Τεύχος 54  09 Μαΐου 2012

Η διάθεση της αγάπης

  

Όποιος αγαπάει τον Θεό, δεν είναι δυνατό να μην αγαπήσει και κάθε άνθρωπο σαν τον εαυτό του.
Και όσους ακόμα είναι υπόδουλοι στα πάθη τους κι αυτούς τους αγαπάει σαν τον εαυτό του, και χαίρεται με αμέτρητη και ανείπωτη χαρά, όταν τους βλέπει να διορθώνονται.
«Όποιος με αγαπάει», λέει ο Κύριος, «θα τηρήσει τις εντολές μου» (Ιω. ιδ' 23). «Και η δική μου εντολή είναι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο» (Ιω. ιε' 12). Εκείνος λοιπόν που δεν αγαπάει τον πλησίον του, αθετεί την εντολή του Κυρίου.
Και όποιος αθετεί την εντολή του Κυρίου, ούτε τον Κύριο είναι δυνατό ν' αγαπήσει.
Σε όλες μας τις πράξεις ο Θεός εξετάζει τον σκοπό για τον οποίο τις εκτελούμε, αν δηλαδή τις κάνουμε γι' Αυτόν ή για κάτι άλλο. Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ένα καλό, ας μην έχουμε σκοπό ν' αρέσουμε στους ανθρώπους, αλλά μόνο στον Θεό.
Σ' Αυτόν ν' αποβλέπουμε και όλα να τα κάνουμε για τη δική του δόξα. Διαφορετικά, θα κουραζόμαστε χωρίς να κερδίζουμε τίποτα.
Έργο αγάπης είναι η ολόψυχη ευεργεσία προς τον πλησίον μας, η μακροθυμία και η υπομονή που δείχνουμε απέναντί του, καθώς επίσης και η φρόνιμη και συνετή χρησιμοποίηση των πραγμάτων.
Η διάθεση της αγάπης δεν φανερώνεται μόνο με την παροχή χρημάτων, αλλά πολύ περισσότερο με τη μετάδοση πνευματικού λόγου και με τη σωματική διακονία.

Aγίου Μαξίμου του Ομολογητού

 


Εγκαινία του ενοριακού συσσιτίου του Ναού μας
Ένα ακόμη όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

 

Το Δ.Σ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού μας
σ α ς π ρ ο σ κ α λ ε ί
στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία των εγκαινίων του ενοριακού συσσιτίου του Ναού μας στην αίθουσα του «Σημάντρου» (Ελ. Βενιζέλου 59 Α, Χολαργός) την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.
Το Κέντρο παρασκευής και διανομής έτοιμου φαγητού της ενορίας μας δημιουργήθηκε αποκλειστικά με δαπάνες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου. Προετοιμάσθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, τις ανάλογες υπάρχουσες νομικές διατάξεις, αλλά και την απαραίτητη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, παραδίδεται δε δια τη συνέχιση της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας μας, αλλά ταυτόχρονα και της φιλανθρωπικής προσφοράς της ενορίας μας στους ενδεείς και πονεμένους αδελφούς μας.
Ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Σήμαντρο», που με αγάπη και προθυμία δέχθηκε να μας παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για να επιτύχουμε την προσπάθειά μας αυτή.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α
Κυριακή 13 Μαΐου 2012
7.00 π. μ. Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
11.00 π. μ. Ο Αρχιερατικός Αγιασμός του ενοριακού Κέντρου παρασκευής φαγητού, στο «Σήμαντρο».
11.20 π. μ. Ευχαριστίες από τον Πρόεδρο του Ε. Φ. Τ. του Ναού μας
11.30 π. μ. Κέρασμα σε όλους τους προσκεκλημένους
Στις ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος
.

 

 

Δευτέρα 14 Μαΐου: αρχίζει η λειτουργία του Κέντρου Παρασκευής και διανομής έτοιμου φαγητού. Με την ουσιαστική βοήθεια από εθελόντριες ενορίτες μας καθημερινά, εκτός Κυριακής, θα παρασκευάζονται κατ΄ αρχήν 50 μερίδες ζεστού σπιτικού καλομαγειρεμένου φαγητού. Την πρώτη ημέρα, η διανομή του φαγητού προς τους ενδεείς αδελφούς μας θα γίνει από τους Ιερείς του Ναού μας.

 

 


Για τους νέους που διαγωνίζονται στις εξετάσεις - Κοντά στα παιδιά και τους γονείς των.
 
Η ενορία μας προσεύχεται για τους νέους που σε λίγες ημέρες διαγωνίζονται στις εξετάσεις.
Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί -αμέσως μετά τον Εσπερινό- Ιερά Παράκλησηις προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ των μαθητών που διαγωνίζονται.
Στο τέλος θα τελεσθεί ειδική Δέηση για την ενίσχυση των μαθητών -αλλά και των γονέων τους που συμμετέχουν στην αγωνία των ημερών αυτών- και θα τεθούν εις προσκύνηση προς ευλογία τους τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στο Ναό μας.
Τις ημέρες των εξετάσεων θα τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία ως εξής :

 

Σάββατο 19 Μαΐου
Κυριακή 20 Μαΐου
Δευτέρα 21 Μαΐου
Τετάρτη 23 Μαΐου
Πέμπτη 24 Μαΐου
Παρσκευή 25 Μαΐου
Σάββατο 26 Μαΐου
Κυριακή 27 Μαΐου


 
Κάθε απόγευμα της εβδομάδος αυτής μαζί με τον Εσπερινό θα ψάλουμε και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Καλή επιτυχία!

 

Μια παρέα παιδιών σε ένα Μοναστήρι ρώτησε κάποια Μοναχή πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν την περίοδο των εξετάσεων. Κι εκείνη τούς απάντησε:
- Να προσεύχεσθε τόσο πολύ σαν να μην έχετε διαβάσει καθόλου, και να διαβάζετε τόσο πολύ σαν να μην έχετε προσευχηθεί καθόλου!.


 


ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στο Ναό μας

 

Kυριακή 10 Ιουνίου (πρός Δευτέρα 11)
8.30 τό βράδυ έως 1.00 μετά τά μεσάνυκτα

Για τις Εορτές:
• Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας Ἄξιον ἐστίν
• Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου
(Ναθαναήλ, εκ των Δώδεκα) καί Βαρνάβα
• Αγίου Λουκά του Ιατρού επισκόπου Συμφερουπόλεως

Στη διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας θα τεθούν εις προσκύνησιν τεμάχια ιερών Λειψάνων των Αγίων, που φυλάσσονται στο Ναό μας.

 


Στις σελίδες της ενοριακής Διαδικτυακής παρουσίας μας...

 

Αφιέρωμα στο Πάσχα και την περίοδο του Πεντηκοσταρίου

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ