Τεύχος 43   24 Σεπτεμβρίου 2011

Περνούμε και κρίση ανθρωπιάς;
Δίνουμε κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εαυτού μας στο συνάνθρωπο μας!

Εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία μας


Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, που όχι μόνο διατρανώνει την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, αλλά καταξιώνει τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εαυτού μας για τον ξένο που είναι συνάνθρωπός μας!

Η κάλυψη των αναγκών σε αίμα είναι κοινός παγκόσμιος στόχος, τον οποίο πολλές χώρες, ανάμεσα τους και ανεπτυγμένες, δεν έχουν ακόμη επιτύχει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, τα δύο τελευταία χρόνια η ετήσια ποσότητα αίματος που διατίθεται από τις υπηρεσίες αιμοδοσίας είναι περίπου 625.000 μονάδες.

Στη χώρα μας χρειαζόμαστε περίπου 670.000 μονάδες αίματος για την κάλυψη των μεταγγίσεων των ασθενών μας.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι, παρά τις προσπάθειες για βελτίωση της αιμοδοτικής προσφοράς και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών,  δεν καταφέραμε να γίνουμε αυτάρκεις σε αίμα...

Δυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων που μπορούν, με την τελείως ανώδυνη γι' αυτούς εθελοντική αιμοδοσία, να προσφέρουν το πολυτιμότερο για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο: το αίμα!

Αρκετές φορές, αυτή η μη ευαισθητοποίηση οφείλεται στην αδιαφορία πολλών για το τι αποτελεί πραγματική προσφορά προς τον συνάνθρωπο, πολλές φορές όμως οφείλεται στην άγνοια για το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους το πιο ανεκτίμητο αγαθό που μπορεί να σώσει την ζωή του.

Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας του ασθενούς.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας έχουμε  ευθύνη αν  μπορούμε, και δεν  είμαστε εθελοντές αιμοδότες.

Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να καταργηθεί σταδιακά η χρήση οικογενειακών και αμειβόμενων αιμοδοτών και να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στην εκπαίδευση, δραστηριοποίηση και συνεχή έλξη εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών, οι οποίοι και θα  προσφέρουν αίμα τακτικά.

Δραστηριοποίησε τον εαυτό σου   και γίνε  εθελοντής αιμοδότης.

Μπορείς και εσύ να προσφέρεις  αίμα, στην τακτική αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού 

την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, από τις 9.00 π.μ. έως τη  1.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου
(κάτωθεν του  κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού μας).

Η αιμοδοσία διαρκεί 10΄, είναι ακίνδυνη και γεμίζει με χαρά και αισθήματα προσφοράς  αυτόν που συμμετέχει. Σε κάθε αιμοδότη γίνονται δωρεάν εξετάσεις αίματος για σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ηπατίτιδα, AIDS κλπ. και είναι άκρως εμπιστευτικές και προσωπικές. Η  έμπρακτη αγάπη  σου δίνει υγεία  ίσως σε περισσότερους από έναν  ασθενείς, και γι΄ αυτούς  είναι η αναντικατάστατη και η ουσιαστική βοήθεια στις  ώρες της  μεγάλης ανάγκης: Στην  αρρώστια τους !

Έλα ! Μη διστάσεις... Σε περιμένουμε !  

Από την Ενοριακή  Επιτροπή Αιμοδοσίας
του Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού


Έναρξη νεανικών δραστηριοτήτων

«Μην ψάχνεις αλλού, αφού το ξέρεις ήδη». Έναρξη των κατηχητικών την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ.
Το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ προς τον ευσεβή λαό της Αθήνας, με την ευκαιρία του νέου κατηχητικού έτους. 


Μαθήματα βυζαντινής μουσικής και ψαλτικής 

Κατά το νέο διδακτικό θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού μαθήματα βυζαντινής μουσικής, ψαλτικής και αναλογίου.
Διδάσκοντες είναι ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Καθηγητής βυζαντινής μουσικής και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. ιωάννης Καλογερόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού μας.
Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν.
Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στη νέα αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου (κάτω από το Παρεκκλήσιο του αγίου Ραφαήλ) και στο ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (κάτω από το Ιερό του Ναού μας).
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Ιερού Ναού, 210.6511821 και 210.6564495, με τον π. Ιωάννη, για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. 


Μαθήματα παραδοσιακών χορών για   Ε Ν Η Λ Ι Κ Ε Σ

Θα πραγματοποιηθούν κι εφέτος στην ενορία μας, κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ απόγευμα, για αρχαρίους και για προχωρημένους.
Η φοίτηση είναι δωρεάν και τα μαθήματα παραδίδονται από τον καθηγητή παραδοσιακών χορών κ. Στάθη Καλογερόπουλο  (πληροφορίες : 210.6564.492)

.

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ