Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

"Πορευθέντες, μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν(Ματθ. 28, 19-20)

Mess

«Πέρασμα... όταν η οθόνη γίνεται τόπος συνάντησης»

_ Μα, πώς θα το κάνατε αυτό, να πάτε στον Παράδεισο χωρίς εμάς;

_ Συγγνώμη που αργήσαμε τόσους αιώνες  να έλθουμε.

Γνήσια και ειλικρινή λόγια αφρικανών αδελφών μας και γενναίες απαντήσεις ορθοδόξων ιεραποστόλων, που περιγράφουν την ιεραποστολή ως κένωση και αγάπη, και ορίζουν το πλαίσιο των πολλαπλών δραστηριοτήτων που η Εκκλησία άοκνα επιτελεί, για να φθάσει η φωνή του Χριστού «έως περάτων της γης».

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα», που επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φιλοξενείται ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Περράκης, ο οποίος έχει εργασθεί εθελοντικά στην υποστήριξη του ιεραποστολικού έργου, ενώ παρεμβαίνει και ο Αρχιμανδρίτης π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος από την ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πλούσιο εποπτικό υλικό από τις ιεραποστολές στη Μαδαγασκάρη, στο Καμερούν, στη Σιέρρα Λεόνε και στο Μαλάουι, όπου αυτή την περίοδο βρίσκεται και προσφέρει υπηρεσίες ο συνεργάτης του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, ο οποίος και έχει αποστείλει το σχετικό φωτογραφικό υλικό που προβάλλεται.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ