"Γιατί όταν πονάς... πονάω; Η έννοια της συνεξάρτησης στις οικογενειακές σχέσεις" με τον Αρχιμ. Χρύσανθο Παπαποστόλου

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

«Γιατί όταν πονάς… πονάω; Η έννοια της συνεξάρτησης στις οικογενειακές σχέσεις» 

Διαδικτυακή Συνάντηση, την Κυριακή 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας, σε συνεργασία με τις ενορίες Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Αγ. Φιλοθέης Αθηνών, με 85 συμμετοχές.

Ομιλητής ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

WEBINAR f

Στην ομιλία του ο π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην έννοια της συνεξάρτησης αλλά και στα χαρακτηριστικά των συνεξαρτημένων, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο στην απουσία ορίων και στην ανάγκη των συνεξαρτημένων για έλεγχο.

Υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι συνεξαρτημένοι είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και παραίτηση του εαυτού τους που τείνουν να αναζητούν αναγνώριση από τους άλλους προκειμένου να νιώσουν σημαντικά. Ένα συνεξαρτημένο άτομο νιώθει υπεύθυνο για την ευημερία των οικείων του, θυσιάζεται για να τους βοηθήσει και προσφέρει χωρίς όρια παραβλέποντας τον εαυτό του και τις προσωπικές του ανάγκες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμα στον τρόπο που μπορούν τα άτομα να θέσουν λειτουργικά όρια και να μάθουν να δρουν με πιο υγιείς τρόπους ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους αλλά και να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, βιώματα και δυσκολίες.

Παρακολουθήστε από ηχογράφηση το σύνολο της ομιλίας και της συζήτησης:

 

 

 


Εκτύπωση   Email