Πώς βιώνουν γονείς και παιδιά καταστάσεις βίας στο οικογενειακό περιβάλλον; ["Πέρασμα.... όταν η οθόνη γίνεται τρόπος επικοινωνίας" vol4 Β΄ κύκλος]

 100523635 gettyimages 486417825

Πώς μπορούν δυο άνθρωποι που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις την κοινή τους πορεία να οδηγούνται στη σύγκρουση;

Πώς οι όρκοι αιώνιας αγάπης μετατρέπονται σε βία;

Πώς βιώνουν τα παιδιά καταστάσεις βίας μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον;

Πώς η Εκκλησία βοηθά στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση του φαινομένου;

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας», ένα φαινόμενο που -δυστυχώς- συναντάμε και στην ελληνική οικογένεια. Οι συνθήκες «εγκλεισμού» των ανθρώπων στη δύσκολη περίοδο της καραντίνας, εξ αιτίας της πανδημίας COVID-19, παρατηρήθηκε ότι συνέβαλλαν στην έξαρση του φαινομένου.

Στη διαδικτυακή εκπομπή ΠΕΡΑΣΜΑ της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου, την οποία επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας και Υπεύθυνος της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συζητά με την κα. Ευφροσύνη Σπανέα, κλινική ψυχολόγο, Σύμβουλο ψυχολογικής στήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο για την έμφυλη βία της Γεν Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων και προβάλλεται ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό.

 


Εκτύπωση   Email