Μικρασία - 100 χρόνια απ' την καταστροφή [Εκδηλώσεις μνήμης στον Χολαργό]

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασία στο Χολαργό

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι ενορίες Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού μαζί με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Χολαργού-Παπάγου διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, με γενικό θέμα «Μικρασία: 3000 χρόνια πολιτισμού - 100 χρόνια μνήμης».

Το πρωΐ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό  Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία για τον εορτασμὸ του Αγίου Χρυσοστόμου μητροπολίτου Σμύρνης και των αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών Μαρτύρων καθώς και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατὰ την Μικρασιατικὴ Καταστροφή. Ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.  Τον εξαιρετικό  πανηγυρικὸ της ημέρας εκφώνησε  ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης.

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εορταστική εκδήλωση μνήμης για τον μικρασιατικὸ ελληνισμό, με ιστορική αφήγηση «Από την Ιωνία στο Μοριά», θεατρικὸ δρώμενο απὸ την θεατρικὴ ομάδα «Φανερωθείτε», τραγούδια και ψαλτοτράγουδα από τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, και χοροὺς απὸ τα παραδοσιακὰ χορευτικὰ τμήματα των ενοριών και του Συλλόγου Πελοποννησίων. Συνεργάσθηκαν με επιτυχία και εκφράζουμε βαθύτατες ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων, στους Ιερείς, στους λαϊκούς συνεργάτες των ενοριών, στα στελέχη του Δήμου και στους συνεργάτες του Συλλόγου Πελοποννησίων.

Στιγμιότυπα:

Εκτύπωση   Email