Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους (29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου)

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους
29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου
Ιεροσόλυμα (Πανάγιος Τάφος, Ναός της Αναστάσεως) Βηθλεέμ, Ναζαρέτ, Μονή Αγ. Σάββα, Μονή Χοζεβά, Ιεριχώ
Γεσθημανή, Καπερναούμ, Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου, Βηθανία, Ioρδάνης, Τιβεριάδα, Θαβώρ

 

Άγιοι Τόποι

 

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους (29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2023)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10/2023: Αθήνα - Τελ Αβιβ - Βηθλεέμ
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» στις 05:00 π.μ για την πτήση μας 07:30 π.μ. με προορισμό τους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα το Τελ Αβίβ. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο Ben Gourion. Μετάβαση και ξενάγηση στην Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στη Βασιλική της Γεννήσεως και στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη Αγίων Νηπίων. Επισκεπτόμαστε επίσης το Προσκύνημα των Ποιμένων «Δόξα εν Υψίστοις». Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό, υπάρχουν οι τάφοι του Αγ. Θεοδοσίου, της Αγ. Ευλογίας, της Αγ. Σοφίας, μητέρας του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγ. Θεοδότης μητέρας των Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, της Αγ. Μαρίας, μητέρας των Αγ. Αρκαδίου και Ιωάννου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για να δειπνήσουμε και για να διανυκτερεύσουμε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10/2023: Ιεροσόλυμα
Παίρνουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε, πολύ νωρίς, για τη Γεσθημανή, όπου ο Τάφος της Θεοτόκου. Μεταβαίνουμε στον κήπο της Αγωνίας και στο σημείο Αναλήψεως του Κυρίου, αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και την Βηθσφαγή. Προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, επισκεπτόμαστε την Προβατική Κολυμβήθρα, την Ι. Μονή Αγ. Άννης και τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Φθάνουμε στο Πραιτώριο και λιτανεύουμε τον Σταυρό του Κυρίου στην οδό του Μαρτυρίου. Διερχόμεθα από τη ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς το Γολγοθά. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου και στο «μη μου άπτου», όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία τη Μαγδαληνή. Καταλήγουμε για προσκύνημα στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στην Αποκαθήλωση, στον Τάφο του Κυρίου, στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. 

ΤΡΙΤΗ 31/10/2023: Ιεριχώ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Ιεριχώ. Ανεβαίνουμε στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου και στην Ι. Μονή Σαρανταρίου (Όρος των Πειρασμών). Μεταβαίνουμε στα ύδατα του Προφήτη Ελισσαίου και προσκυνάμε στην Ι. Μονή του Προφήτη Ελισσαίου. Εκεί, βρίσκεται και η Συκομορέα, που ανέβηκε ο Ζακχαίος για να δει τον Κύριο. Συνεχίζουμε στον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου τελούμε τον Αγιασμό, και στην Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας κατευθυνόμαστε στη Βηθανία, όπου ο τάφος τού Αγ. Λαζάρου και η Ι. Μονή Αγίων Μάρθας και Μαρίας. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/11/2023: Τιβεριάδα
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για Τιβεριάδα. Επισκεπτόμαστε το Θαβώριο Ορος, στην κορυφή του οποίου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ναζαρέτ, στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου η Παρθένος έλαβε το αγγελικό μήνυμα. Το επόμενο προσκύνημα μας είναι στην Κανά της Γαλιλαίας, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Αμέσως μετά μεταβαίνουμε στη λίμνη της Τιβεριάδος, όπου επισκεπτόμαστε την Ι. Μονή Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ. Στην πόλη της Καπερναούμ τελέσθηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου. Επιστρέφοντας προσκυνάμε στην Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδος, εκεί όπου κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό αξίωμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 02/11/2023: Ιεροσόλυμα - Λήδα - Αθήνα
Παίρνουμε το πρωινό μας, ελεύθερη ώρα στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων. Προσκύνημα στην Ι. Μονή Μεγάλης Παναγίας, όπου το λείψανο της Αγ. Μελάνης της Ρωμαίας, στην Μονή του Τίμιου Σταυρού, το Καταμόνας, όπου ο τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Εκεί, προσκυνάμε και τον τάφο του. Επόμενος σταθμός η περιοχή της Λήδα για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο με την πτήση της επιστροφής μας στις 20:10 μ.μ. για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα 22:20 μ.μ.


Εκτύπωση   Email