Η χορευτική ομάδα του Ιερού Ναού μας στην Ουγγαρία

SZEGED 02

Στο Στζέγκεντ της Ουγγαρίας βρέθηκε η χορευτική ομάδα του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού από 27 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2023, ανταποκρινόμενη θετικά στη τιμητική πρόσκληση της τοπικής χορευτικής ομάδος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση  10 χρόνων από την ίδρυση της.

Η χορευτική μας ομάδα, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Ευσταθίου Καλογερόπουλου, έλαβε μέρος σε δυο παραστάσεις. Η πρώτη στο πολιτιστικό μέγαρο του Στζέγκεντ ‘Albert Szent-Györgyi Agora’ και  η δεύτερη σε φεστιβάλ στο άλσος ‘Liget’ της ιδίας πόλης όπου, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς σκοπούς από την Κρήτη και το Πόντο, κέρδισε έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και θαυμασμό από το πολυπληθές ακροατήριο. 

Παράλληλα με την συμμετοχή της στις παραστάσεις, η χορευτική μας ομάδα έτυχε θερμής φιλοξενίας από την αυτοδιοίκηση των  Ελλήνων του Στζέγκεντ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων νομού Τζονγκραντ Ουγγαρίας, αλλά  και του Δήμου Στζέγκεντ, ο οποίος πρόσφερε απλόχερα στα μέλη της, ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη. Ιδιαίτερη επίσης ήταν η φιλοξενία που απόλαυσαν τα μέλη της χορευτικής μας ομάδας, από την χορευτική ομάδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", μια φιλοξενία που περιλάμβανε μαθήματα Ουγγρικών χορών, όμορφες γεύσεις από την Ουγγρική κουζίνα, δράσεις και ξεναγήσεις στο Στζέγκεντ και στη Βουδαπέστη.

Κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, η χορευτική μας ομάδα παρέδωσε μαθήματα παραδοσιακών Κρητικών και Ποντιακών χορών. Ιδιαίτερα, οι μικροί μας χορευτές Χριστιάνα Ψοφάκη και Θάνος Δημητρίου παρέδωσαν μαθήματα παραδοσιακών χορών στο παιδικό τμήμα της Ουγγρικής χορευτικής ομάδας. Μετά τις "εκπαιδευτικές" αυτές δραστηριότητες, επακολούθησε γεύμα με Ελληνικές και Ουγγρικές συνταγές μαγειρικής, που κατέληξε σε ένα αξέχαστο για  όλους γλέντι με αποκλειστικά Ελληνικό χρώμα.

Tο χορευτικό μας συνόδευαν στην κάθε στιγμή του ταξιδιού οι μουσικοί Μιχάλης Βογιατζιδάκης (Κρητική λύρα), Γιώργος Καργιωλάκης (λαγούτο), Θοδωρής Παπαδόπουλος (Ποντιακή Λύρα) και Δαμιανός Παπαδόπουλος (Νταούλι), στους οποίους οφείλουμε θερμές ευχαριστίες, όπως επίσης σε όλα τα μέλη της χορευτικής μας ομάδας που συμμετείχαν και στον χοροδιδάσκαλό τους.

Στιγμιότυπα:

 

Έγραψαν για εμάς:

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ News Agency


Εκτύπωση   Email