Τεύχος 48  23 Ιανουαρίου 2012

Ανεπίκαιρο; ή μήπως επίκαιρο όσο ποτέ;...

μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στην ...περσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς!

... Στο σχολείο που έρχεστε μπορεί να γεμίσουν τα κεφάλια σας με πληροφορίες που οι περισσότερες να μην χρειάζονται∙  με γλώσσες που δεν είναι δικές μας∙  με ιστορία που δεν είναι αληθινή∙  με θρησκευτικά που δεν πείθουν. Να σάς δώσουν βαθμούς χωρίς αντίκρισμα. Αυτό όμως που τελικά χρειάζεστε είναι αξίες για να πλημμυρίσουν την καρδιά σας. Αλλά αυτό δεν το δίνει η εποχή.

Η κατάσταση στον τόπο μας είναι σε αδιέξοδο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Και η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από το σχολείο. Ας ξεσηκωθούμε όλοι. Δάσκαλοι, γονείς και παιδιά αρνηθείτε το ψέμα και πολεμήστε το σαν τον μεγαλύτερο εχθρό. Χτυπήστε τη μετριότητα, τον συμβιβασμό και τη μιζέρια σαν την χειρότερη αρρώστια. Μάς κοροϊδεύει το σύστημα, που αυτό υπαίτιο για όλα, μάς οδηγεί σε υπαρκτικό εκφυλισμό. Διεκδικήστε την πνευματική ελευθερία σας με όποιο κόστος. Ξαναφέρτε την ιστορία και παράδοσή μας, τη γλώσσα και τα ήθη μας στη ζωή σας. Αγωνιστείτε για κοινωνία με ειλικρίνεια, ηρωισμό, καθαρότητα και εξυπνάδα. Απαιτήστε πολιτικούς που να αγαπούν τον τόπο περισσότερο από τα στενά μυαλά και συμφέροντά τους, που να σέβονται την ιστορία περισσότερο από όσο προσδοκούν την ψήφο, που να πονούν για το κατάντημά μας περισσότερο απ’ όσο υποτάσσονται στις ξένες σκοπιμότητες.

Αξιώστε Εκκλησία όχι με αδικαιολόγητους συντηρητισμούς, νεκρούς συμβολισμούς και πομπώδεις τελετουργίες, όχι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με δικαιώματα, περιουσίες και διεκδικήσεις, αλλά Εκκλησία με πονεμένο προφητικό λόγο, με αυθεντική πίστη, με θυσιαστική μαρτυρία και άγια ζωή∙ Εκκλησία που να εμπνέει και να έχει πρόταση ζωής. Τότε θα βρείτε τον Θεό ολοζώντανο μέσα σας. Τότε ο αγιασμός δεν θα επιβάλλεται με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά θα αποτελεί δικό σας αίτημα. Τότε το σχολείο θα ξαναγίνει η ελπίδα της εθνικής και πνευματικής επιβίωσής μας. Τότε η νέα χρονιά θα είναι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Σάς το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.

Δείτε όλο το μήνυμα εδώ 


4 χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο...

Το  Σάββατο   28   Ιανουαρίου  2012   τελούμε Μνημόσυνο διά την ανάπαυση  της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Δ Ο Υ Λ Ο Υ , με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Δείτε εδώ : Σ᾽ αποζητούμε, Χριστόδουλε!…
του Σαράντου Ι. Καργάκου, Ιστορικού - Συγγραφέα


Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, τεμάχιο ιερού λειψάνου του οποίου βρίσκεται στον Ιερό Ναό μας, την Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου (προς Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου), από 8.30 το βράδυ έως 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Στη διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας θα τεθούν εις προσκύνησιν το τεμάχιον του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και τα υπόλοιπα τίμια Λείψανα των Αγίων, πού φυλάσσονται στο Ναό μας.


Επικαιρότητα

Πρωτοχρονιά 2012

Ενοριακά

Τι νέο στη σελίδα μας;


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ