Τεύχος 372  30 Μαρτίου 2018

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.

 

 

Κυριακή 1 Απριλίου 2018 – ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Ο Ἀπόστολος
Προς Φιλιππησίους Επιστολή Παύλου (δ΄ 4-9)

[Ὁ Κύριος ἐγγύς. Μηδὲν μεριμνᾶτε, ἀλλ' ἐν παντὶ τῇ προσευχῇ καὶ τῇ δεήσει μετὰ εὐχαριστίας τὰ αἰτήματα ὑμῶν γνωριζέσθω πρὸς τὸν Θεόν.]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Ιωάννην (ιβ΄ 1-18)

[Η πορεία προς Ιεροσόλυμα «Μὴ φοβοῦ, θύγατερ Σιών· ἰδοὺ ὁ βασιλεύς σου ἔρχεται καθήμενος ἐπὶ πῶλον ὄνου»]

 

  

   

Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες τῆς ἑβδομάδος στον Ι. Ναό μας

    
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (1 Απριλίου)
7:00 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία
9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. Ἐθελοντική αἱμοδοσία - Προσκλητήριο Ἀγάπης! Στήν αἴθουσα τοῦ Φιλανθρωπικοῦ &Πολιτιστικοῦ Συλλόγου«Τό Σήμαντρο» (Ἐλ. Βενιζέλου 59Α)
ΔΕΝ θά τελεσθεῖ Β΄ Θ. Λειτουργία στό Ἱ. Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν
7:30 μ.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου (ὁ Ὂρθρος τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Δευτέρας)

  
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (2 Απριλίου)
7:00 π.μ. Ἡ Θεία Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων
7:30 μ.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου (Ὁ Ὂρθρος τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τρίτης)

  
ΜΕΓΑΛΗ  ΤΡΙΤΗ (3 Απριλίου)
7:00 π.μ. Ἡ Θεία Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων
7:30 μ.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου (Ὁ Ὂρθρος τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τετάρτης)


ΜΕΓΑΛΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ (4 Απριλίου)
7:00 π.μ. Ἡ Θεία Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων
5:30 μ.μ. Τό Ἱερό Μυστήριο τοῦ Εὐχελαίου
7:30 μ.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ Νιπτῆρος (Ὁ Ὂρθρος τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Πέμπτης)

10:00 μ.μ. Ἱερά Ἀγρυπνία

    
ΜΕΓΑΛΗ  ΠΕΜΠΤΗ (5 Απριλίου)
5:00 π.μ. Ἡ Α΄ Θεία Λειτουργία
8:00 π.μ. Ὁ Ἑσπερινός καί ἡ Θεία Λειτουργία (τοῦ Μεγάλου Βασιλείου)
7:00 μ.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τῶν Ἀχράντων Παθῶν τοῦ Κυρίου
(Ὁ Ὂρθρος τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Παρασκευῆς)

    
ΜΕΓΑΛΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6 Απριλίου)
8:00 π.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τῶν Μεγάλων καί Βασιλικῶν Ὡρῶν
10:00 π.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ καί ἡ Ἀποκαθήλωσις
7:00 μ.μ. Ἡ Ἱερά Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου Θρήνου (Ὁ Ὂρθρος τοῦ Ἁγίου καί Μεγάλου Σαββάτου)
9:15 μ.μ. Ἡ ἒξοδος τοῦ Ἱεροῦ Ἐπιταφίου καί ἀκολούθως ἡ συνάντηση τῶν Ἐπιταφίων τοῦ Χολαργοῦ στήν πλατεία τοῦ Δημαρχείου

     
ΜΕΓΑΛΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ (7 Απριλίου)
5:00 π.μ. Ἡ Α΄ Θεία Λειτουργία
8:00 π.μ. Ὁ Ἑσπερινός καί ἡ Θεία Λειτουργία (τοῦ Μ. Βασιλείου)
11:00 μ.μ. Ἡ παννυχίς καί τό Μεσονυκτικόν τῆς Ἀναστάσεως
12:00 μεσάνυκτα ἱερά τελετή τῆς Ἀναστάσεως καί ἐν συνεχείᾳ ἡ ἀναστάσιμη Θεία Λειτουργία

       
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (8 Απριλίου)
6:30 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός τῆς Ἀγάπης

  

Ἄς προσπαθήσουμε κι εφέτος νά κάνουμε μία μικρή θυσία καί νά παραμείνουμε ἕως τέλους στήν ἀναστάσιμη Θεία Λειτουργία, τήν ὡραιότερη καί λαμπρότερη Θεία Λειτουργία ὅλου τοῦ ἔτους! Ὁ Ἀναστημένος Χριστός περιμένει ὅλους μας.

   

    

Εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
την Κυριακή των Βαΐων (1η Απριλίου 2018)

 

αιμοδοσίαΑγαπητοί μας,
Διανύουμε την εκκλησιαστική περίοδο που λέγεται «Μεγάλη Τεσσαρακοστή», κατά την οποία πορευόμαστε αγωνιζόμενοι περισσότερο από άλλες φορές, με σκοπό να φθάσουμε στην λαμπροφόρα ημέρα της Αναστάσεως στην «Εορτή των εορτών και στην Πανήγυρη των πανηγύρεων».
Το δικό τους αγώνα όμως δίνουν καθημερινά και πολλοί συνάνθρωποί μας, αυτόν για την αποκατάσταση της κλονισμένης τους υγείας . Στη δοκιμασία τους αυτή, στη μικρή η μεγάλη περιπέτεια της υγείας τους, παίρνουν δύναμη από την δική μας αγάπη, από τη δική μας επίσκεψη.
Ανήμερα λοιπόν, Κυριακή των Βαΐων, οι υπεύθυνοι της Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σας προσκαλούμε να δηλώσετε και πάλι με την παρουσία σας στην αιμοδοσία της ενορίας μας, την έμπρακτη αγάπη σας στους ασθενείς και πάσχοντες.
ΑιμοδοσιαΕλάτε να δώσουμε μαζί, λίγο από το αίμα που ρέει στις φλέβες μας, ως προσφορά αγάπης στον συνάνθρωπό μας. Έτσι θα αξιωθούμε, όλοι μαζί, να φθάσουμε την Αγία Ανάσταση του Χριστού, ψάλλοντας για άλλη μια φορά το : «Χριστός Ανέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας και τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος», αφού θα έχουμε αληθινά χαρίσει με την πράξη μας αυτή ζωή, όπως ο Χριστός μας σε όλους τους ανθρώπους.
Την Κυριακή των Βαΐων την 1η Απριλίου 2018 στην αίθουσα του «Σημάντρου», Ελ Βενιζέλου 59Α από 09.00π.μ έως 13.00μ.μ. σας περιμένουμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια υπόθεση ζωής που αφορά όλους μας.

 

 Καλή Ανάσταση!

Αιμοδοσια
Επισήμανση:
την ημέρα της Αιμοδοσίας θα χρειαστεί να θυμάσαι το Α.Μ.Κ.Α σου

  

                

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

«Iδού ο Nυμφίος έρχεται...»

π. Δημητρίου Kατούνη, θεολόγου-αγιογράφου

           

16υριακή Βαΐων βράδυ. Οι ορθόδοξοι πιστοί στους ιερούς Ναούς. Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ο μεγάλος έρωτας κάθε ορθόδοξης χριστιανικής ψυχής, ο αγαπημένος Νυμφίος. Υψώνεται ο Νυμφίος από τα χέρια του κληρικού μέσα στο ιερό Βήμα και εξέρχεται σε μια ιερή έξοδο ανάμεσα στα αγαπημένα Του πρόσωπα. Περιφέρεται ανάμεσα στους πιστούς Του, για να τους παρηγορήσει, για να τους στηρίξει, για να τους διδάξει, για να τους δείξει ότι είναι εκεί και ότι τους περιμένει όλους να ενωθούν μαζί Του και να του ομοιάσουν.
Τίποτε δεν αγγίζει περισσότερο τις λεπτές εσωτερικές χορδές της ανθρώπινης καρδιάς όσο η εικόνα του Νυμφίου εκείνο το βράδυ. Ο Χριστός μας παρουσιάζεται μισόγυμνος, τυλιγμένος με τον πολύτιμο άραφο κατακόκκινο χιτώνα Του, με σκυμμένο το κεφάλι Του, ζωντανός, ταπεινωμένος από την ανθρώπινη κακία και από τη διαβολική μανία. Στα χέρια Του κρατάει το καλάμι της προσβολής Του και στο κεφάλι του φοράει το ακάνθινο στεφάνι του αμέτρητου πόνου Του.
Γιατί όμως ένας Νυμφίος τόσο ταπεινωμένος και τόσο εξαθλιωμένος έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από εκατομμύρια ανθρώπους στο διάβα των αιώνων; O άνθρωπος, όταν ντύνεται για το γάμο του, φοράει τα καλύτερα και λαμπρότερα ρούχα, διότι έτσι νιώθει ότι τιμάει τη συζυγία του και εκφράζει και τη χαρά του για το ξεκίνημα της νέας του ζωής. Δεν θα έπρεπε και ο Χριστός ως Νυμφίος να παρουσιάζεται με ρούχα λαμπρά, τιμημένος μέσα στην άφθαρτη και άφατη δόξα Του; Αυτό επιτάσσει η ανθρώπινη λογική. Για την Eκκλησία όμως υπάρχει ένας άλλος τρόπος σκέψεως και τοποθετήσεως των πραγμάτων. O Νυμφίος «ο κάλλει ωραίος» δεν είναι απαραίτητο να εκπληρώνει τα μέτρα της κοσμικής ωραιότητος. O Νυμφίος για την Eκκλησία είναι το πρόσωπο του Θεανθρώπου Λυτρωτου, που μας καλεί κατ’ αρχήν σε μία αιώνια, ουσιαστική και οντολογική ένωση μαζί Του. Σε μία ένωση πιο δυνατή από κάθε άλλη σχέση που μπορούμε να βάλουμε με το μυαλό μας. Σε μία ένωση όπως του σίδερου με τη φωτιά, που, όταν επιτυγχάνεται, το κρύο σίδερο μεταμορφώνεται σε φωτιά. Έτσι και ο άνθρωπος, όταν ενώνεται με τον Θεάνθρωπο, γίνεται και εκείνος θεούμενος και θεοτόκος, κυοφορώντας μέσα του τον ερασμιώτατο Χριστό. O Χριστός ως Νυμφίος προσκαλεί την ψυχή ως νύμφη να ενωθεί μαζί της για πάντα και αδιάσπαστα.
O Νυμφίος της Eκκλησίας είναι ένας Νυμφίος ταπεινός και πονεμένος. Ένας Νυμφίος που αγαπάει και θυσιάζεται έως θανάτου για το αντικείμενο της αγάπης Του. Τον βλέπουμε στην εικόνα καταφρονεμένο από τους ανθρώπους που δεν Τον αγάπησαν. Καταματωμένο το πανίερο κεφάλι Του γέρνει στα δεξιά με πόνο και αξιοπρέπεια, στεφανωμένο με το πολύτιμο στεφάνι του μαρτυρίου, που κάθε αγκάθι του οργώνει βάναυσα το θεανδρικό ουράνιο πρόσωπο. Μία θαυμαστή γαλήνη, που διδάσκει ότι και η υπέρτατη οδύνη και ο απόλυτος πόνος εκμηδενίζονται, όταν η αγάπη κινεί τα νήματα της συμπεριφοράς. Αυτός ο πονεμένος Νυμφίος είναι αξιοθρήνητος για τη λογική του κόσμου. Και όμως είναι αξιολάτρευτος για τη λογική του πιστού, γιατί ο πιστός γνωρίζει ότι ο πόνος του Λυτρωτού είναι χαρά του λυτρωμένου και το αίμα του Δικαίου είναι τροφή και φάρμακο αθανασίας και σημάδι νίκης για τον άνθρωπο, που θα ποτίσει την ύπαρξή του μ’ αυτό το Αίμα.
Μέσ’ από τα χρώματα και τις πινελιές της εικόνας προβάλλει ο Νυμφίος «ο κάλλει ωραίος», ο πανέμορφος, με μία ομορφιά που νίκησε τα μέτρα και τα σταθμά του κόσμου, που υπερβαίνει τα κοσμικά σχήματα, με μία ομορφιά που γεμίζει την ψυχή. H ωραιότητα του ταπεινού Νυμφίου είναι τόσο μεγάλη όσο μεγάλος είναι και ο Παράδεισος, από τον οποίο κατέβηκε για να μας βάλει με τη θυσία Του μέσα σ’ αυτόν. Όλα τα ωραία πρόσωπα και όλη η υπέρτατη ομορφιά, που μπορεί να βάλουμε με το μυαλό μας, χάνονται και εξαφανίζονται, όταν αφήσουμε το βλέμμα μας να αγγίξει το πονεμένο μα τόσο αξιοπρεπές πρόσωπο του εξαθλιωμένου από την κακία μας Νυμφίου Χριστού στην εικόνα Του. Διότι πόσα από τα αμέτρητα πανέμορφα κοσμικά πρόσωπα που μας περιβάλλουν είναι έτοιμα να κάνουν την παραμικρή θυσία για το χατήρι μας; Eκείνος όμως όχι μόνο μας αγαπάει ,αλλά και στο Σταυρό είναι έτοιμος σε λίγο ν’ ανέβει, για να μας δείξει το μέγεθος της αγάπης Του.
«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…» μέσα στη νύχτα της ζωής μας. H μάνα Του θα του φωνάξει «ω, γλυκύ μου έαρ» κι εμείς θα νιώσουμε πόσο γλυκιά άνοιξη είναι ο Χριστός μας για κάθε πιστό που δεν Τον πλησιάζει αυτές τις ημέρες των Παθών, μόνο και μόνο για να συγκινηθεί λιγάκι μαζί Του -εξάλλου λίγη συγκίνηση την έχουν ανάγκη οι άνοστες μέρες μας. Αλλά έρχεται στον λατρευτό Νυμφίο, για να ενωθεί μαζί Του μέσα σ’ ένα μυστηριακό και μυστικό αρραβώνα της «αιωνιζούσης ζωής και βασιλείας», μέσα σ’ ένα γαμήλιο γλέντι, που αρχίζει σε κάθε Θεία Λειτουργία και δεν τελειώνει ποτέ.    

Βρείτε το άρθρο και εδώ

       

Διαβάστε επίσης:

    

Εισαγωγικά στη Μεγάλη Εβδομάδα, του Καθηγητή Παντελή Πάσχου

Hμεροδρόμιο Μεγάλης Eβδομάδος
Κυριακή των Βαΐων / Ιστορικό και ερμηνεία
Κυριακή των Βαΐων - "Ο Νικητής του θανάτου", του Μητροπ. Νικοπόλεως Μελετίου (+)
Κυριακή των Βαΐων / Η Βαϊοφόρος - ερμηνεία της εικόνας
Ιούδας και λογισμοί, του Μητροπ. Νικοπόλεως Μελετίου (+)
Πατρός Αλεξάνδρου Σμέμαν:
Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη: Το τέλος
Μεγάλη Παρασκευή: Ο Σταυρός
Αυτό είναι το ευλογημένο Σάββατο

      

Ακούσματα:

Ερχόμενος ο Κύριος προς το πάθος [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2013]
Χριστός επείγεται του παθείν [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2015]
Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου [ομιλία Αρχιμ. Συνέσιου Βικτωράτου, 2016]
Σαρκί υπνώσας ως θνητός [Γ. Χατζηχρόνογλου & βυζαντινός χορός]
Εβραίοι συνέκλεισαν [Δ. Θανασούλης & βυζαντινός χορός]
Το τροπάριο της Κασσιανής [υπό Γ. Χατζηχρόνογλου, 2015]
Ερχόμενος ο Κύριος προς το πάθος [Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ι. Ν. Φανερωμένης Χολαργού, 2015]
Ερχόμενος ο Κύριος προς το πάθος [Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ι. Ν. Φανερωμένης Χολαργού. Διευθύνει ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, 2016]
"Ω Γλυκύ μου Έαρ", του Μιχάλη Κοκκίνη [Βυζαντινό ορατόριο στο Ναό μας, 2013]

     

Λειτουργικά αναγνώσματα:
Σάββατον Λαζάρου
Κυριακὴ Βαΐων
    
Και άλλα πολλά ενδιαφέροντα και ψυχωφελή, στα ειδικά αφιερώματά μας στην Αγία & Μεγάλη Εβδομάδα και στο Άγιο Πάσχα.

        

    

 

        

 

Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου

            

«Η εις Ιερουσαλήμ είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού»

Ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία
Οἱ Ἅγιοι Βασιλείδης καὶ Γερόντιος οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ὅσιος Μακάριος ἡγούμενος τῆς μονῆς Πελεκητῆς
Ὁ Ἅγιος Ἀβραάμιος ὁ Νεομάρτυρας ἐκ Βουλγαρίας
Ὁ Ὅσιος Εὐθύμιος ὁ Θαυματουργός
Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ὁ Φιλόσοφος ἐκ Γεωργίας
Ὁ Ὅσιος Εὐλόγιος ὁ διὰ Χριστὸν Σαλός

   

        
Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου

       

«Μνήμην ποιούμεθα Ιωσήφ του παγκάλου και της υπό του Κυρίου καταραθείσης και ξηρανθείσης συκής»

Ὁ Ὅσιος Τίτος ὁ Θαυματουργός
Οἱ Ἅγιοι Αἰδέσιος καὶ Ἀμφιανὸς οἱ Μάρτυρες
Ἡ Ἁγία Θεοδώρα ἡ Παρθενομάρτυς
Ὁ Ἅγιος Πολύκαρπος ὁ Μάρτυρας
Ὁ Ἅγιος Νικήτιος Ἐπίσκοπος Λυών
Ἡ Ἁγία Εὔα ἡ Ὁσιοπαρθενομάρτυρας ἡ Νέα
Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁ ἐν Νικομηδείᾳ ἀσκήσας

 

         

Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου

          

«Η παραβολή του Κυρίου περί των δέκα παρθένων»

Ὁ Ὅσιος Νικήτας ὁ Ὁμολογητής
Ὁ Ὅσιος Ἰωσὴφ ὁ Ὑμνογράφος
Οἱ Ἅγιοι Βιθύνιος, Γάλυκος καὶ Δίος οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ἅγιος Παῦλος ὁ Νεομάρτυρας ὁ Ἀπελεύθερος

           

     

Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου

         

«Μνεία της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός»

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Γεροντίσσης

Ὁ Ὅσιος Ζωσιμᾶς
Ὁ Ὅσιος Γεώργιος ὁ ἐν Μαλεῷ
Οἱ Ἅγιοι Θεόδουλος καὶ Ἀγαθόπους οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ἅγιος Ἰσίδωρος Ἐπίσκοπος Σεβίλλης
Ὁ Ὅσιος Πλάτων
Ὁ Ἅγιος Θεωνᾶς Ἀρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης
Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ Ἱερομάρτυρας ἐκ Σερρῶν

    

    

Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου

         

«Τον ιερόν νιπτήρα εορτάζομεν, τον μυστικόν δείπνον, την υπερφυά προσευχήν και την προδοσίαν αυτήν»

Ἡ Ἁγία Ἀργυρὴ ἡ Νεομάρτυς
Ἡ Ὁσία Θεοδώρα ἡ ἐν Θεσσαλονίκῃ
Οἱ Ἅγιοι Δίδυμος καὶ Θεοδώρα οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ἅγιος Γεώργιος ὁ Νεομάρτυρας ἐκ χώρας Σάμου
Ὁ Ἅγιος Παναγιώτης ὁ Νεομάρτυρας

     

     

Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου

 

«Τα άγια και φρικτά πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Έτι δε μνεία της του ευγνώμονος ληστού εν τω σταυρώ ομολογίας»

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁ Σιναΐτης
Οἱ Ἅγιοι Μανουήλ, Θεόδωρος, Γεώργιος, Μιχαὴλ καὶ Γεώργιος οἱ Νεομάρτυρες ἐκ Σαμοθράκης
Οἱ Ἅγιοι ἑκατὸν εἴκοσι Μάρτυρες ἐν Περσίδι
Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁ Βυζάντιος
Ὁ Ἅγιος Γεννάδιος ὁ Ὁσιομάρτυρας

     

       

Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου

          

«Η θεόσωμος ταφή και η εις άδου κάθοδος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού»

Ὁ Ἅγιος Καλλιόπιος ὁ Μάρτυρας
Οἱ Ἅγιοι Ρουφίνος καὶ Ἀκυλίνη οἱ Μάρτυρες καὶ οἱ σὺν αὐτοὶς διακόσιοι Μάρτυρες
Ὁ Ἅγιος Γεώργιος ὁ Σημειοφόρος Ἐπίσκοπος Μυτιλήνης
Ὁ Ὅσιος Σάββας ὁ Νέος ὁ ἐν Καλύμνῳ

    

               

Επιμέλεια- Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ