Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Perasma20211101 Nektarios episkArgolidosΆγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, Καθηγητής ανατομίας και χειρουργικής

  • Το επαναστατικό έργο του στις επεμβάσεις
  • Οι πρωτοποριακές μέθοδοι στις εγχειρήσεις μεταμόσχευσης
  • Η προσφορά του στους τραυματίες πολέμου
  • Οι συλλήψεις, φυλακίσεις και εξορίες του
  • Οι δοκιμασίες, οι αντίπαλοί του, τα προβλήματα υγείας
  • Το συγγραφικό έργο του, η φιλανθρωπία, η πνευματικότητα, η τιμή από τον Θεό και τους ανθρώπους

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων, στις 9:00 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα»  του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μάς γνωρίζει τον κορυφαίο επιστήμονα και θαυματουργό Άγιο.

Η εγγραφή της εκπομπής πραγματοποιήθηκε στον μουσειακό χώρο του Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στα Λευκάκια Ναυπλίου.

 

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

Δόξα σε Σένα Χριστέ, Λόγε του Θεού και Σοφία και Δύναμη και Θεέ Παντοκράτορα. Τι να Σού αντιδωρίσουμε εμείς οι άπραγοι για όλα όσα μας χάρισες; Όλα μας τα ᾿χεις δοσμένα Εσύ και τίποτ᾿ άλλο δεν ζητάς από μας πάρα ν᾿ αποδεχτούμε τη σωτηρία που μας πρόσφερες, δίνοντάς μας ακόμα και τη δύναμη για να το κάνουμε. Και την προσπάθειά μας πάλι νιώθεις για χάρη, γιατί είσαι απερίγραπτα αγαθός. Σ᾿ ευχαριστούμε, Εσένα που μας έδωσες την ύπαρξη, μα και μας χάρισες την αιώνια ζωή· Εσένα που και όταν την χάσαμε και την αρνηθήκαμε, μας οδήγησες πίσω σ' αυτήν με την ενανθρώπησή Σου, που καμιά γλώσσα δεν τολμά να ερμηνεύσει.

Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού