Αγαπητοί μας ενορίτες.


Επιτρέψτε μας, μέσω της επιστολής αυτής, να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται σήμερα από το Ιερό Ναό της Παναγία της Φανερωμένης Χολαργού .
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, με τη νέα του δραστηριότητα, τη λειτουργία του Κέντρου της Ενοριακής Αγάπης, δηλ. τη λειτουργία του Ενοριακού παντοπωλείου, της Ενοριακής ιματιοθήκης, του καθημερινού Ενοριακού συσσιτίου , της καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης και μέσω της Ενοριακής αιμοδοσίας ,είναι υπεύθυνο για κάθε ενορίτη που πραγματικά έχει οιανδήποτε ανάγκη σε υλική, ηθική ή άλλου είδους βοήθεια και συμπαράσταση.
Δίδει κάθε μήνα οικονομικά βοηθήματα σε ενδεείς ενορίτες μας, καθώς σε φοιτητές και σπουδαστές, τσάντες με τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη καθαριότητος, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια για τα παιδιά, έκτακτα βοηθήματα στις γιορτές, πληρώνει ενοίκια, λογαριασμούς, σχολικά είδη, ιατρικές εξετάσεις, φροντιστήρια, σχολικά βιβλία, ετοίμασε εορταστικές δωροεκθέσεις με κατασκευές των κυριών του Ε.Φ.Τ.,  εορταστικές εκδηλώσεις, κ.α.

Επιστήμονες, εθελοντές στηρίζουν  ψυχολογικά και συμβουλευτικά  όπου χρειάζεται  μέλη οικογενειών  , μονογονεϊκές οικογένειες, πενθούντες και  ανήλικα παιδιά  ενοριτών μας., γίνεται διδασκαλία παραδοσιακών και δημοτικών χορών κάθε Σάββατο σε 150 ενορίτες (μικρούς και μεγάλους)και τέλος φροντίζουμε με νομική εθελοντική προσφορά κακοποιημένα παιδιά, γυναίκες υπό διαζύγιο, και άλλα νομικά θέματα ενοριτών μας.
Κανένας αδελφός μας που έχει πραγματική ανάγκη  δεν φεύγει με άδεια χέρια. Η ενορία μας με ευαισθησία και διακριτικότητα κινείται άμεσα για την κάλυψη κάθε ανάγκης που μας γίνεται γνωστή.


Θέλουμε  όμως να μας βοηθήσεις και εσύ!!!

Εάν γνωρίζετε, στην γειτονιά σας ή στην πολυκατοικία σας, κάποιον ενορίτη μας που έχει ανάγκη, μη διστάσετε! Ελάτε να μας ενημερώσετε!


Αγαπητοί μας ενορίτες,

Γνωρίζουμε  και εμείς πολύ  καλά,  ότι οι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ανήσυχες ημέρες που ζούμε  δυσκολεύονται πολύ, η απελπισία  είναι ζωγραφισμένη καθημερινά στα πρόσωπά τους και κατακυριεύει την καρδιά τους.
Το γνωρίζουμε γιατί πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση  της ελπίδας τους είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους. Στόχος και αγώνας  της ενορίας μας, αλλά και του Φιλόπτωχου Ταμείου της είναι να αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε με τρόπο μεθοδικό τα προβλήματα που  δημιουργεί η παρούσα ποικιλόμορφη  κρίση.
Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περισσότερο το προνοιακὸ έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει κάθε μέρα  τι θα μαγειρέψει ή έστω  να μην έχει ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουν οι ευλαβείς αδελφοί μας Χολαργιώτες ότι, στο σημείο αυτό η  τοπική τους  Εκκλησία επιτελεί σημαντικό  έργο. Το γνωρίζουν  γιατί πολλοί αυτή την προσπάθεια της ενορίας μας την στηρίζουν  εθελοντικά, αλλά  και την ενισχύουν οικονομικά.!
Το Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αισθάνεται έντονα την ανάγκη, για άλλη μια φορά, να σας ευχαριστήσει όλους θερμά, που με κάθε πρόσφορο τρόπο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εξακολουθείτε να συμπαραστέκεστε έμπρακτα στις Φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.


Από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Χολαργός


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ