ΦανερωμένηΓράφει η ιστοσελίδα mylefkada.gr για την πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης των Λευκαδίων, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος:

Με θρησκευτική ευλάβεια πολλοί Λευκαδίτες και φίλοι τους, από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, μαζεύτηκαν το απόγευμα της μεγάλης γιορτής, στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης, στο Χολαργό, για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας, να ζητήσουν τη βοήθειά της, πολύ απαραίτητη στη ζωή μας, και να ζήσουν λίγες ώρες, έστω και νοερά, στον όμορφο τόπο μας που από τη μια μέχρι την άλλη του άκρη γιορτάζει, με κάθε μεγαλοπρέπεια, την Προστάτιδα Παναγία την Κυρά του Νησιού μας.
Ο Εσπερινός ήταν κατανυκτικός και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ιεροπρεπής.
Σύσσωμο το εκκλησίασμα ακολούθησε τη λιτάνευση της Εικόνας Παναγίας φανερωμένης, στους γύρω από ην εκκλησία δρόμους, αρκετοί δε κρατούσαν αναμμένα κεράκια.
Στο τέλος της τελετής μοιράστηκε άρτος ,που ο Σύλλογος Λευκαδίων η «Αγία Μαύρα» και η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων είχαν φέρει προσφορά στη χάρη Της.
Ανταλλάχτηκαν εγκάρδιες ευχές και ανανεώθηκε το ραντεβού στον ίδιο τόπο για την ίδια υποχρέωση.
Το προσκύνημα των Λευκαδίων στην Παναγία Φανερωμένη του Χολαργού ανάγεται στο μακρινό παρελθόν. Πριν πολλά χρόνια κάποιοι ευσεβείς πατριώτες μας (λευκαδίτες) πρωτοστάτησαν και χρηματοδότησαν στην ανέγερση μικρού ναού για τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Αργότερα ο μικρός αυτός Ναός αντικαταστάθηκε από το μεγαλοπρεπή σημερινό, καύχημα του Χολαργού, στον οποίο εξακολουθεί να τελείται η ετήσια αρτοκλασία και γιορτή του Συλλόγου μας.

 

Να σημειώσουμε ότι, τα τελευταία χρόνια μετά τη λιτάνευση της εικόνας, ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του Ι. Ναού μας.

 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ