Τεύχος 105  19 Δεκεμβρίου 2016

                

 


  

Το Ιερό Ευχέλαιο στο Ναό μας
            

           
Την Tετάρτη  21  Δεκεμβρίου, 5.00  μ.μ. θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και το Μυστήριον του ΙΕΡΟΥ  ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ εν όψει της προετοιμασίας  μας για την εορτή των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια του Ιερού Μυστηρίου θα τεθούν εις προσκύνησιν τα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό μας.   

   


   
Δραστηριότητες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου κατά την περίοδο των εορτών

    

  

Στις 23 Δεκεμβρίου: Εξομολόγηση και προσφορά των Αχράντων Μυστηρίων από τους Ιερείς του Ναού μας, σε αδελφούς μας που φιλοξενούνται στον «Αμερικανικό Οίκο Ευγηρίας» (οδός Περικλέους) και νοσηλεύονται στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΙΑΣΩ (λεωφ. Μεσογείων).

Στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων:
α) Προσφορά των έκτακτων Χριστουγεννιάτικων βοηθημάτων σε όλους τους τακτικά βοηθουμένους αδελφούς μας. Τα βοηθήματα περιλαμβάνουν κρέας, πατάτες, κρασί , φρούτα, χυμό, γλυκά και επιπλέον, για τους φοιτητές μας, ένα βιβλίο του π Συμεών Βενετσιάνου « Η ακολουθία του Μυστηρίου του Γάμου».
β) Ωράριο Λειτουργίας του Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού μας, ειδικά για την ημέρα αυτή, από 10:00π.μ. έως 6:00μ.μ., προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε τρόφιμα, χρήματα, ρούχα κ.λ.π., σε όλους τους προσερχόμενους για να τη ζητήσουν χειμαζόμενους αδελφούς μας.

Στις 29 Δεκεμβρίου, εν όψει της Πρωτοχρονιάς:
α) Προσφορά σε καθέναν από τους τακτικά βοηθουμένους αδελφούς μας, μιας βασιλόπιτας, φρούτων, γλυκών, κρασιού κ.ά.
β) Ωράριο Λειτουργίας του Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού μας, ειδικά για την ημέρα αυτή, από 10:00π.μ. έως 8:00μ.μ., προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε τρόφιμα, χρήματα, ρούχα κ.λ.π., σε όλους τους προσερχόμενους για να τη ζητήσουν χειμαζόμενους αδελφούς μας.
Το Δ.Σ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αισθάνεται έντονα την ανάγκη, για άλλη μια φορά, να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ενορίτες του που, με κάθε τρόπο συμπαραστέκονται στις δραστηριότητες της ενορίας μας.
    

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος!
Από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
          

                    


               

Χριστούγεννα στο Χολαργό : Κανείς χωρίς φαγητό !
Είσαι μαζί μας συνυπεύθυνος…

    

  

Αγαπητέ/ή  ενορίτη/ισσα,

Σε παρακαλούμε, ενημέρωσέ μας ΤΩΡΑ για αδελφούς μας (πρόσωπα ή οικογένειες) που γνωρίζεις (στην πολυκατοικία, στη γειτονιά) και χρειάζεται οπωσδήποτε να τους επισκεφθούμε και να τους βοηθήσουμε –όπως βοηθάμε και πολλούς ακόμη αδελφούς μας- υλικά και ηθικά για να γιορτάσουν τις Άγιες ημέρες που μας έρχονται, τουλάχιστον με ένα πιάτο ζεστό φαγητό, απαραίτητα τρόφιμα και γλυκίσματα, καθαρά ρούχα, υποδήματα  ή και παιχνίδια στα παιδιά.

   

Δέματα Χριστουγέννων  με τρόφιμα και εορταστικά δώρα θα προσφερθούν στις 24 Δεκεμβρίου από το Ενοριακό Φιλόπτωχο στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης:  Ελ. Βενιζέλου 59Α  (στο κτίριο του «Σημάντρου»)   τηλ. 210.6540.208  ή 210. 6527.611.

    

Εάν μπορείς να βοηθήσεις θα δεχόμαστε την προσφορά σου καθημερινά από Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου έως  Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. στο «ΣΗΜΑΝΤΡΟ»

    

ΚΑΛΑ  ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    


        

Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στο Χολαργό

    

  

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου & ώρα 19:00

Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας
υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ιδρύτρια-Μαέστρος, Νίνα Πατρικίδου.

Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού,
Περικλέους 55, Χολαργός

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι  περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ. Διαθέτει υπερ-εικοσαετή δραστηριότητα και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και λειτουργεί ουσιαστικά ως μουσική ακαδημία της πατρίδας  μας. Μαέστρος και «ψυχή» της Ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης βιολονίστρια κα. Νίνα Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την Ορχήστρα αυτή και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες  της με ζήλο και αυταπάρνηση. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε Πνευματικά Κέντρα και θέατρα διαφόρων πόλεων της Ελλάδος καθώς και στο εξωτερικό (προσφάτως στη Βιέννη).

Με δεδομένο ότι η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μη κερδοσκοπική και η προσφορά όλων σ΄ αυτήν ανιδιοτελής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με χαρά έδωσε την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής στη συγκεκριμένη προσπάθεια, που κύριο στόχο έχει τη διατήρηση του πολιτισμού  μας και την ενασχόληση πολλών νέων σε μια ιδιαιτέρως ποιοτική δραστηριότητα. Η Ι. Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον μια διεθνούς επιπέδου συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μπορεί να  καλύπτει καλλιτεχνικά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας. Επιπλέον η προσπάθεια αυτής φανερώνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας μας. Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες. Οι πρόβες της πραγματοποιούνται  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην περιοχή του Κεραμεικού.                   


        

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
τηλ.: 210.6511.821 – fax.: 210.6549.821
www.faneromenihol.gr , e-mail: fanhol@otenet.gr

            


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ