Προσφορά αγάπης της ενορίας μας στους αστέγους του κέντρου των Αθηνών

Eranos20Agapis20201420 20anakoinosi

Μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία ζήσαμε το βράδυ της Τρίτης 1 Νοεμβρίου 2022 στο κέντρο της Αθήνας, ημέρα κατά την οποία η ενορία μας (με εντολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) επισκέφθηκε τους αστέγους.

Η ανταπόκριση των ενοριτών μας στο προσκλητήριο αγάπης που απευθύναμε μετά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συγκεντρώθηκαν υπεραρκετά εφόδια για να φτιαχτούν τα 150 «δέματα αγάπης» τα οποία, με μεγάλη προθυμία, ετοίμασαν οι εθελόντριές μας.

Τα συναισθήματά μας έντονα και δύσκολα! Νοιώσαμε πόσο πλούσιοι είμαστε, πόσο ευλογημένοι, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την δική σας αγάπη στα χέρια των ανθρώπων που αποδεδειγμένα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!

Αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη ν’ απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους εσάς που συνδράματε στην πραγματοποίηση της ευλογημένης αυτής αποστολής. Κατ’ αρχάς, στους ενορίτες μας που προσφέρατε με τόση προθυμία, πλούσια την αγάπη σας. Στη συνέχεια, στις εθελόντριες που ετοιμάσατε τα δέματα και στους νεωκόρους της περιοχής μας που συμμετείχατε στην διανομή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στον Δημήτρη, που ανέλαβε την μεταφορά και τις μετακινήσεις μας στο κέντρο της Αθήνας.

Όλοι μαζί τελέσαμε μια βραδινή «Θεία Λειτουργία», λέγοντας και νοιώθοντας μέσ’ από την ψυχή μας: «Τα σα εκ των σων,  Σοί πρόσφέρομεν…»

 


Εκτύπωση   Email