ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τεύχος 607 / 27 Ιανουαρίου

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα του ιστοτόπου και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Newsletter.

  

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 – ΙΖ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΤΗΣ ΧΑΝΑΝΑΙΑΣ)

Ο Ἀπόστολος

Προς Κορινθίους Β΄ επιστολή Παύλου (στ΄ 16 – ζ΄ 1)

[Ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός.]

Το Ευαγγέλιο

Κατά Ματθαίον (ιε΄ 21 – 28)

[Κύριε, βοήθει μοι. Ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· οὐκ ἔστι καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ βαλεῖν τοῖς κυναρίοις. Ἡ δὲ εἶπε· ναί, Κύριε· καὶ γὰρ τὰ κυνάρια ἐσθίει ἀπὸ τῶν ψυχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τῶν κυρίων αὐτῶν.]

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 – ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Ο Ἀπόστολος

Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ιγ΄ 7-16)

[Μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν. Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας.]

Το Ευαγγέλιο

Κατά Ματθαίον (ε΄ 14-19)

[Οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη· οὐδὲ καίουσι λύχνον καὶ τιθέασι αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὴν λυχνίαν, καὶ λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ.]

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 – ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Ἀπόστολος

Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ζ΄ 7-17)

[χωρὶς πάσης ἀντιλογίας τὸ ἔλαττον ὑπὸ τοῦ κρείττονος εὐλογεῖται]

Το Ευαγγέλιο

Κατά Λουκάν (β΄ 22-40)

[Νῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ρῆμά σου ἐν εἰρήνῃ, ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου, ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν. Φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου Ἰσραήλ.]

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

ἡ Ὑπαπαντὴ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ
ὑπό τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου στό Ναό τῶν Ἱεροσολύμων

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Τετάρτη 1η
(πρός Πέμπτη 2) Φεβρουαρίου
ἀπό 8:30 μ.μ. ἕως 12:30 μετά τά μεσάνυκτα

Στή διάρκεια τῆς λατρευτικῆς συνάξεως θά τεθοῦν εἰς προσκύνησιν τεμάχια ἱερῶν Λειψάνων τῶν Ἁγίων, πού φυλάσσονται στό Ναό μας.

Ἡ ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς τιμᾶται ἀπό την Ἐκκλησία μας στίς 2 Φεβρουαρίου, 40 ἡμέρες μετά τά Χριστούγεννα. Ὀνομάζεται Ὑπαπαντή διότι ὁ δίκαιος Συμεών ὑπήντησε, δηλαδή ὑποδέχθηκε τόν Κύριο, τόν ὁποῖο ἔφεραν ὡς νεογέννητο βρέφος στο ναό τῶν Ἱεροσολύμων ἡ Παναγία Μητέρα Του καί ὁ Ἰωσήφ.

Προσκυνούμε τον Σωτήρα Χριστό. Τιμούμε τη Μητέρα Του Κυρία Θεοτόκο. Τιμούμε τους γονείς (κάθε πατέρα και κάθε μητέρα) που αξιώνονται να γίνουν συνδημιουργοί Θεού.

15ετές Μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Xristodoulos

Τιμώντας κι εφέτος τη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος, ως Ποιμενάρχης μας, κατ’ επανάληψη λειτούργησε και χοροστάτησε στον Ιερό Ναό μας, καθώς συμπληρώνονται 15  χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του, τελούμε ιερό Μνημόσυνο διά την ανάπαυση της ψυχής του την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 π.μ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Εκδήλωση για την ενίσχυση του ενοριακού συσιτίου την Τσικνοπέμπτη

Εκδήλωση για την ενίσχυση του ενοριακού συσιτίου, με τη συμμετοχή και συνεργασία της «Χορευτικής Ομάδας Φανερωμένης Χολαργού», πραγματοποιεί το Δ.Σ. του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας την Τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου) στην αίθουσα μουσικών εκδηλώσεων «Κτήμα Φυλλίδος Γη - ΜΕΝΤΗΣ».
Διάθεση προσκλήσεων: Κάθε Πέμπτη και Σάββατο 17:00 - 20:00 στο «ΣΗΜΑΝΤΡΟ»
Πληροφορίες: π. Ιωάννης Καλογερόπουλος (τηλ. 6944818279), κ. Χρ. Βαμβακίδης (τηλ. 6944558546), κ. Β. Βόμβας (τηλ. 6948405158)

Προσκυνηματική εκδρομή – Σάββατο 21/1/2023 - Στιγμιότυπα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/1/2023 η προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας μας στην Φθιώτιδα για την συμμετοχή μας στον πρώτο εορτασμό του νεοφανούς Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου (η αγιοκατάταξή του πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 14 Ιουνίου 2022)

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δαμάστας
  • Προσκύνημα του ιερού σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και Ιερά Παράκλησις στον Άγιο
  • Περιήγηση στην περιοχή της ιστορικής γέφυρας του Γοργοποτάμου

Στιγμιότυπα

Κοπή αγιοβασιλόπιτας Κατηχητικών και Νεανικών Συνάξεων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/1/2023 η καθιερωμένη κοπή της αγιοβασιλόπιτας όλων των βαθμίδων των Κατηχητικών και των Νεανικών Συνάξεων, με τις ευλογίες του υπεύθυνου Τομέα Νεότητας της ενορίας μας Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Στούμπου.

Στιγμιότυπα

Κάθε Τετάρτη η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Κάθε Τετάρτη ώρα  5:00 μ.μ. η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο με σύντομο ψυχωφέλιμο λόγο, από την αγιοπνευματική παρακαταθήκη των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Φετινό μας θέμα:  "Οι γυναίκες Αγίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας"

Β’ Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Σήμαντρο)

25122021

Κάθε Κυριακή τελείται Β’ Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Σήμαντρο" (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός).

Ο Όρθρος αρχίζει στις 9:00 π.μ. και η Θεία Λειτουργία στις 10:30 π.μ. (απόλυση γύρω στις 11:45 π.μ.)

Μια ευκαιρία για συμμετοχή στον κυριακάτικο εκκλησιασμό, που προσφέρεται σε νέους, οικογένειες με μικρά παιδιά και γενικά σε όσους, για αντικειμενικούς λόγους, δεν διευκολύνονται να συμμετάσχουν στην πρωινή Θεία Λειτουργία και –επιπρόσθετα– για την αποφυγή συνωστισμού στον κεντρικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

"ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΙΖ' [της Χαναναίας] – Η πίστη και η ταπείνωση"

Σε μια από τις πεζοπορίες του από τόπο σε τόπο, βρέθηκε ο Χριστός στα όρια της γης του Ισραήλ. Από την απέναντι πλευρά έτρεξε μία γυναίκα Χαναναία, φωνάζοντας «ελέησέ με, υιέ του Δαβίδ, η κόρη μου έχει καταληφθεί από δαιμόνιο». Ο Ιησούς δεν απαντά, και οι μαθητές, ενοχλημένοι, Του ζητούν να διώξει την αλλοεθνή και ειδωλολάτρισσα γυναίκα, ώστε να πάψει να τους ακολουθεί και να φωνάζει. Τότε ο Χριστός, απαντά ότι έχει σταλεί μόνο για τα απολωλότα πρόβατα του Ισραήλ. Εκείνη, αφού Τον πλησίασε έπεσε στα πόδια Του και Τον παρακάλεσε εκ νέου να την βοηθήσει. Και πάλι με σκληρό τρόπο ο Ιησούς της απαντά ότι δεν είναι καλό να πάρει το ψωμί από τα παιδιά και να το δώσει στα σκυλάκια. «Σωστά λες, Κυριε», του απαντά η γυναίκα, «αλλά και τα σκυλάκια τρώνε από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του Κυρίου τους». Τότε ο Χριστός, θαυμάζοντας το μέγεθος της πίστεως της γυναίκας, θεραπεύει την κόρη της.

Μας ξενίζει ίσως η σκληρή και απορριπτική στάση του Χριστού απέναντι στην Χαναναία, αλλά και η ασυνέπεια ανάμεσα στην πρώτη κουβέντα του Ιησού και στην ικανοποίηση, τελικά του αιτήματος της γυναίκας. Η αλήθεια όμως είναι ότι μέσα από το γεγονός αυτό ήθελε να διδάξει τους Μαθητές Του και κατ' επέκταση όλους εμάς για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας, για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνουμε τα αιτήματά μας προς τον Θεό και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον πλησίον.

Η πρώτη απάντηση του Χριστού, ότι έχει σταλεί μόνο για τους Ισραηλίτες, στην ουσία αποκαλύπτει την σκέψη των μαθητών Του, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν στο άκουσμά της, απογοητεύτηκαν όμως που ο Διδάσκαλος δεν έπραξε σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Εμμέσως μας διδάσκει όλους, να μη θεωρούμε τους εαυτούς μας προνομιούχους, επειδή ανήκουμε στον λαό του Θεού, αλλά ευεργετημένους και με μεγαλύτερες υποχρεώσεις, εξαιτίας αυτής της μεγάλης ευεργεσίας. Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, δηλαδή δεν κάνει διακρίσεις στα παιδιά Του. Μεριμνά και ενδιαφέρεται το ίδιο για δικαίους και αδίκους, για φτωχούς και πλούσιους, για πιστούς, ή αλλόθρησκους. Ο Θεός είναι δίκαιος και θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι και να γνωρίσουν την Αλήθεια.

Γιατί τότε ο Ιησούς αποκαλεί «σκυλάκι» την Χαναναία; Πρώτον, για να τονίσει την υπεροχή της αληθινής γνώσης του Θεού έναντι της ειδωλολατρίας, όπως άλλωστε, με διαφορετικό βέβαια τρόπο, θα κάνει και κατά τη συνομιλία Του με την Σαμαρείτιδα. Αποσκοπεί ωστόσο να μας διδάξει κάτι πιο σημαντικό: να θεωρούμε τον εαυτό μας με ταπείνωση και όχι με τάσεις αυτοδικαίωσης και να βγάλουμε από μέσα μας την πλανεμένη εντύπωση ότι ο Θεός είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας.

Το έλεος του Θεού αποτελεί δωρεά προς τα πιστά τέκνα Του, και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως βραβείο για την τυχόν ευσέβειά μας. Το παράδειγμα το δίνει σήμερα η Χαναναία, που αποδέχεται την ταπεινή της θέση, συνεχίζει όμως με πίστη να παρακαλεί, έστω για ένα μικρό ψίχουλο της αγάπης του Κυρίου. Η ταπείνωση και η πίστη της γυναίκας «κάμπτει» τον Ιησού και τελικά γίνεται ο καταλύτης για την πραγμάτωση του θαύματος. Χωρίς ταπείνωση και πίστη, κανένα αίτημά μας προς τον Θεό δεν πραγματοποιείται. Η υπερηφάνεια του Φαρισαίου καταδίκασε τον κατά τα άλλα ευσεβή, ενώ η ταπείνωση του Τελώνη δικαίωσε τον αμαρτωλό ενώπιον του Θεού.

Άλλωστε, ο Χριστός δεν ήλθε στον κόσμο για να συγκροτήσει ένα σύλλογο «καθαρών», αλλά για να καλέσει σε μετάνοια τους αμαρτωλούς. Γι αυτό άνοιξε τον Παράδεισο πρώτα από όλους στον ληστή, γι αυτό δέχτηκε τα δάκρυα της αμαρτωλής γυναίκας, την μετάνοια του Πέτρου και την μεταστροφή του Παύλου. Η καταδίκη μας δηλαδή, κατά την ημέρα της Κρίσεως, δεν θα οφείλεται στην αμαρτωλότητά μας αλλά στην έλλειψη ειλικρινούς μετάνοιας. Αν διαθέτουμε στην καρδιά μας αυτά τα τρία στοιχεία, δηλαδή την αυτογνωσία, την ταπείνωση και την πίστη, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίσουμε με συμπάθεια τον πλησίον, ακόμα και τον αλλογενή και αλλόθρησκο.

Στην υπόδειξη των μαθητών να διώξει την ενοχλητική γυναίκα, ο Χριστός απαντά με το θαύμα, διδάσκοντας όλους μας, πέρα από όσα προαναφέραμε, να αντιμετωπίζουμε με την ίδια αγάπη τον κάθε συνάνθρωπό μας. Στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, ο αλλοεθνής φροντίζει τον Ιουδαίο. Σήμερα ο Χριστός με την διττή θεανθρώπινη ιδιότητά του παρέχει το έλεος στην Χαναναία: ως άνθρωπος εισακούει το αίτημά της και ως Θεός επιτελεί το θαύμα.

Συνεπώς, και η δική μας στάση έναντι των «ξένων» ως προς την πίστη ή την εθνικότητά μας ανθρώπων, οφείλει να είναι η ίδια με εκείνη που έχουμε για τους οικείους μας, οφείλει να είναι η ίδια προς όλους. Ακόμα και αν κάποιοι βρίσκονται σε υποδεέστερη μοίρα ή θέση από τη δική μας, δικαιούνται το ψίχουλο της αγάπης που θα γίνει γι αυτούς η σανίδα της σωτηρίας και η πραγμάτωση της ελπίδας. Χωρίς βέβαια να λησμονούμε ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του ανθρώπου από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου.

Βρείτε το άρθρο και εδώ

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - Η Χαναναία και οι τρεις ανατροπές, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός (17/2/2013)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΙΖ΄ - Η θεραπεία της θυγατέρας της Χαναναίας, Μητροπ. Νικοπόλεως Μελετίου (+) [2005]

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΙΖ΄ - Η πίστη της Χαναναίας, Γ. Π. Πατρώνου

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών. Υπάρχει λόγος;  Ομιλία του Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου προς εκπαιδευτικούς, σε εκδήλωση του Δήμου Χολαργού την ημέρα των Τριών Ιεραρχών (2014)

Λόγος εις τους Τρεις Ιεράρχες, Ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγορίου Παπαθωμά, Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Φανάρι (2009)

Τα πρόσωπα των Τριών Ιεραρχών

«Φώτισαν καί φωτίζουν ὅσους ἐπιθυμοῦν νά μορφώσουν καί τόν νοῦ καί τήν ψυχή τους», Μήνυμα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου πρός τούς Μαθητές γιά τήν Ἑορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν (30 Ἰανουαρίου 2021)

Η επικαιρότητα του λόγου των Τριών Ιεραρχών׃ Ένα μήνυμα ανθρωπισμού και παρρησίας,׃ Ένα μήνυμα ανθρωπισμού και παρρησίας, Δημήτριος Κανελλόπουλος Φιλόλογος – Θεολόγος, Ομιλία προς εκπαιδευτικούς

Σχολείο Ελληνικό ή κατάστημα νεωτερισμών;

Ὁμιλία στήν ῾Υπαπαντή τοῦ Χριστοῦ, του Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου (†)

Η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας

Υπαπαντή: Γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ όχι από «μόδα», αλλά από εσωτερική ψυχική ανάγκη

Η Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

Η Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: Μικρό σχόλιο στη βυζαντινή εικόνα

Υπαπαντή και Σαραντισμός

Οι προβαπτισματικές Ευχές της Εκκλησίας μας

 

Ακούσματα

Κυριακή ΙΖ΄ Ματθαίου - Η θεραπεία της θυγατρός της Χαναναίας "Εμπόδια – οδοδείκτες στον δρόμο της πίστης" [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2016]

Τριών Ιεραρχών – Απολυτίκιο (30 Ιανουαρίου) [Ψάλλει Βυζαντινός Χορός]

Υπαπαντής – Απολυτίκιο (2 Φεβρουαρίου) [Ψάλλει Βυζαντινός Χορός]

Υπαπαντής – Καταβασίες & Μεγαλυνάρια [Ψάλλει Βυζαντινός Χορός υπό τον Θρ. Στανίτσα]

 

Βίντεο

Οι Τρεις Ιεράρχες και το όραμα της παιδείας (Διαδικτυακή εκπομπή "ΠΕΡΑΣΜΑ", 25/1/2021)

Η οικογένεια και οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής - Με προοπτική και ελπίδα! (Διαδικτυακή εκπομπή "ΠΕΡΑΣΜΑ", 1/2/2021), Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, αφορμή προβληματισμών για την αξία της οικογένειας

 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

AgiosIakovos

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἰγνατίου τοῦ Θεοφόρου
Ὁ Ἅγιος Δημήτριος ὁ Νεομάρτυρας ὁ Χιοπολίτης
Οἱ Ἅγιοι Σάρβηλος καὶ Βεβαία οἱ Μάρτυρες οἱ ἐν Ἐδέσσῃ
Ὁ Ἅγιος Βαρσιμαῖος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Ἐδέσσης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

2803 1

Μνήμη εὑρέσεως τῆς ἐν Τήνῳ Ἱερᾶς εἰκόνος Εὐαγγελιστρίας

2903

Οἱ Ἅγιοι Τρείς Ιεράρχες
Ὁ Ἅγιος Ἱππόλυτος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ Μάρτυρες
Ὁ Ἅγιος Θεόφιλος ὁ Νέος
Ὁ Ἅγιος Πέτρος Βασιλέας τῶν Βουλγάρων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου

2903

2903

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Κορωνιωτίσσης ἢ Δακρυρροούσης
Οἱ Ἅγιοι Κύρος καὶ Ἰωάννης οἱ Θαυματουργοί Ἀνάργυροι καὶ οἱ σὺν αὐτοῖς Ἀθανασία, Θεοδότη, Θεοκτίστη καὶ Εὐδοξία οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ὅσιος Νικήτας ἐκ Κιέβου
Ὁ Ὅσιος Ἀρσένιος ὁ ἐν Πάρῳ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Προεόρτια τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ
Ὁ Ἅγιος Τρύφων ὁ Μάρτυρας
Ὁ Ἅγιος Βασίλειος ὁ Ὁμολογητής Ἀρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης
Ἡ Ἁγία Περπέτουα ἡ Μάρτυς καὶ οἱ σὺν αὐτῇ
Ὁ Ἅγιος Ἀναστάσιος ὁ Νεομάρτυρας ὁ Ναυπλιώτης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Η Υπαπαντή του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού
Ὁ Ἅγιος Ἰορδάνης ὁ Νεομάρτυρας
Ὁ Ἅγιος Γαβριὴλ ὁ Ὁσιομάρτυρας

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Evagelismos 1

Ὁ Ἅγιος Συμεὼν ὁ Δίκαιος ὁ Θεοδόχος
Ἡ Προφήτιδα Ἄννα
Ὁ Ἅγιος Βλάσιος ὁ βουκόλος
Οἱ Ἅγιοι Σταμάτιος καὶ Ἰωάννης οἱ Νεομάρτυρες οἱ αὐτάδελφοι καὶ ὁ συνοδίτης αὐτῶν Νικόλαος
Ὁ Ἅγιος Νικόλαος ὁ Ἰσαπόστολος

   Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Ὁ Ὅσιος Ἰσίδωρος ο Πηλουσιώτης
Ὁ Ὅσιος Νικόλαος ὁ Ὁμολογητής ὁ Στουδίτης
Ὁ Ἅγιος Ἀβράμιος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Ἀρβὴλ Περσίδος

 

Επιμέλεια - Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Εκτύπωση   Email