ποτά/αναψυκτικά και

- ότι δεν αναφέρεται ανωτέρω ως περιλαμβανόμενο

 

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως 02/03/2015

με προκαταβολή: 150 ευρώ κατ’άτομο

στον π. Συνέσιο τηλ. 6947786181

**********

Προσοχή: Θέσεις περιορισμένες !!!

 

 

travel logoΔιοργάνωση εκδρομής: ΗΙΜΑLAYA TRAVEL A.E.

Προσκυνηματικά και Πολιτιστικά Ταξίδια σ’ όλο τον κόσμο

Φιλελλήνων 4, Πλ.Συντάγματος, 10557 Αθήνα, Τηλ: 210-3225159 Fax: 210-3251474


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ