Τεύχος 86  07 Φεβρουαρίου 2014

            

Oι νέοι της ενορίας μας απέκτησαν τη δική τους ιστοσελίδα. Γνωρίστε την!

   

    
Ταξιδέψτε μαζί μας εδώ
  

  

Από τι ζουν οι άνθρωποι; Με την ενορία μας στο θέατρο...


Μια ευχάριστη έκπληξη – ένα θεατρικό έργο που αξίζει όλοι να παρακολουθήσουμε!
Από τι ζουν οι άνθρωποι;
Με την ενορία μας το Σάββατο 1η Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 Ταύρος).
Μια συγκινητική ιστορία, σε ένα χειμωνιάτικο τοπίο της Ρωσίας, πάνω στο ομώνυμο διήγημα του Λ. Τολστόι, μια ιστορία που μιλάει για καλοσύνη, αλληλεγγύη και ανοιχτή καρδιά, μια παραβολή που καταλήγει στην αγάπη.
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό μας το Σάββατο 1η Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, με πούλμαν, και επιστροφή στις 11.00 μ.μ.
Πληροφορίες –δηλώσεις συμμετοχής: π. Συμεών, π. Συνέσιος, Επίτροποι.

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε η καλή ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και οι συνεργάτες της Γιώργος Νανούρης και Ηλίας Κουνέλας ακούμπησαν σε ένα τρυφερό διήγημα του Τολστόι, που μιλάει για καλοσύνη, αλληλεγγύη και ανοιχτή καρδιά. Γιατί μας θυμίζει τα αυτονόητα, αυτά που τροφοδοτούν τη ζωή.
Η ιστορία είναι απλή. Ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε έξω στο χιόνι για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ΄ έναν σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από αυτό το σημείο ξεδιπλώνονται μια σειρά γεγονότα, απροσδόκητα, μικρά θαύματα που θα αποκαλύψουν σ΄ αυτόν και τη γυναίκα του, τη μια και μοναδική αλήθεια. Την απάντηση στο ερώτημα: «Από τι ζουν οι άνθρωποι».
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο εδώ.

 

    

Συναυλία της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας

  

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα (ΠΝΣΟ), υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό της έργο με την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε παιδιά και νέους μουσικούς ηλικίας 8 έως 20 ετών, οργανώνει συναυλία προς τιμήν του αείμνηστου ιταλού συνθέτη, Claudio Abbado.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00, στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων Αθήνα, τηλ: 210-8215469).
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ευρύ και απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα με έργα μεγάλων μουσουργών όπως: E. Greig, P. I. Tsaikofsky, D. Schostakovitch, J. Straus, F. Schubert, J. Brahms κ.α.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας (ΠΝΣΟ) έχει η καταξιωμένη σολίστ βιολιού, καθηγήτρια και μαέστρος κα Νίνα Πατρικίδου.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες:
Γενική είσοδος € 10
Μειωμένο εισιτήριο για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, άτομα τρίτης ηλικίας και άνεργους € 8
Παιδικό εισιτήριο (έως 12 ετών) € 5
Για περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων, μπορείτε να επικοινωνείτε με την διεύθυνση του κινηματοθέατρου ΤΡΙΑΝΟΝ (τηλ: 210-8215469) ή με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας (6945-015734).

 

  

Συμπεριφορές εξάρτησης από το διαδίκτυο – Ηλεκτρονικός σχολικός εκφοβισμός και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου

     

Το Γραφείο Νεότητος, η Διεύθυνση Ποιμαντικής του Γάμου και της Οικογένειας και το Ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζοντας τις κοινές τους δράσεις, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μία ομιλία – συζήτηση με θέμα «Συμπεριφορές εξάρτησης από το διαδίκτυο – Ηλεκτρονικός σχολικός εκφοβισμός και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου», με αφορμή την ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2014 (11 Φεβρουαρίου). Το θέμα θα παρουσιάσει ο Ιατρός Γεώργιος Κορμάς, υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.
Τα παιδιά είναι πολλές φορές καλύτερα από τους γονείς τους σε ό, τι αφορά την χρήση των υπολογιστών. Γι’ αυτά το Διαδίκτυο δεν είναι μια νέα τεχνολογία που εμφανίστηκε για να αλλάξει την καθημερινότητά τους, ΕΙΝΑΙ η καθημερινότητά τους, μια καθημερινότητα ωστόσο που εκτός από οφέλη κρύβει και πολλούς κινδύνους. Δυστυχώς στις μέρες μας η τάση των ποσοστών υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου είναι αυξητική και ολοένα περισσότεροι νέοι μας εμφανίζουν συμπεριφορές εξάρτησης.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερωθούμε και να δράσουμε με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Το Σήμαντρο», πλησίον του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Ελευθ. Βενιζέλου 59Α.
Ενημερωθείτε αναλυτικότερα εδώ.

   

   

6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ THΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
Ενημερωθείτε εδώ.

  

             


                    

      ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
τηλ.: 210.6511.821 – fax.: 210.6549.821
www.faneromenihol.gr , e-mail: fanhol@otenet.gr

            


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ