Τεύχος 47  12 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση μαθητών από την ενορία μας, που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση :

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανέχειας, σε διάφορα σχολεία της χώρας μας μαθητές και μαθήτριες σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση δεν μπορούν να προσηλωθούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους και τα παιδιά μας καταλαβαίνουν πολύ καλά. Μάλιστα δε, παρατηρήθηκαν (σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. και μαρτυρίες δασκάλων και παιδιών) μέχρι και φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε λιποθυμίες!!! Όμως αυτά τα απαράδεκτα για πολιτισμένους ανθρώπους φαινόμενα στον 21ο αιώνα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΙΖΑ τους.
Όπως αποδεικνύεται, φύσει και θέσει αρμόδιοι να επισημάνουν αυτά τα φαινόμενα –δάσκαλοι, με την πραγματική έννοια του όρου- είστε εσείς.
Αυτό που σας ζητούμε τούτη τη στιγμή –παραμονές των μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης- είναι απλό, αλλά τόσο πολύτιμο: κάθε φαινόμενο μαθητή ή μαθήτριας σε μεγάλη ανέχεια, ακόμη και υποψία τέτοιας κατάστασης, που κυριολεκτικά αμαυρώνει τον πολιτισμό μας αλλά και την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, μπορείτε να το αναφέρετε στον Ιερό Ναό μας και ειδικά στον αρμόδιο για την κοινωνική μέριμνα Ιερέα π. Ιωάννη Καλογερόπουλο, εφημέριο του Ι. Ναού Φανερωμένης Χολαργού (τηλ: 69 44.81 82 79. και 210 65 40 208), προκειμένου να επιληφθούμε άμεσα, ουσιαστικά και με διάθεση αληθινής αγάπης.
Η Ενορία μας με τη συμπαράστασή σας, αλλά και με διακριτικότητα και σεβασμό στο τεράστιο πρόβλημα κάθε τέτοιας οικογένειας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων που λειτουργεί επί της οδού Βουτσινά 92, δίπλα από τον Ιερό Ναό μας, μπορεί να προσφέρει, να ενισχύσει και να συνδράμει, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα υλικά εφόδια σε τρόφιμα, ρουχισμό, υποδήματα κ.ά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μοιραστούμε το πρόβλημα για να μπορέσουμε τελικά να το επιλύσουμε.


Δείτε όλη την επιστολή εδώ


Ακόμη:

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού μας για το μήνα Δεκέμβριο

Χριστουγεννιάτικη συναυλία βυζαντινής μουσικής
Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και η Πανελλήνια Ένωση Προασπιστών της Εθνικής μας Μουσικής «Οι Υπέρμαχοι» σας προσκαλούμε στη συναυλία βυζαντινής μουσικής, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Στην εκδήλωση θα αποδοθεί οφειλόμενη τιμητική διάκριση στον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Κατσιφή, Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
 
Δείτε το πρόγραμμα της εκδηλώσεως εδώ


«Προσκυνητές του νεογέννητου Χριστού χθες και σήμερα» είναι το θέμα που θα προσεγγίσουμε αυτή την Τετάρτη στα πλαίσια τυ ενοριακού Κύκλου Συμμελέτης Αγίας Γραφής. Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλείο Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και θα ακολουθήσει ο Κύκλος Συμμελέτης Αγίας Γραφής.


Xριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση των νέων της ενορίας μας

Τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν στις κατηχητικές δραστηριότητες της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού διοργανώνουν -όπως κάθε χρόνο- χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου "Σήμαντρο" (Ελ. Βενιζέλου 59, Χολαργός).
Στην εκδήλωση καλούνται οι γονείς των παιδιών και των νέων και όσοι ενορίτες επιθυμούν, για να καμαρώσουμε και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των παιδιών μας.
Στον ίδιο χώρο τα παιδιά και οι νέοι μας θα λειτουργήσουν δωροέκθεση (bazaar) για την ενίσχυση του ενοριακού νεανικού έργου. Η δωροέκθεση θα λειτουργήσει την επομένη (Κυριακή 18 Δεκεμβρίου) στο ενοριακό Πνευματικό μας Κέντρο.


Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου

Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου θα τελεσθεί εγγιζούσης της εορτής των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, προς σωματική και ψυχική ίαση και ενίσχυση των ενοριτών μας. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός της ημέρας και αμέσως μετά θα τελεσθεί το ιερό Μυστήριο.
Όπως είναι γνωστό, Ευχέλαιο είναι το ιερό Μυστήριο κατά το οποίο, δια της ειδικής τελετής, αγιάζεται υπό του Παναγίου Πνεύματος δια του Ιερέως το έλαιο και με αυτό χρίονται οι πιστοί εις ίαση ψυχής και σώματος. Η τέλεση του Μυστηρίου δεν περιορίστηκε μόνο στους σωματικά ασθενείς, αλλά επεκτάθηκε γενικότερα για όλους τους πιστούς, για την ενδυνάμωση και την καταλληλότερη ενίσχυση τους στα πνευματικά αγωνίσματα, σε περιόδους μάλιστα πνευματικής προετοιμασίας, όπως αυτή που διερχόμεθα. Το Ευχέλαιο δεν καταργεί φυσικά το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως.


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ