Τεύχος 89  26 Σεπτεμβρίου 2014

              

Αρχίζει η νέα κατηχητική χρονιά!

  

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα τελεσθεί ο Αγιασμός ενάρξεως του νέου κατηχητικού έτους. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή και όχι μία τυπική διαδικασία. Την ημέρα αυτή ο Ιερεύς νεότητος θα ενημερώσει το εκκλησίασμα της ενορίας για την έναρξη των Κατηχητικών, τη σπουδαιότητά των και το ενοριακό κατηχητικό έργο, καλώντας τους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να έλθουν στις συνάξεις της ενορίας.

  

Στην ενορία μας ο Αγιασμός ενάρξεως θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ., αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και θα ακολουθήσουν οι εγγραφές των παιδιών στα Κατηχητικά μας.

        

      

Προσκυνηματική εκδρομή

       

Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ημερήσια εκδρομή σε αξιοθέατα και προσκυνήματα της περιοχής πραγματοποιεί το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.
Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014
Αναχώρηση ώρα 9:00 π.μ από τον προαύλιο χώρο του Ναού
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου.

   

      

Εγγραφές στα μαθήματα παραδοσιακών χορών

       

Μαθήματα παραδοσιακών χορών για ΕΝΗΛΙΚΕΣ
EΓΓΡΑΦΕΣ: Κάθε Σάββατο, 5.00 -7.00 μ.μ.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: Σάββατο 4 Οκτωβρίου
Στην αίθουσα του «ΣΗΜΑΝΤΡΟΥ» (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός)
  
Τα μαθήματα παραδίδονται από τον καθηγητή παραδοσιακών χορών
κ. Στάθη Καλογερόπουλο (πληροφορίες : 210.6564.492).

   

                

Ιερές Αγρυπνίες

        

ΙΕΡEΣ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ στην ενορία μας θα τελεσθούν:

   
Παρασκευή 17 (προς Σάββατο 18) Οκτωβρίου
Εορτή του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά
Πέμπτη 20 (προς Παρασκευή 21) Νοεμβρίου,
Εορτή των Εισοδείων της Υπεραγίας Θεοτόκου
Κυριακή 14 (προς Δευτέρα 15) Δεκεμβρίου,
Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου (στο Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Σήμαντρο, Ελ. Βενιζέλου 59 Α, Χολαργός)
  
Όλες οι Ιερές Αγρυπνίες από 8.30 μ.μ. έως 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

    

                

Η Ενορία μας στο πλευρό των νέων φοιτητριών - Συνεργασία Ε.Φ.Τ. Φανερωμένης Χολαργού και
Συλλόγου "ΣΗΜΑΝΤΡΟ"

      

ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

      
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», ετοίμασαν στους φιλόξενους χώρους του Συλλόγου στο Χολαργό, μέσα στα όρια της ενορίας μας, επί της οδού Ελ Βενιζέλου 59 Α (κοντά στη στάση του μετρό "Χολαργός") μια κοινή δραστηριότητα:
Θα προσφέρουν από κοινού δωρεάν φιλοξενία σε νέες φοιτήτριες, προερχόμενες από οικονομικά αδύναμες οικογένειες της επαρχίας, οι οποίες δεν διαθέτουν στέγη στην Αθήνα για τις σπουδές τους.
Η δραστηριότητα αυτή αρχίζει να υλοποιείται -Θεού θέλοντος- από τις αρχές του νέου Ακαδημαϊκού έτους 2014 - 2015 και περιλαμβάνει δωρεάν στέγη και φαγητό σε άριστα διαμορφωμένα υπνοδωμάτια, κατάλληλα εξοπλισμένα για όλες τις φοιτητικές τους ανάγκες.
  
Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
  
1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
2. Πιστοποιητικό σπουδών όπου θα αναγράφεται το έτος εγγραφής, το έτος φοίτησης και τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης.
3. Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα καταγράφεται η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, τυχόν οικογενειακά προβλήματα κ.ά.
4. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.
5. Επιστολή συστατική από τον ιερέα της ενορίας ή τον Μητροπολίτη της περιφερείας από την οποία προέρχεται.
6. Ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας.
7. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα Φόρου Εισοδήματος των ιδίων και των γονέων τους ή βεβαίωση από την Εφορία περί μη υποβολής Φορολογικής Δήλωσης ελλείψει εισοδήματος.
8. Υπεύθυνη δήλωση (Ν.1599) της ενδιαφερόμενης ότι δεν έχει καταδικασθεί ή διωχθεί για παράβαση του Ποινικού Νόμου και ότι αποδέχεται τον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου "ΣΗΜΑΝΤΡΟ" που θα της επιδοθεί.
 
Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνούν, είτε απευθείας με τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου ή τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου "ΣΗΜΑΝΤΡΟ", είτε στα τηλέφωνα: 6944818279 (π. Ιωάννης) και 210-6527611.

    

      

200 ηλεκτρονικά τεύχη "ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"!

  

Η ταπεινή προσπάθεια της ενορίας μας, που αποσκοπεί σε αυτό που λέει το όνομά της: την Ετοιμασία μας για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, την κατανόηση και εμβάθυνση στο αποστολικό και ευαγγελικό ανάγνωσμα καθώς και στα συναξάρια όλης της εβδομάδας, αξιώθηκε, με τη χάρη του Θεού, να φθάσει πολύ μακρύτερα απ’ ότι είχαμε αρχικά φανταστεί.
Προσβλέποντας πάντα στις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις σας, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες σας, σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνοδοιπορία και παρακαλούμε για την προσευχή σας, ώστε η προσπάθειά μας αυτή, η οποία στηρίζεται εξολοκλήρου στον εθελοντισμό, να μπορέσει να συνεχιστεί.
  
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.

         

      


                    

      ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
τηλ.: 210.6511.821 – fax.: 210.6549.821
www.faneromenihol.gr , e-mail: fanhol@otenet.gr

            


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ