Τεύχος 39   03 Μαΐου 2011

Γυναίκες Μυροφόρες

Με πόση συγκίνηση ακούμε στην Ορθόδοξο Εκκλησία μας τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την Ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελιστού Μάρκου να μας δίνει την πρώτη αυθεντική είδηση για την Ανάσταση του Χριστού με το στόμα των Μυροφόρων Γυναικών!
Ο Ευαγγελιστής Μάρκος δεν μας δίδει άλλες πληροφορίες για τη δράση και το τέλος των Αγίων αυτών Γυναικών, υπάρχουν όμως άλλες Μαρτυρίες ότι εκείνες ξαναείδαν τον Χριστό μετά την Ανάστασή Του και τελείωσαν τη διακονία των και τη ζωή των στην πρώτη Εκκλησία των Ιεροσολύμων. Το παράδειγμά των όμως έμεινε και παραμένει μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, στα έργα Εκκλησιαστικής διακονίας και φιλανθρώπου προσφοράς. Διακόνισσες και Μοναχές, Παπαδιές, Νοσοκόμες και Γυναίκες αφιερωμένες σε φιλανθρωπικά και κοινωνικά Ιδρύματα συνεχίζουν το έργο των Μυροφόρων της Γαλιλαίας. Κι άλλες χριστιανές γυναίκες σύζυγοι, μητέρες, αδελφές, γιαγιάδες μέσα στη ζωή του κόσμου χριστιανίζουν άπιστους συζύγους και αδελφούς, βαπτίζουν παιδιά και αδέλφια και κάνουνε το σπίτι και τη γειτονιά των Εκκλησία και ποίμνη του Χριστού. Έτσι κάθε χριστιανή Γυναίκα που κρατεί ζωντανή την πίστη του Χριστού στην καρδιά της γίνεται, χωρίς να το γνωρίζει ίσως, Μυροφόρα και προσφέρει τα Μύρα της χριστιανικής ζωής (πίστη, αφοσίωση, αγάπη και θυσία) στη ζωή του κόσμου.
Η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δικαίως λοιπόν τιμά τη μνήμη των Μυροφόρων, τη δεύτερη Πασχαλινή Κυριακή κι εβδομάδα και σ' όλες σχεδόν τις Κυριακάτικες Λειτουργίες εγκωμιάζει και υμνεί το παράδειγμά των, γιατί πέρα από την καθημερινή διακονία των στην ομάδα του Χριστού, εκείνες έφυγαν τελευταίες από το Σταυρό και έτρεξαν πρώτες στον Τάφο Του.
Τιμή, αγιασμός και χάρη Χριστού στις Γυναίκες εκείνες, που και σήμερα προσφέρουν την αφοσίωση και την διακονία των στην Εκκλησία του Χριστού, που είναι κι αυτή Σώμα Χριστού.
«Λιαν πρωΐ, Μυροφόροι έδραμον, προς το μνήμα σου, θρηνολογούσαι• αλλ’ επέστη προς αυτάς ο άγγελος και είπε• Θρήνου ο καιρός πέπαυται, μη κλαίετε• την Ανάστασιν δε Αποστόλοις είπατε…».

Ο πρ. Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίος
 


Οι Ιερείς, οι εκκλησιαστικοί Επίτροποι και όλοι οι συνεργάτες
του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
σας ευχόμεθα
ο παρήγορος και ευφρόσυνος λόγος
του αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού
«Χαίρετε· μὴ φοβεῖσθε» (Ματθ. κη´ 9, 10),
που διέλυσε τη λύπη και το φόβο των μαθητών Του,
να  στηρίζει, να εμπνέει και να ενθαρρύνει όλους μας
σε καιρούς δύσκολους σαν τους τωρινούς.
Η ανάσταση του Κυρίου μας
ας διαλύσει κάθε φόβο, κάθε ταραχή, κάθε απειλή.
Ο χαιρετισμός του αναστάντος Κυρίου προς τις Μυροφόρες γυναίκες
«Χαίρετε· μὴ φοβεῖσθε»,
που αντήχησε στον κήπο της Ιερουσαλήμ,
που γέμισε χαρά και φώτισε τις ψυχές τους
με το φως της αναστάσεως και της νίκης,
απευθύνεται από τον αναστάντα Κύριο
σε κάθε άνθρωπο κάθε εποχής
για να του μεταδώσει αληθινή χαρά,
γνήσια και ανόθευτη αγάπη και ασφαλή ελπίδα

 

Αρχίζουν και πάλι οι πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στην ενορία μας

Μετά την ολοκλήρωση των εορτών του αγίου Πάσχα, αρχίζουν και πάλι οι πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στην ενορία μας, και συγκεκριμένα: 
Σύναξη μελέτης Αγίας Γραφής. Πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη. Στις 6.00 μ.μ. ψάλλεται η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Αμέσως μετά πραγματοποιείται η Ενοριακή Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής. Θέμα των φετινών συνάξεων μας: Το κατά Ιωάννην  Ευαγγέλιον
Μαθήματα βυζαντινής μουσικής και ψαλτικής. Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στις 8.00 μ.μ., στη νέα αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου (κάτω από το Παρεκκλήσιο του αγίου Ραφαήλ) και στο ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (κάτω από το Ιερό του Ναού μας). Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν.
Υπεύθυνος είναι ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Καθηγητής βυζαντινής μουσικής.

Χορωδία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Κάθε Δευτέρα στις 6:30 μ.μ., με υπεύθυνο τον π. Ιωάννη Καλογερόπουλο, στη νέα αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου (κάτω από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ραφαήλ). Πληροφορίες στο τηλ. 210.6564492
Παραδοσιακοί χοροί κάθε Σάββατο στις 6:00 μ.μ. (α΄ τμήμα) και στις 7:00 μ.μ. (β΄ τμήμα), από τον καθηγητή παραδοσιακών χορών κ. Στάθη Καλογερόπουλο, στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (κάτω από το κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού). Πληροφορίες : 210.6564.492
Κατηχητικές συναντήσεις:

Αγόρια και Κορίτσια Α, Β, Γ Δημοτικού:  Κυριακή 10:30πμ-12:00μ
Κορίτσια Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού :                  Κυριακή 10:30πμ-12:00μ
Αγόρια Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού :                    Σάββατο 5:00μμ-6:00μμ
Αγόρια Γυμνασίου:                                 Σάββατο 5:00μμ-6:00μμ
Αγόρια Λυκείου:                                    Σάββατο 5:00μμ-6:30μμ
Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου:                  Σάββατο 4:00μμ-5:00μμ

Ο τομέας της νεότητας διοργανώνει ακόμη εορταστικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εξορμήσεις και περιηγήσεις, εκδρομές, εκκλησιασμό των μαθητών της περιοχής μας και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά και τους νέους.


Η ενορία μας διοργανώνει διήμερη προσκυνηματική εκδρομή την ΤΡΙΤΗ 31 Μαΐου & την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Ιουνίου στην Ιερά Μονή Προυσσού & στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει την τέλεση της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσσιώτισσας και τη διανυκτέρευση στους ξενώνες της ίδιας Μονής καθώς και ξενάγηση στο περίφημο μουσείο της Μονής Αγάθωνος.
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής : στον π. Ιωάννη και τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου, τηλ. 210.6564492


Προσευχή υπέρ της μαθητιώσης νεολαίας
Η ενορία μας προσεύχεται για τους νέους που διαγωνίζονται στις εξετάσεις των πανελληνίων διαγωνισμών, για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι ., αλλά και τους μαθητές που διαγωνίζονται στις προαγωγικές τους εξετάσεις.

Την Τετάρτη 11  Μαΐου  στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί -αμέσως μετά τον Εσπερινό- Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ των μαθητών που διαγωνίζονται.
Στο τέλος θα τελεστεί  ειδική δέηση  για την ενίσχυση των μαθητών -αλλά και των γονέων τους που συμμετέχουν στην αγωνία των ημερών αυτών- και θα τεθούν εις προσκύνηση προς ευλογία τους τα ιερά λείψανα  που φυλάσσονται στο Ναό μας.
Καλή  επιτυχία!


Πανηγυρίζει για πρώτη φορά ο νεόδμητος Ναός του Κοιμητηρίου Χολαργού του νέου Δήμου Χολαργού - Παπάγου.
Σύμφωνα με το πο πρόγραμμα της πανηγύρεως, το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαΐου
στις 5.00 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Εσπερινός, με Αρτοκλασία και θ Κήρυγμα και την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ, 9 Μαΐου, 7-10.30 π.μ, θα τελέσουμε τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου Κηρύγματος.


Σεμινάριο για γονείς με θέμα: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

 Το Κέντρο Πρόληψης του Ιδρύματος Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει στην ενορία μας σεμινάριο για γονείς με θέμα:
«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»
Τo σεμινάριο είναι το τρίτο που πραγματοποιείται στην ενορία μας και απευθύνεται σε γονείς με παιδιά ηλικίας έως 13 ετών και σκοπός του είναι να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει σε ζητήματα που αφορούν στο γονεϊκό τους ρόλο, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους αλλά και στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, προκειμένου να αποτελέσουν οι ίδιοι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων για τα παιδιά τους.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
- Παράγοντες που οδηγούν στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και ο ρόλος της οικογένειας στη πρόληψη
- Οι ανάγκες του παιδιού καθώς μεγαλώνει
- Η σημασία της έκφρασης συναισθημάτων στην οικογένεια
- Η σημασία της επικοινωνίας στην οικογένεια
- Όρια και κανόνες στο παιδί καθώς μεγαλώνει
- Κακοποίηση του παιδιού
- Η εκπαίδευση του παιδιού στην προστασία και στη διατήρηση της ασφάλειάς του
- Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού

Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα ή Τρίτη, ανάλογα με το κατωτέρω πρόγραμμα
Ώρα: 19:00 –21:00
Ημερομηνία έναρξης: 19 Ιανουαρίου 2010
Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε ν’ απευθύνεστε στον π. Ιωάννη (τηλ. 2106564492)
Συντονίστρια: Βασιλική Κεφαλά, Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»
Δείτε
εδώ το πρόγραμμα σεμιναρίου αγωγής υγείας για γονείς 
Δείτε ακόμη :
Γονείς που παρακολούθησαν τα προηγούμενα Σεμινάρια γράφουν τις εντυπώσεις τους σε έμμετρο λόγο.


Εργαστήρι γονέων : σεμινάρια για γονείς, που έχουν παιδιά μέχρι την εφηβεία
Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για γονείς, που έχουν παιδιά μέχρι την εφηβεία, αρχίζει στην ενορία μας. Πρόκειται για δύο κύκλους σεμιναριακών συναντήσεων, με τον τίτλο Εργαστήρι για γονείς, που θα πραγματοποιηθούν από κατηρτισμένα Στελέχη του Ιδρύματος Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς, που ήδη παρακολουθήσαν μία σειρά δέκα δίωρων συναντήσεων στην ενορία μας  σεμιναριακού χαρακτήρα, με το γενικό θέμα: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ».

Συντονίστρια: κα. Βασιλική Κεφαλά, Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Δείτε εδώ τη θεματολογία καθώς και την ημέρα και τις ώρες διοργάνωσης των δύο κύκλων.
 


72 «ναι» από καρδιάς στην ενοριακή αιμοδοσία - Η επιστολή ευχαριστίας από την ενορία μας σε καθέναν ξεχωριστά

Αξιότιμε/η αιμοδότη/τρια,
Μετά συγκινήσεως μεγάλης, χαράς και ικανοποιήσεως σάς αποστέλλομε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να σάς εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας διά την  ενεργό  συμμετοχή σας στο κάλεσμα της ενορίας μας για  την Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργανώθηκε από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού  Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Κυριακή 10 Απριλίου.
Κατά την Αιμοδοσία προσήλθαν συνολικά 72 άτομα και από αυτά  κρίθηκαν κατάλληλα για αιμοληψία τα 53!  Μεταξύ αυτών συμμετείχαν ενεργά ΕΣΕΙΣ,  οι τρεις Ιερείς του Ναού μας π. Συμεών, π. Κωνσταντίνος και  π. Ιωάννης, ακόμα ο π. Συμεών από τον Ιερό Ναό του  Τιμίου Σταυρού Χολαργού και  ο π. Ιωάννης, ο νέος Ιερεύς  από τον Ιερό Ναό  της Αγίας Τριάδος Χολαργού.
Εκφράζοντες και πάλι τις θερμές ευχαριστίες μας, δια την ευγενική συμμετοχή  σας, επιτρέψτε μας να  σάς συγχαρούμε, αλλά και να σας ευχηθούμε  πλούσια την χάρη του Θεού και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης, της «Κυράς του Χολαργού» στη ζωή σας, στην εργασία σας, στην οικογένειά σας, και  όλους μαζί να μας αξιώσει να συνεορτάσουμε την εκούσια πορεία προς τον Σταυρό, την Ταφή, και την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!!!

Μετά θερμών ευχών
Δια την Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας
Ο Πρόεδρος
Πρωτ. Ιωάννης Καλογερόπουλος

Οι Ιερείς του Χολαργού στην ενοριακή αιμοδοσία του Καθεδρικού Ναού της Φανερωμένης


Εκδηλώσεις αγάπης από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο στις ημέρες των εορτών του Πάσχα

Στις 15 Απριλίου δόθηκαν οικονομικά βοηθήματα από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας : Σε 53 οικογένειες  απόρων της ενορίας μας προσφέραμε το ποσόν των 4.800 ευρώ. Διανείμαμε  καθαρά ρούχα και υποδήματα σε 19 άτομα και συνεχίζουμε. Σύντομα θα προσφέρουμε καθημερινά 50 μερίδες ζεστού φαγητού.
Τη Μεγάλη Τρίτη τελέσαμε το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου σον «Αμερικάνικο Οίκο ευγηρίας», εξομολογήσαμε και   κοινωνήσαμε τους  κατακοίτους γέροντες, ευχόμενοι περαστικά. Τη  Μεγάλη Τετάρτη επισκεφθήκαμε το Ορφανοτροφείο θηλέων «Χριστοδούλειο Ίδρυμα» και προσφέραμε οικονομική βοήθεια και πασχαλινά προσωπικά δώρα στα 33 ορφανά κορίτσια του Οικοτροφείου.

Το Μέγα Σάββατο επισκεφθήκαμε το νοσηλευτικό Ίδρυμα της ενορίας μας «ΙΑΣΩ ΤΖΕΝΕΡΑΛ», όπου ευχηθήκαμε περαστικά στους ασθενείς αδελφούς μας και προσφέραμε συμβολικά αναστάσιμα δώρα και μια εικόνα της προστάτιδος μας Αγίας Φιλοθέης.
Το Μέγα Σάββατο επισκεφθήκαμε τον οίκο ευγηρίας της ενορίας μας «Φιλίππειον», όπου εξομολογήσαμε και κοινωνήσαμε τους γέροντες του ιδρύματος, προσφέροντάς τους και αναστάσιμα δώρα.
Σε όλες τις επισκέψεις αγάπης μοιράσαμε σε όλους κόκκινα αυγά και χαμόγελα!

Από το κοινωνικό παντοπωλείο της ενορίας μας. Οι έχοντες ανάγκη αδελφοί μας διαλέγουν από τα ράφια ό,τι χρειάζονται στο σπίτι τους για τις ημέρες των εορτών

Ενοριακή τράπεζα ρούχων

Τη Μεγάλη Πέμπτη προσφέραμε στο Κέντρο Ενοριακής αγάπης του Ναού μας (επί της οδού Βουτσινά 92) :
65 δέματα αγάπης με τρόφιμα, (διάφορα ζυμαρικά όσπρια, ρύζι, καφέ, ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, χυμούς, κ.α.) αλλά και αναστάσιμα είδη (όπως τσουρέκι, κόκκινα αυγά κλπ.), λαμπάδα αναστάσιμη και οικονομικά βοηθήματα ύψους 2.150 ευρώ για τις γιορτές του  Πάσχα. Επίσης προσφέραμε 9 φοιτητικά δέματα αγάπης με αναστάσιμα είδη, βιβλία  και οικονομικά βοηθήματα  ύψους 900 ευρώ. 
Το κέντρο Αγάπης της ενορίας μας  ήταν ανοικτό το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης για  να  προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχομένους αδελφούς μας, με τρόφιμα και πασχαλινά είδη.
Όμως  οι ανάγκες στην ενορία μας, και στην πατρίδα μας αυξάνονται! Τώρα που η  οικονομική κρίση αγγίζει καθημερινά περισσότερους συνανθρώπους  μας,  ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, οργανώσαμε :
Το κοινωνικό μας παντοπωλείο επί της οδού Βουτσινά, για να συγκεντρώνουμε και να διανέμουμε στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας δύο φορές το μήνα, κάθε 15 και 30 καθώς και Τράπεζα ρούχων, σε καλή κατάσταση και καθαρών, για να διανέμουμε στους έχοντες ανάγκη
συνανθρώπους μας.


Συνεχίζονται οι εργασίες διαμορφώσεως και εξωραϊσμού του περιστυλίου του  Ιερού Ναού μας

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη τοποθετηθεί επτά νέοι κίονες και ένα μαρμαρόγλυπτο θωράκιο, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση δύο ακόμη θωρακίων. Οι εργασίες αναμόρφωσης του περιστυλίου του ιερού Ναού μας προχωρούν βάσει των εγκεκριμένων αρχιτεκτονικών σχεδίων και αφορούν στο σύνολο σχεδόν αυτού.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 3836/6.11.2009 σχετικής οικοδομικής αδείας του Γραφείου Ναοδομίας της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, που υπάγεται στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο εξωραϊσμός του περιστυλίου του Ιερού Ναού μας αποτελεί ένα έργο που  από πολλά χρόνια έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί. Να σημειώσουμε ότι παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι  εργασίες εξωραϊσμού του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, τόσο της αίθοιυσας κάτω από το κωδωνοστάσιο όσο και της αίθουσας κάτω από το παρεκκλήσιο του αγίου Ραφαήλ.


Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην ενορία μας

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του για την ενημέρωση των λειτουργών στους τομείς της Νεότητος και της Κατήχησης προγραμματίζει συναντήσεις Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών  προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα: «Ποιοι είναι οι νέοι που κατηχούμε σήμερα;».
Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν το χαρακτήρα μιας εμπεριστατωμένης ενημέρωσης από τον Πρωτοπρ. π. Αντώνιο Καλλιγέρη, Διευθυντή του  Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τη σημασία του κατηχητικού έργου και την προοπτική του στο μέλλον ενόψει των αλλαγών που σημειώνονται στην κοινωνία και παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου αναφορικά με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους νέους μας.
Η πρόσκληση του  Γραφείου Νεότητος απευθύνεται σε όλους τους Ιερείς και τα στελέχη του Νεανικού και Κατηχητικού έργου των Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ενορία μας θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο τη συνάντηση των Ιερέων νεότητος και των Κατηχητών, που διακονούν στις ΙΗ΄, ΙΘ΄, Κ΄, ΚΑ΄ αρχιεπισκοπικές περιφέρειες.

 

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ