Τεύχος 108  15 Ιουλίου 2017

                            

Ολοκληρώθηκε το «Δημιουργικό καλοκαίρι 2017»

Μια μεγάλη ευλογία για την ενορία μας

              

              
Η ενορία μας, στα πλαίσια της ουσιαστικής συμπαράστασης και βοήθειας στη σύγχρονη εργαζόμενη οικογένεια, διοργάνωσε το φετεινό καλοκαίρι μία σειρά πενθημέρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά των ηλικιών του Δημοτικού σχολείου, με τον τίτλο «Δημιουργικό καλοκαίρι 2017».
Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ἐν πλῷ» μαζί με μία σειρά από έμπειρους και κατηρτισμένους συνεργάτες, που ασχολούνται με το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη χειροτεχνία, τις αθλοπαιδιές, τη ζαχαροπλαστική, το θέατρο, την παράδοση,  τον πολιτισμό και τις τέχνες κλπ.
Το πρόγραμμα αφορούσε σε τέσσερα πενθήμερα (Δευτέρα έως Παρασκευή) από 19  Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και πλήρη απασχόληση των παιδιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το μεσημέρι:
1η εβδομάδα, 19 -23 Ιουνίου: Ο γύρος του κόσμου σέ 5 μέρες
2η εβδομάδα, 26 -30 Ιουνίου: Μικροί εξερευνητές της φύσης
3η εβδομάδα, 3 -7 Ιουλίου: Ταξιδεύοντας μες του Αιγαίου τα νερά
4η εβδομάδα, 10 – 14 Ιουλίου: Μία επίσκεψη στο διάστημα
Το πρόγραμμα, με χαμηλό κόστος συμμετοχής, φιλοξενήθηκε στις ανακαινισμένες αίθουσες του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός), προς το οποίο εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες. Περιελάμβανε πρωινή Προσευχή και αγιογραφικό, καλλιτεχνικές και εικαστικές δραστηριότητες, αθλητικές ενασχολήσεις, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, παρασκευή προσφόρου, προβολή ταινίας, διάλογο με συγγραφείς κ.ά. Στα παιδιά προσφερόταν πλούσιο δεκατιανό γεύμα.
Πολύ ενθαρρυντικές και ενθουσιώδεις οι κριτικές των παιδιών και των γονέων τους, που μάς δίνουν δύναμη και ώθηση για τη διοργάνωση παρόμοιων πρωτοβουλιών.

   

Δείτε εδώ το ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα και τις ξεχωριστές θεματικές ενότητες
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό
Ξεκίνησε το «Δημιουργικό καλοκαίρι 2017»
Δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το μεσημέρι.
        

   

  

      

Ιερά Αγρυπνία στο "Σήμαντρο"

     

Αγια Μαρια Μαγδαληνη

     

Την Παρασκευή  21 Ιουλίου, 9.00 μ.μ - 1.00 π.μ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στο ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας μας στο «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59Α) στο Χολαργό.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση η ιερά εικόνα καθώς και το μικρό τμήμα από το  Ιερό λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής της Μυροφόρου, που φυλάσσονται  στο  «Σήμαντρο».

          

      
Ιερές  Ακολουθίες στον Ναό μας κατά τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ

                             

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα τελεσθεί :
1.    Κάθε Κυριακή
2.    Κάθε Σάββατο
3.    Παρασκευή 7 Ιουλίου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής
4.    Δευτέρα 17 Ιουλίου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης
5.    Πέμπτη 20 Ιουλίου, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου
6.    Τρίτη 25 Ιουλίου, Η κοίμησις της Αγίας Άννης
7.    Τετάρτη 26 Ιουλίου, Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής
8.    Πέμπτη 27 Ιουλίου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος

      

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ κάθε απόγευμα στις 7.00 μ.μ.

     

       

Για το ιατρείο στο βόρειο Καμερούν

      

Καμερούν

    

Η ενορία μας, για άλλη μια χρονιά, και χάρις στις συγκινητικές προσφορές ενοριτών μας που ευαισθητοποιούνται σε θέματα ιεραποστολικών και ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για τη λειτουργία του Ιατρείου της ορθόδοξης ιεραποστολής στο βόρειο Καμερούν.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε δι΄ επιστολής του τους ιερείς και όλους τους ενορίτες της Φανερωμένης Χολαργού για την πολύ σημαντική βοήθειά τους.
Η ιδιοτυπία του βόρειου Καμερούν είναι οι δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες και η γεωγραφική του θέση… έξι μήνες βροχές έξι μήνες ξηρασία με υπερβολική ζέστη, … έρημος στα πρόθυρα ή στην κατάληξη της απεράντου Ερήμου της Σαχάρας…
Οι δύσκολες αυτές συνθήκες και το εντελώς επίπεδο του τόπου – διότι μετατρέπεται σε έναν απέραντο βάλτο κατά την περίοδο των βροχών – καθιστούν την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ανέφικτη για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας…

          

           

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
τηλ.: 210.6511.821 – fax.: 210.6549.821
www.faneromenihol.gr , e-mail: fanhol@otenet.gr

            


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ