Ο βασιλιάς και τα σκυλιά

σκύλοιΟ βασιλιάς μιας περιοχής είχε δέκα άγρια σκυλιά. Τα χρησιμοποιούσε για να βασανίζει και να κατασπαράσσουν όποιον από τους υπηρέτες του έκανε λάθος.

Ένας από τους υπηρέτες έδωσε μια λανθασμένη γνώμη και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον βασιλιά και, για το λόγο αυτό, διέταξε να ρίξουν τον υπηρέτη στα σκυλιά.

Ο υπηρέτης του είπε: «Σε υπηρέτησα δέκα χρόνια και μου το ξεπληρώνεις έτσι; Παρακαλώ δώσε μου δέκα μέρες πριν με πετάξετε σε αυτά τα σκυλιά!» Ο βασιλιάς συμφώνησε.

Εκείνες τις δέκα μέρες, ο υπηρέτης πήγε στον φύλακα που προσέχει τα σκυλιά και του είπε ότι θα ήθελε να εξυπηρετήσει τα σκυλιά για τις επόμενες δέκα ημέρες. Ο φύλακας ήταν μπερδεμένος αλλά συμφώνησε, και ο υπηρέτης άρχισε να ταΐζει τα σκυλιά, να τα καθαρίζει, να τα κάνει μπάνιο και να τους παρέχει κάθε είδους άνεση.

Όταν τελείωσαν οι δέκα ημέρες, ο βασιλιάς διέταξε να ρίξουν τον υπηρέτη στα σκυλιά για την τιμωρία του. Όταν τον έριξαν μέσα, όλοι μείναμε έκπληκτοι βλέποντας τα λυσσασμένα σκυλιά να γλείφουν τα πόδια του υπηρέτη!

Ο βασιλιάς, μπερδεμένος με αυτό που έβλεπε, είπε, «Τι συνέβη στα σκυλιά μου;»

Ο υπηρέτης απάντησε, «Υπηρέτησα τα σκυλιά μόνο για δέκα ημέρες, και δεν ξέχασαν την υπηρεσία μου. Κι όμως σε υπηρέτησα για δέκα ολόκληρα χρόνια και τα ξέχασες όλα, στο πρώτο μου λάθος!».

Ο βασιλιάς κατάλαβε το λάθος του και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο υπηρέτης.


Εκτύπωση   Email