Τεύχος 61  23 Σεπτεμβρίου 2012

      

Αιμοδοσία

στην ενορία μας την

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012,

9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.

στο Πνευματικό Κέντρο

     

Αγαπητέ/η μας,

 
Σε ευχαριστούμε θερμά που κάποιες φορές κατάφερες και έδωσες λίγο από το αίμα σου και έτσι σώθηκαν συνάνθρωποί μας. Όμως!...
Στη χώρα μας χρειαζόμαστε ετησίως περίπου 660.000 μονάδες αίματος για την κάλυψη των ασθενών μας. Δυστυχώς, επειδή οι αυξημένες ανάγκες της χώρας μας δεν καλύπτονται πλήρως, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, κάτι που δεν μας τιμά και ως χώρα και ως Έλληνες. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ζητούν απεγνωσμένα μία φιάλη αίματος!
Από τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκύπτει ότι, περίπου 50% του αιμοδοτικού δυναμικού της χώρας μας προέρχεται από τις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών. Οι υπόλοιποι αιμοδότες δίνουν αίμα μόνο για το συγγενή ή το φίλο, σε αντίθεση με τους σταθερούς εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι, είναι ενήμεροι για τις ανάγκες αίματος των ασθενών στα νοσοκομεία και προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για «τον άγνωστο συνάνθρωπό τους!» κάνοντας μια πράξη αληθινά χριστιανική.
  

Ας μην ξεχνάμε ότι :

  • Μία μονάδα αίματος μπορεί να δώσει ζωή σε περισσότερους από έναν ασθενείς.

  • Η αιμοληψία διαρκεί 10΄, είναι ακίνδυνη και σχεδόν ανώδυνη.

  • Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται, είναι μίας χρήσης και καταστρέφονται αμέσως μετά την αιμοληψία.

  • Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να είναι η αιμοληψία ευχάριστη για τον αιμοδότη, και το αίμα για τον ασθενή που θα το λάβει, ασφαλές.

Αίμα χρειάζονται...

  • Οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων.

  • Τα 4.000 άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

  • Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (λευχαιμία, αιμορροφιλία κα.)

  • Ορισμένες έγκυες γυναίκες, που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό.

  • Ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση (ορθοπεδική, καρδιοχειρουργική κ.ά.).  

Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν νομίζω να υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι πολυτιμότατο δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.
Η αιμοδοσία διαρκεί 10΄ είναι ακίνδυνη και σχεδόν ανώδυνη. Σε κάθε αιμοδότη γίνονται δωρεάν εξετάσεις αίματος για σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ηπατίτιδα, AIDS και είναι άκρως εμπιστευτικές και προσωπικές κ.λ.π. Η αιμοδοσία είναι κυρίως πράξη έμπρακτης αγάπης προς τους ασθενείς αδελφούς μας, και βεβαίως θεάρεστη και χριστιανική, γιατί ακολουθούμε τα ίχνη του πρώτου Αιμοδότη μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε το πανάγιο αίμα του για την ίαση και την σωτηρία όλων μας!
Μην ξεχάσεις! Έλα κι εσύ στην Εκκλησίας της Φανερωμένης Χολαργού την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου για να υποστηρίξεις την εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία και να συνεισφέρεις σημαντικά μ' αυτό τον τρόπο στο να σώσεις την ζωή κάποιου ασθενούς, προσφέροντας λίγο αίμα από το αρκετό αίμα σου . Η προσφορά σου θα είναι πραγματικά ανεκτίμητη, γιατί:
Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι από εμάς δεν προσέφεραν το αίμα τους.

  
Σε περιμένουμε λοιπόν !

     


Δείτε επίσης:  

           


      

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ