Η Θεία Λειτουργία της Κυριακής, στην οποία ψάλλει βυζαντινή εκκλησιαστική Χορωδία, τελείται ως ακολούθως:

  • Α΄ Θεία Λειτουργία [7.00 π.μ. - 10.00 π.μ.]

  • Β΄ Θεία Λειτουργία [9.30 π.μ. - 12.00 μ.]

Ειδικότερα, η Β΄ Θεία Λειτουργία, τελείται εφέτος από την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου έως την Κυριακή των Βαΐων, στο παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών, στο "ΣΗΜΑΝΤΡΟ" (Ελευθ. Βενιζέλου 59α), προσφέρεται δε ως άριστη ευκαιρία εκκλησιασμού σε όσους το επιθυμούν αλλά, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην πρωινή Α΄ Θεία Λειτουργία.

Η Θεία Λειτουργία, το Μυστήριο των Μυστηρίων, τελείται ακόμη κάθε Σάββατο, τις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας και στις μνήμες των Αγίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ενορίτες μας να προσέρχονται όσο πιο συχνά γίνεται στην ευχαριστιακή σύναξη, όπου βιώνεται η Βασιλεία του Θεού. Σε όλη τη διάρκει του χρόνου η ιερά Ακολουθία του Όρθρου αρχίζει στις 7.00 το πρωί και ακολουθεί η Θεία Λειτουργία (τις ημέρες που αυτή τελείται στον ιερό Ναό μας).

Καθημερινά τελούνται οι Ι. Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου ως και η Θ. Λειτουργία, καθώς και ο Εσπερινός του Σαββάτου, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στους χώρους του Ιερού Ναού μας, και σε ώρες που δεν υπάρχει ζώσα λατρεία, υπάρχει άκουσμα ψαλμωδίας σε ‘πιανίσιμη’ μορφή, συμφώνως με την οδηγία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με κατάλληλα βυζαντινά άσματα για κάθε εκκλησιαστική περίοδο.

Κάθε απόγευμα η ώρα ενάρξεως της ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού έχει ως εξής :

Ιανουάριος - Φεβρουάριος  5.00 μ.μ.
Μάρτιος - Απρίλιος  6.00 μ.μ.
Μάϊος  6.30 μ.μ.
Ιούνιος - Ιούλιος  7.00 μ.μ.
Αύγουστος  6.30 μ.μ.
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος  6.00 μ.μ.

Νοέμβριος - Δεκέμβριος

 5.00 μ.μ.

 Ενημερωθείτε για τις "Μαθητικές Θείες Λειτουργίες"


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ