αγρυπνια

Πρόγραμμα Ιερών Αγρυπνιών στο Ναό μας (έως το τέλος του έτους)

 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 8:30 μ.μ.: Μνήμη Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών του "Σημάντρου" (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός)

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 8:30 μ.μ.: Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 8:30 μ.μ.: Μνήμη Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών του "Σημάντρου" (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός)

 

«Η νύχτα πάλι, πόσες αφορμές για προσευχή μπορεί να µας δώσει… Υψώνεις το βλέµµα στον ουρανό και γοητεύεσαι από το κάλλος της αστρικής πληµµυρίδας που ατενίζεις· πες ένα λόγο δοξολογίας στον Κύριο των όλων, στον άριστο τεχνίτη όλης αυτής της σοφίας που αποκαλύπτεται στη δημιουργία. Κοιτάζεις ένα γύρω και βλέπεις να ησυχάζουν όλα τα όντα· δόξασε Αυτόν που με τον ύπνο µάς αναπαύει από τους κόπους της ημέρας, και με νέες δυνάμεις μετά µάς επαναφέρει στις υποχρεώσεις της επομένης.
Ακόμα, μη θεωρήσεις ότι ολόκληρη η νύχτα έγινε αποκλειστικά για τον ύπνο. Μην το δεχτείς αυτό και αχρηστέψεις το μισό χρόνο της ζωής σου παραδίνοντάς τον σ’ αυτή την ιδιότυπη αναισθησία, μοίρασε τη νύχτα σου ανάμεσα σε ύπνο και προσευχή».

Μέγας Βασίλειος 
(Ομιλία στη γιορτή της Μάρτυρος Ιουλίττας, για τη σύσταση του Απ. Παύλου «ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε»)


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ