"Πέρασμα" στα χρόνια της Επανάστασης: Αναζητώντας τους άγνωστους ήρωες του 1821

Πέρασμα... όταν η οθόνη γίνεται τόπος συνάντησης

Στους δρόμους της ιστορίας, στην αναζήτηση των γεγονότων
200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 

kliros kai Epanastash21

"Αναζητώντας τους άγνωστους ήρωες - Μελετώντας και πάλι τη γνωστή-άγνωστη προσφορά της Εκκλησίας στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού"

Αυτό είναι το θέμα της διαδικτυακής εκπομπής «Πέρασμα», την οποία επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και η οποία μεταδόθηκε την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, παραμονές της εθνικής μας εορτής. Προσκεκλημένος της εκπομπής ο Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας  κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος.

Στην εκπομπή προβάλλεται επίσης ένα τιμητικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα και στην Ιστορία», μια αναφορά  στη σημαντικότερη σελίδα της νεότερης Ιστορίας του ελληνικού έθνους. Η δράση και η ζωή των αγωνιστών του 1821 ζωντανεύει μέσα από αφήγηση και εικόνες, σε μια εκλεκτή συνεργασία της κας Κωνσταντίνας Ζηκούλη -  Τακοπούλου και του κ. Φίλιππου Τακόπουλου, Εκπαιδευτικών.
Ταξιδεύουμε στην ένδοξη Ελλάδα μας και γνωρίζουμε  τη Δόμνα Βισβίζη στη Θράκη, τον Εμμανουήλ Παππά στην Μακεδονία, τη Δέσπω Τζαβέλλα στην Ήπειρο, τον Αθανάσιο Διάκο στη Ρούμελη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον Μοριά,  τον Κωνσταντίνο Κανάρη στα Νησιά και άλλους αληθινούς ήρωες.
Τιμούμε την προσφορά και τη θυσία των ηρώων μας και θυμόμαστε ότι έχυσαν το αίμα τους "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".


Εκτύπωση   Email