Τεύχος 79  12 Σεπτεμβρίου 2013

            

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στην ενορία μας

   

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

6.00 μ.μ.

Ο Εσπερινός

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ.

Ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

       

 Εθελοντική αιμοδοσία στην Εκκλησία μας

    

   

Αγαπητέ μας Αναγνώστη.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια έμπρακτη εκδήλωση αγάπης προς τον πλησίον. Είναι πράξη αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων με κύριο γνώρισμα την ανιδιοτέλεια γιατί είναι πραγματική προσφορά μέρους του εαυτού μας προς τον άγνωστο συνάνθρωπο.
Η πλήρης κάλυψη των αναγκών για αίμα είναι κοινός παγκόσμιος στόχος, τον οποίο πολλές χώρες, ανάμεσα τους και ανεπτυγμένες, δεν έχουν ακόμη επιτύχει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας τα δύο τελευταία χρόνια η ετήσια ποσότητα αίματος που διατίθεται από τις υπηρεσίες αιμοδοσίας, είναι περίπου 625.000 μονάδες.
Στη χώρα μας χρειαζόμαστε περίπου 670.000 μονάδες αίματος ετησίως για την κάλυψη των αναγκών για μεταγγίσεις αίματος.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι, παρά τις προσπάθειες για βελτίωση της αιμοδοτικής προσφοράς, και παρά τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών, δεν καταφέραμε να γίνουμε αυτάρκεις σε αίμα.
Ας προσπαθήσουμε να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας το πολυτιμότερο δώρο, λίγο αίμα , την ίδια την ζωή! Σαν υπεύθυνα μέλη της κοινωνίας που ζούμε πρέπει εφόσον μπορούμε να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.
Σκοπός μας ας είναι η κατάργηση των «οικογενειακών» και «αμοιβόμενων αιμοδοτών». Στόχος μας ας είναι η συνεχής αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε 100% ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Γι' αυτό γίνε εθελοντής αιμοδότης. Δώσε λίγο αίμα στην τακτική αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου κάτωθεν του κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού μας.


ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
Έλα ! μη διστάζεις
Από την Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού

 


   

«Το τέλος της Παιδείας πλησιάζει!;»

 

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χολαργού η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, διοργανώνει εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Γανωτή και θέμα:
«Το τέλος της Παιδείας πλησιάζει!;».

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πρόσκληση. 


 

      ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
τηλ.: 210.6511.821 – fax.: 210.6549.821
www.faneromenihol.gr , e-mail: fanhol@otenet.gr

      


           

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ