Αιμοδοσία

Η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού για τα έτη 2014-2016 αποτελείται από τους:

Πρωτ Ιωάννη Καλογερόπουλο, Πρόεδρο
Γεώργιο Καραμαντζάνη, Ιατρό Καρδιολόγο, Αντιπρόεδρο
Δήμητρα Γιαννέτσου, Ιατρό οδοντίατρο, Γραμματέα
Χριστίνα Τσιφτσή, Τραπεζικό Υπάλληλο, Ταμία
Έφη Ψυρρή Καθηγήτρια, Μαθηματικών,   Μέλος
Μαρία Μαμούκα, Οικιακά, Μέλος

Εθελοντική   Αιμοδοσία

Πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης και έμπρακτης χριστιανικής αγάπης!

Αγαπητέ μας ενορίτη, αγαπητέ αναγνώστη, 

aimodosia01Η ενορία μας δραστηριοπoιείται πάνω από 14 χρόνια στο θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ήδη στα χρόνια αυτά, στις 27 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1173 φιάλες αίματος οι οποίες προσφέρθηκαν σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Στις δύο τελευταίες αιμοδοσίες συγκεντρώθηκαν 122 φιάλες αίματος από τις οποίες διατέθηκαν μέχρι σήμερα οι 107. Δόξα τω Θεώ μας βοηθήσατε και θέλουμε να συνεχίσετε να το κάνετε, για να μπορούμε να καλύπτουμε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται στην ενορία μας. Χρειάζεται, όπως, να καταβάλουμε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του.
Παράλληλα, μόνο 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δυστυχώς σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, παρουσιάζονται ελλείψεις αίματος. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ σε περιόδους διακοπών και κατά το καλοκαίρι.
Σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Έτσι, οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα, ξεπερνούν κατά πολύ τις 550.000 - 600.000 φιάλες οι οποίες καλύπτονται από τις εξής πηγές:

  • 50 % από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.
  • 40 % από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες καθώς και συγκροτημένους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών .
  • 5 % από τις ένοπλες δυνάμεις.

Δυστυχώς, επειδή οι αυξημένες ανάγκες της χώρας μας δεν καλύπτονται πλήρως, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, πράγμα που δεν μας τιμά ως χώρα και είναι οικονομικά ασύμφορο. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ζητούν απεγνωσμένα μια φιάλη αίματος. Ας μην αντιμετωπίσουν την αδιαφορία.

Για αυτό ζητάμε και τη δική σου  συμμετοχή!

aimodosia02

Όλοι οι Ιερείς της ενορίας μας στηρίζουν και έμπρακτα το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, γιατί ενστερνίζονται πλήρως την Ιερότητα του σκοπού. Η στήριξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού δεν έχει σχέση με ιδιότητες, κοινωνικές θέσεις, αξιώματα και καρέκλες. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, αλλά ταυτόχρονα και γνήσιας Χριστιανικής αγάπης, που διατρανώνει το αίσθημα της αλληλεγγύης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του, και δίνει υπόσταση στην έννοια της ανιδιοτέλειας. Είναι μια πράξη γνήσιας προσφοράς μέρους του εαυτού μας προς τους άλλους. Τι άλλο θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν από το να στηρίζουν και μάλιστα με θέρμη, αυτή την κορυφαία πράξη εθελοντισμού.

Μπορείς κι εσύ να προσφέρεις «10΄ λεπτά απ' το χρόνο σου»!

Μη διστάσεις! Έλα! 

Η επόμενη αιμοδοσία στην ενορία μας, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και θα πραγματοποιηθεί στο συνήθη χώρο, την αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, κάτω από τον Ιερό Ναό μας.

 

Aimodosia 2020 04 12

Η αθρόα προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας κατά την τρέχουσα περίοδο, μας κάνει πραγματικά υπερήφανους για τα τεράστια αποθέματα αγάπης και προσφοράς των ενοριτών μας και των φίλων του Ιερού Ναού μας.

Ένα πολύ μεγάλο και θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους Εσάς, τους 142 αιμοδότες, που προσήλθατε σήμερα Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020 στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώσαμε στις αίθουσες του «Σημάντρου», κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 129 φιάλες αίματος, σε μια περίοδο που οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα είναι τεράστιες, λόγω της διακοπής εισαγωγής αίματος από το εξωτερικό.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας, σε όλους σας μαζί αλλά και στον καθένα σας ξεχωριστά, σας αξίζουν επίσης πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ διότι, η προσφορά σας αυτή έγινε στις παράξενες για όλους μας ημέρες και κάτω απ΄τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η καταστροφική πανδημία του COVID-19. Για να προσφέρετε το αίμα σας, το πολύτιμο αυτό για πολλούς συνανθρώπους μας δώρο σας, επιδείξατε υποδειγματική υπομονή και συνεργαστήκατε άψογα τόσο μαζί μας, όσο και με το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να τηρηθούν όλα τα  αναγκαία μέτρα προστασίας.

Apo kardiasΓια τους παραπάνω λόγους σας ευχόμαστε από καρδιάς, η Παναγία Φανερωμένη να χαρίζει υγεία και δύναμη, σ΄ Εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας!

 Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» το οποίο, στο σύνολό του, με προθυμία και μεγάλη  αυταπάρνηση, «υπερέβη εαυτόν» και, από τις 08:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ. της Κυριακής των Βαΐων, "εδαπανήθησαν άπαντες εις το καθήκον".

Ευχαριστίες πολλές οφείλονται και σε όλα τα μέλη της  Επιτροπής Ενοριακής Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Ναού μας, τα οποία, με ανεξάντλητη φροντίδα, αγάπη και ευγένεια ανταποκρίθηκαν, τόσο στις ανάγκες της αιμοδοσίας, όσο και -κυρίως- στην πολυώδυνη τήρηση των αναγκαίων μέτρων αποστάσεως, απολυμάνσεως και ασφαλείας.

 Όλους σας, μέσα από την καρδιά μας, Σας ευχαριστούμε πολύ και Σας ευχόμαστε Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

 

Καθεδρ. Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας

 

Έγραψαν για Εσάς: ¨Δίνοντας αίμα την Κυριακή των Βαΐων"

 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ