Για το γάμο και την οικογένεια

familyconΗ ωραιότερη ανθρώπινη φωλιά είναι η οικογένεια. Είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας. Εκεί ο άνθρωπος αναπτύσσεται, ξεκουράζεται, δημιουργεί. Εκεί ο άνθρωπος παίρνει παρηγοριά στις δυσκολίες της ζωής, συζητά τα προβλήματά του, μοιράζεται τις χαρές και τις θλίψεις του. Η ατμόσφαιρα της οικογένειας είναι το φυσικό και πνευματικό οξυγόνο για όλους μας. 

Είναι θεο-ίδρυτος θεσμός η οικογένεια. Ευλογημένος από τον Θεό, από την ημέρα της δημιουργίας του ανθρώπινου γένους. Ευλογημένος και στο ιερό Μυστήριο του Γάμου, που αποτελεί το ξεκίνημα και τη ρίζα της οικογένειας. «Μυστήριο μέγα».

Σήμερα βέβαια η οικογένεια διέρχεται κρίση. Οι συγκρούσεις απομακρύνουν το σεβασμό και τον διάλογο, αποθεώνουν τον εγωισμό. Γκρίνια και ασυνεννοησία, διαπληκτισμοί και έλλειψη ψυχικής επικοινωνίας. Η ζεστασιά απειλείται, η ενότητα καταρρέει. Τα αίτια πολλά και ποικίλλα, που προέρχονται τόσο από τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας όσο και από εξωτερικές παρεμβάσεις τρίτων ή και από το πνεύμα της εποχής μας. 

Ελπίζουμε πως οι καταθέσεις ψυχής στα κείμενα ζωντανής εμπειρίας που ακολουθούν να βοηθήσουν γόνιμα και ουσιαστικά εκείνους που μοιράζονται την ίδια στέγη και αγωνιούν για το μέλλον της οικογένειας, δηλ. το μέλλον όλων μας.  


Εκτύπωση   Email