Ενοριακό φιλόπτωχο

Η υποκρισία των Φαρισαίων και η κατ’ επάγγελμα επαιτεία, ομιλία του πρωτοπ. Ιωάννη Καλογερόπουλου (Δεκ. 2017)

Επίσκεψη σε αστέγους - διανομή ειδών πρώτης ανάγκης

astegoiΕπίσκεψη σε αστέγους (Τρίτη 2 Μάϊου 2017 ώρα 9.30 μ.μ.)

 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και στην τακτική κάθε Τρίτη βράδυ επίσκεψη και αναζήτησή τους στους δρόμους της Αθήνας, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Δεν μπορεί να στρέψει το βλέμμα αλλού, λες και το πρόβλημα, αφού δεν αφορά εμάς τους ίδιους, αφού δεν αφορά την ενορία μας, δεν υπάρχει…

Για το λόγο αυτό, προγραμμάτισε επίσκεψη σε αστέγους της Αθήνας στις 2 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 μ.μ.

Κλιμάκιο της ενορίας μας με νέους, θα προσφέρει ενδύματα, κουβέρτες, νερό, γλυκά, κρουασάν, χυμούς , είδη υγιεινής κ.ά. στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινής επιβίωσής τους.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εκδήλωση του Φιλοπτώχου μας για την ενίσχυση του καθημερινού συσσιτίου

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ενοριακό Φιλόπτωχο ταμείο

Φανερωμένης Χολαργού

 

Το Δ.Σ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού, σας προσκαλεί στο αποκριάτικο Χορό που διοργανώνεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 18.30 - 24.00 στο κέντρο ΛΑΤΑΝΙΑ ( latania), 100 μέτρα από την στάση του μετρό Παλλήνη .

Η βραδιά θα περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό και χορό με τα χορευτικά τμήματα της ενορίας μας. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του καθημερινού Συσσιτίου της ενορίας μας.

Προσκλήσεις – Πληροφορίες: κάθε Σάββατο από 5.μ.μ έως 9μ.μ. στο Σήμαντρο. τηλ 21065 27 611 και στον : π Ιωάννη 6944 81 82 79.

Εκ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου .

khpoueatro

Απολογισμός αγάπης του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου

Χολαργός, 7/1/ 2017

Πρακτικό υπ΄ αριθμ: 1/ 2017
ΘΕΜΑ: «Ενοριακή κληρικολαϊκή συνέλευση και Απολογισμός του Ε.Φ.Τ. »

Εν Χολαργώ σήμερον την 7ην τού μηνός Ιανουαρίου του έτους 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 07ην Πρωινή , άρχισε η κληρικολαϊκή συνέλευση του Ε.Φ.Τ. του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κατόπιν νομίμου προσκλήσεως και ανακοινώσεως του Αιδεσιμολογιωτάτου Προέδρου αυτού, Πρωτ. Ιωάννου Καλογερόπουλου εις το Παρεκκλήσιο του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ» με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας.

Περατωθείσης της Θ. Λειτουργίας έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας προς τιμήν των εθελοντών για την προσφορά τους, που είναι οι εκκλησιαστικοί επίτροποι ,  οι κατηχητές και οι κατηχήτριες, οι ιεροψάλτες, οι εργαζόμενοι καθημερινά στο ναό μας, αλλά και οι εθελόντριες κυρίες που συγκρότησαν και θα συγκροτήσουν το Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, οι κυρίες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, οι κυρίες που πραγματοποίησαν τον Έρανο της Αγάπης, οι κυρίες που καθημερινά ετοιμάζουν το φαγητό που προσφέρεται από το Ενοριακό συσσίτιο και λοιποί εθελοντές της ενορίας μας που υποστηρίζουν έμπρακτα το φιλανθρωπικό της έργο.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγον ο πρόεδρος του Ε.Φ.Τ. Πρωτ. Ιωάννης Καλογερόπουλος και είπε τα εξής:

« Άγιε Προϊστάμενε του Καθεδρικού Ναού του Χολαργού, π Συμεών , Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί, συναχθήκαμε σήμερα στο φιλόξενο αυτό χώρο του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου το «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», αφενός να προσευχηθούμε «υπέρ των ιδίων αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων» και αφετέρου να σας γνωρίσω υπεύθυνα το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας που έγινε κατά το παρελθόν έτος 2016. Γνωρίζετε μερικώς το έργο που επιτελείται καθημερινά από το ενοριακό Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας μας, αλλά θα ήθελα σήμερα να αναφερθούμε αναλυτικά για να το γνωρίσετε πληρέστερα και πιο συγκεκριμένα:

Να τι κάνουμε όλοι μαζί κάθε μήνα:

Publish modules to the "offcanvs" position.