Σύναξη μελέτης Αγίας Γραφής

Πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη (την περίοδο της Μεγ. Τεσσαρακοστής κάθε Τρίτη, αμέσως μετά το Μέγα Απόδειπνο στις 6.00 μ.μ.).
Στις 6.00 μ.μ. ψάλλεται η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Αμέσως μετά πραγματοποιείται η Ενοριακή Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής. Το θέμα παρουσιάζει κάθε εβδομάδα ο π. Συμεών. Συνεργάζονται ο π. Ευγένιος και ο π. Ιωάννης.

Η Ενοριακή Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής (Ε.Σ.Μ.Α.Γ.) πραγματοποιείται από αρχές Οκτωβρίου έως τέλος Μαΐου, με ολιγοήμερες παύσεις λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Το πρόγραμμα των θεμάτων καταρτίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Διευθύνσεως Ποιμαντικού Έργου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον ενοριακό μας Κύκλο γίνεται ανάπτυξη, ερμηνεία και απλούστευση των μεγάλων αληθειών της Αγίας Γραφής, που αφορούν στη ζωή και τη σωτηρία κάθε πιστού. Γι’ αυτό και χρέος όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη δωρεά του θείου λόγου, που πλούσια μας προσφέρεται, να είμαστε όχι μόνο «ακροατές» αλλά και «ποιητές» του ευαγγελικού λόγου, θεμελιώνοντας τη ζωή μας στις αιώνες αλήθειες του Κυρίου μας, όπου συναντούμε το μοναδικό και αυθεντικό πρότυπο ολοκληρωμένης ζωής.

Θέμα των φετεινών συνάξεων μας:

Το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον


Εκτύπωση   Email