"Πέρασμα" πέρ' απ' τα σύνορα: Ιεραποστολές της Αφρικής

"Πορευθέντες, μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν(Ματθ. 28, 19-20)

Mess

«Πέρασμα... όταν η οθόνη γίνεται τόπος συνάντησης»

_ Μα, πώς θα το κάνατε αυτό, να πάτε στον Παράδεισο χωρίς εμάς;

_ Συγγνώμη που αργήσαμε τόσους αιώνες  να έλθουμε!

Γνήσια και ειλικρινή λόγια αφρικανών αδελφών μας και γενναίες απαντήσεις ορθοδόξων ιεραποστόλων, που περιγράφουν την ιεραποστολή ως κένωση και αγάπη, και ορίζουν το πλαίσιο των πολλαπλών δραστηριοτήτων που η Εκκλησία άοκνα επιτελεί, για να φθάσει η φωνή του Χριστού «έως περάτων της γης».

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα», που επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φιλοξενείται ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Περράκης, ο οποίος έχει εργασθεί εθελοντικά στην υποστήριξη του ιεραποστολικού έργου, ενώ παρεμβαίνει και ο Αρχιμανδρίτης π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος από την ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πλούσιο εποπτικό υλικό από τις ιεραποστολές στη Μαδαγασκάρη, στο Καμερούν, στη Σιέρρα Λεόνε και στο Μαλάουι, όπου αυτή την περίοδο βρίσκεται και προσφέρει υπηρεσίες ο συνεργάτης του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, ο οποίος και έχει αποστείλει το σχετικό φωτογραφικό υλικό που προβάλλεται.


Εκτύπωση   Email