Τεύχος 503  18 Δεκεμβρίου 2020    

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.

 

  

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 – ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Ο Ἀπόστολος
 

Προς Εβραίους επιστολή Παύλου (ια΄ 9-10, 24-26, 32-40)

[…διὰ πίστεως κατηγωνίσαντο βασιλείας, εἰργάσαντο δικαιοσύνην, ἐπέτυχον ἐπαγγελιῶν, ἔφραξαν στόματα λεόντων, ἔσβεσαν δύναμιν πυρός, ἔφυγον στόματα μαχαίρας, ἐνεδυναμώθησαν ἀπὸ ἀσθενείας, ἐγενήθησαν ἰσχυροὶ ἐν πολέμῳ, παρεμβολὰς ἔκλιναν ἀλλοτρίων.]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Ματθαίον (α΄ 1-25)

[Βίβλος γενέσεως Ἰησοῦ Χριστοῦ]

           

γεννηση

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ο Ἀπόστολος
Προς Γαλάτας επιστολή Παύλου (δ΄ 4-7)

[ὅτε ἦλθε τὸ πλήρωμα τοῦ χρόνου, ἐξαπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ, γενόμενον ἐκ γυναικός, γενόμενον ὑπὸ νόμον, ἵνα τοὺς ὑπὸ νόμον ἐξαγοράσῃ, ἵνα τὴν υἱοθεσίαν ἀπολάβωμεν.]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Ματθαίον (β΄ 1-12)

[Τοῦ Ἰησοῦ γεννηθέντος ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας.]

                           

 

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020 – ΣΥΝΑΞΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Ο Ἀπόστολος
Προς Τιμόθεον Α΄ Επιστολή Παύλου (στ΄ 11 – 16)

[Δίωκε δικαιοσύνην, εὐσέβειαν, πίστιν, ἀγάπην, ὑπομονήν, πρᾳότητα. ἀγωνίζου τὸν καλὸν ἀγῶνα τῆς πίστεως.)

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Ματθαίον (β΄ 13-23)

[Η φυγή εις Αίγυπτον]

        

 

Το "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" της Φανερωμένης Χολαργού γίνεται "e"

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε και στη δική μας χώρα η εμφάνιση της πανδημίας και η εξάπλωσή της, μάς καλούν να αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους για να λειτουργούμε και να επικοινωνούμε. Στο πλαίσιο αυτό, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε να επανεκκινήσουμε το Κυριακάτικο Αρχονταρίκι μας, μέσα από διαδικτυακό πλέον κανάλι, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους νέους μας και τις οικογένειες στον πνευματικό τους αγώνα.
Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία της Παναγίας Φανερωμένης, ξεκινήσαμε επιτυχώς το πρώτο e-Αρχονταρίκι μας την Κυριακή 13/12, με όσες συμμετοχές συγκεντρώθηκαν σε μια πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος που κάναμε. Το θέμα της συνάντησης ήταν: "Αναμένοντας τα Χριστούγεννα, την "πανδημία" της Αγάπης του Θεού"
Ευχή, προσδοκία και ελπίδα μας είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά στις επόμενες Κυριακές.
Την προσεχή Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ., ο Θεολόγος κ. Γιάννης Περράκης, θα κάνει μία μικρή εισαγωγή στο θέμα «Γέννησις Ιησού Χριστού: Η προσμονή των Εθνών» και θα ακολουθήσει, ενδιαφέρουσα -πιστεύουμε- συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με όλους τους συμμετέχοντες.
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο e-Αρχονταρίκι της Φανερωμένης, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (με πεζά γράμματα και τόνους) στην ειδική φόρμα «ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» που θα βρείτε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Ναού μας (σημειώνεται στην παρακάτω εικόνα, γράφοντας "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" στο πεδίο "Τίτλος δράσης".

Homme page Dilwsi

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνετε στο e-mail σας την πρόσκληση για το e-Αρχονταρίκι της Κυριακής.
Οι νέες αιτήσεις συμμετοχής που υποβάλλονται μετά το μεσημέρι εκάστου Σαββάτου, θα λαμβάνουν πρόσκληση συμμετοχής στο e-Αρχονταρίκι της επόμενης Κυριακής.

 

                

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

"Χριστούγεννα! Είσαι σίγουρος/η;"

του Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου

     

γεννηση

Δεν είναι λίγες οι φορές που ταυτίζουμε τα Χριστούγεννα με λέξεις όπως: γιορτές, δώρα, κάλαντα, διακοπές, γλυκίσματα, στολισμένοι δρόμοι, βιτρίνες κλπ. Και φαίνεται σαν να λείπει ο ίδιος ο Χριστός από τη μεγάλη γιορτή! Όμως, η αλήθεια θα επιμένει κάθε χρόνο πως Χριστούγεννα σημαίνει: Ο Υιός του Θεού γίνεται άνθρωπος.
Ο Υιός του Θεού πήρε την ανθρώπινη φύση και έγινε άνθρωπος. Η ενέργεια αυτή του Θεού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο που αμάρτησε. Καθώς ο ευαγγελιστής Ιωάννης διαβεβαιώνει «τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε μας έστειλε τον Μονογενή Υιό του, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια». Ο Υιός του Θεού πήρε την ανθρώπινη φύση για να την αποκαταστήσει και να την τελειοποιήσει.
Τί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα; Το ότι «ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός»! Μας λέει δηλαδή η Εκκλησία: Σήμερα ο Θεός γίνεται κάτι που ποτέ δεν ήταν, δηλ. άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος κάτι που ποτέ δεν ήταν, δηλ. θεός, όμοιος με τον Θεό.
Όταν πια κανείς άλλος τρόπος δεν υπήρχε, αφού ο άνθρωπος, αλλοτριωμένος από τον Θεό, είχε ρημάξει κάθε ελπίδα να πλησιάσει ο ίδιος τον Δημιουργό του, σαν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Υιός του Θεού γίνεται υιός του ανθρώπου, για να μεταβάλει τους υιούς των ανθρώπων σε υιούς του Θεού. Ο Θεός εγκαταλείπει την αξιοπρέπεια Του, είναι ο «ανυπερήφανος Θεός», που αδειάζει τους ουρανούς και κατέρχεται στον κόσμο για να λυτρώσει τον υπερήφανο και αλαζόνα άνθρωπο. Ο Χριστός προσλαμβάνει την ανθρώπινη φύση για να την γιατρέψει, διότι μόνο εκείνο που ενώνεται με τον Θεό, αυτό και σώζεται.
Ο Χριστός γίνεται πια η αλήθεια μας, όλη η αλήθεια για τον Θεό, αλλά και όλη η αλήθεια για τον άνθρωπο. Ο Ιησούς είναι ο σωτήρας του κόσμου, ο λυτρωτής του ανθρώπινου γένους, αλλά και ο προσωπικός λυτρωτής του καθενός ξεχωριστά. «Ετέχθη υμίν σήμερον σωτήρ»: αυτή η διαβεβαίωση του αγγέλου προς τους ποιμένες για τον προσωπικό χαρακτήρα της σωτηρίας που έφερε ο Χριστός, φανερώνει πως τώρα όλοι μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που μας αποξενώνει από τον Θεό –συνεπώς και από τον συνάνθρωπο. Ο αναμενόμενος Μεσσίας είναι πια ανάμεσά μας. Η προσδοκία των εθνών, η γλυκιά ελπίδα του περιούσιου λαού, το κήρυγμα των προφητών, όλα δίνουν τη θέση τους σ’ Εκείνον, που είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης για έναν καινούριο κόσμο και τον καθαγιασμό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Κατά τη θεία ενανθρώπηση ενώθηκε η θεία και η ανθρώπινη φύση. Ο Χριστός, λαμβάνοντας την ανθρώπινη σάρκα έγινε σε όλα όμοιος με μας εκτός από την αμαρτία. Η θεία φύση του Κυρίου με την ενανθρώπηση δεν έπαθε καμία αλλαγή, ενώ αντίθετα η ανθρώπινη φύση, χάρη στην ένωσή της με τη θεία, τελειοποιήθηκε. Η ένωση αυτή είναι παντοτινή, δηλ. η ανθρώπινη φύση μένει αιώνια ενωμένη με τη θεία φύση στο πρόσωπο του Χριστού.
Γιορτάζουμε, λοιπόν, Χριστούγεννα. Κι όμως πολλές φορές αναρωτιόμαστε: Πού είναι ο Χριστός; Νιώθουμε να απουσιάζει Εκείνος από τη μεγάλη γιορτή. Ξέρετε, έχουμε γεμίσει αυτές τις μέρες με τόσα πολλά –με τόσα περιττά- που για τον Ενανθρωπήσαντα Θεό της αγάπης πολλές φορές δεν υπάρχει τόπος στη ζωή μας.
Εκείνο που χρειάζεται είναι να καταλάβουμε πως ο Χριστός «Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου». Όπως όλα τα γεγονότα της ζωής του Χριστού, έτσι και η γέννηση Του υπερβαίνει τον χρόνο και την ιστορία, γίνεται λειτουργικό γεγονός, πραγματικότητα σημερινή και αιώνια της Εκκλησίας και κατάκτηση των πιστών παιδιών της, διαρκές εσωτερικό βίωμα όλων εκείνων που επιθυμούν να γιορτάσουν αληθινά Χριστούγεννα.
Μας χρειάζεται να πάμε στη Βηθλεέμ! Να ξαναβρούμε το μήνυμα που κρύβει η μεγάλη γιορτή, να αναζητήσουμε το «παιδίον Ιησούς», να συνοδοιπορήσουμε με τους απλοϊκούς ποιμένες και τους σοφούς μάγους στην προσκύνηση του νεογέννητου, να αναρωτηθούμε και να ρωτήσουμε «πού γεννήθηκε ο σωτήρας του κόσμου;», να ακολουθήσουμε το ολοφώτεινο αστέρι να μας δείχνει το δρόμο προς τη νοητή Βηθλεέμ, που δεν είναι άλλη από την εορταστική τράπεζα της Εκκλησίας, τη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Ο ερχομός του Χριστού στον κόσμο δεν προσφέρεται για ιδεολογικές, φιλοσοφικές ή έστω ρομαντικές προεκτάσεις. Η Ενσάρκωση βιώνεται ως αναζήτηση και ολοκλήρωση του ανθρώπου, του πληγωμένου ανθρώπου, που όμως στο πρόσωπο του Χριστού βλέπει ποιος πρέπει αληθινά να είναι, αντικρίζει την αδιάψευστη αλήθεια της ανθρωπιάς του, τον προορισμό και την καταξίωσή του.
Έτσι, Χριστούγεννα σημαίνει να συναντήσουμε τον νεογέννητο Ιησού στην κατανόηση και την αγάπη με τους γύρω μας, στη γενναία αυτοκριτική και την ειλικρινή εξομολόγηση, στη συμμετοχή μας στη λατρεία της Εκκλησίας. Χριστούγεννα σημαίνει να αφιερώσουμε χρόνο στον Χριστό, που είναι ο αληθινός φίλος των παιδιών και των νέων, να μάθουμε για τη γέννησή Του, να χαρούμε για το μονάκριβο δώρο της λύτρωσης που έφερε στον κόσμο. Χριστούγεννα σημαίνει να δούμε τον νεογέννητο Χριστό στα μάτια του φοβισμένου πρόσφυγα, του άνεργου, του άστεγου, του εξαρτημένου, του κάθε κουρασμένου διαβάτη με τον οποίο ο Χριστός έχει απόλυτα ταυτιστεί. Χριστούγεννα σημαίνει το «Ευχαριστώ» που ακόμη δεν είπαμε στο φίλο που μας βοήθησε, το «Συγνώμη» που δεν καταφέραμε να ψελλίσουμε, η «Καλημέρα» που δεν ανταποδώσαμε, η πέτρινη καρδιά μας που ακόμη δεν σπάσαμε, το χαμόγελο που στερήσαμε σε όσους το είχαν ανάγκη. Χριστούγεννα σημαίνει τη χαρά να μοιράζεσαι ό,τι έχεις αλλά και ό,τι είσαι.
Κι αυτό θα είναι τελικά το μεγαλύτερο δώρο των Χριστουγέννων σε όλους μας. Να γιορτάσουμε Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό! Να γιορτάσουμε Χριστούγεννα και να παρών στη μεγάλη γιορτή και ο ίδιος ο Χριστός, να είναι παρών και στη δική μας ψυχή! Καλά, ευλογημένα και κυρίως αληθινά Χριστούγεννα!

Βρείτε το άρθρο και  εδώ

        

Διαβάστε επίσης:

Χριστός γεννάται...,του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Αποσπάσματα εκ της Ομιλίας ΛΗ´)

Μυστήριο παράξενο και παράδοξο αντικρύζω, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Κατάπληξη με γεμίζει το θαύμα στη Βηθλεέμ!, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τι ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ; του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Το γιατί και το πώς της Σαρκώσεως του Θεού, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Η Ενανθρώπηση του Υιού του Θεού, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

Υπέρβαση του ανθρωπίνως αδυνάτου, “Θεός ἐφανερώθη ἐν σαρκί” (Α΄ Τιμ. 3:16), του Αρχιεπισκόπου Tιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου

«Παιδίον εγεννήθη ημίν» ( Ησ. 9:5), Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου

Η Γέννηση του Χριστού, το Μέγα Μυστήριον, του Φώτη Κόντογλου

Η Γέννηση του Χριστού και οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, του Νίκου Παύλου, Θεολόγου-Ιστορικού

Η αλήθεια για τα Χριστούγεννα και η μυθοποίηση των Χριστουγέννων, π. Γεώργιος Μεταλληνός

Η εικόνα της Γέννησης του Κυρίου
Χριστούγεννα, του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη

   
και άλλα πολλά, προπαρασκευαστικά και ψυχωφέλιμα στο Ειδικό Αφιέρωμά μας στα Χριστούγεννα

 

Ακούσματα - Video:
Κυριακή πρό των Χριστουγέννων - Οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα χωρίς τον Χριστό [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2016]

Κυριακή προ Χριστουγέννων – Τα χαρακτηριστικά της προσμονής των Χριστουγέννων στις μέρες μας [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2015]
Κυριακή προ Χριστουγέννων – Η προ Χριστού αγωνία επιστρέφει στην εποχή μας [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2014]

Κυριακή προ Χριστουγέννων – Μεθ' ημών ο Θεός [ομιλία Μητροπ. Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, 2018]

Ομιλία Κυριακής προ Χριστουγέννων, Μέρος Α΄ [π. Θεόφιλος Θεοχάρης, Ραδιοφωνική εκπομπή]
Ομιλία Κυριακής προ Χριστουγέννων, Μέρος Β΄ [π. Θεόφιλος Θεοχάρης, Ραδιοφωνική εκπομπή]

"Του γαρ και γένος εσμέν" Από τους Προγόνους του Κυρίου στους Απογόνους Του [Ομιλία Αρχιμ. Ζαχαρία του Essex]
Ψάλλομεν τω Κυρίω: Συναυλία βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, με τη συμμετοχή τριών Χορωδιών (15-12-2013)

Χριστουγεννιάτικη συναυλία βυζαντινής μουσικής, με τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών (9/12/2018)

Καταβασίες Κυριακής προ των Χριστουγέννων [Βυζαντινή Χορωδία]
Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως, Ήχος Δ΄ [Θρ. Στανίτσας]
Χριστούγεννα – Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ερμηνεύει ο Πατριαρχικός Χορός του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως.

Ιδιόμελα των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, Ψάλλει Χορός Βατοπαιδινών πατέρων
Ώρες Χριστουγέννων (Στανίτσας)

Αναστασίας Μεγαλομάρτυρος της φαρμακολυτρίας – Απολυτίκιο (22 Δεκεμβρίου)
Χριστούγεννα – Απολυτίκιο (25 Δεκεμβρίου) [Ψάλλει ο αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός]
Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου – Απολυτίκιο (26 Δεκεμβρίου) [Ψάλλει ο αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός]
                      

  

        

  

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

AgiosIgnatios_Ieromartiras

Ὁ Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ Θεοφόρος
Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κρονστάνδης
Ὁ Ὅσιος Φιλογόνιος
Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Νεομάρτυρας ὁ ράφτης ἀπὸ τὴ Θάσο

                              

     

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

AgiaIouliani

Ἡ Ἁγία Ἰουλιανὴ ἡ Παρθενομάρτυς
και οι συν αυτῆ μαρτυρήσαντες
Ἅγιοι 500 Μάρτυρες
Ἁγίες 130 Γυναῖκες
(πίστεψαν στὸν Χριστὸ διὰ τοῦ μαρτυρίου τῆς Ἁγίας Ἰουλιανῆς, ὁμολόγησαν καὶ μαρτύρησαν)
Ὁ Ἅγιος Θεμιστοκλῆς ὁ Μάρτυρας

                           

    

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

AgiaAnastasia_Farmakolitria_1

Ἅγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια
Ὁ Ἅγιος Χρυσόγονος

(διδάσκαλος της Ἅγίας Αναστασίας στη Χριστιανική πίστη)
Ἡ Ἁγία Θεοδότη ἡ Μάρτυς καὶ τὰ τρία παιδιά της
Ὁ Ἅγιος Ζωΐλος ὁ Μάρτυρας

                    

   

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Agioi10Martires_Kritis

Ὁ Ἅγιος Ναοὺμ ὁ Θαυματουργός καὶ Θεοφόρος

Οἱ Ἅγιοι 10 Μάρτυρες οἱ ἐν Κρήτῃ
Ὁ Ὅσιος Νήφων Ἐπίσκοπος Κωνσταντιανὴς
Ὁ Ὅσιος Παῦλος Ἀρχιεπίσκοπος Νεοκαισαρείας

   

 

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Hristougenna_1

Παραμονὴ τῆς τοῦ Χριστοῦ Γεννήσεως
Ἡ Ἁγία Εὐγενία ἡ Ὁσιομάρτυς

και οι συν αυτῆ μαρτυρήσαντες
Ὁ Ἅγιος Φίλιππος ὁ Μάρτυρας

(Πατέρας τῆς Ἁγίας Εὐγενίας)
Ἡ Ἁγία Βασίλα ἡ Μάρτυς

(Πίστεψε στὸν Χριστὸ διὰ τοῦ μαρτυρίου τῆς Ἁγίας Εὐγενίας, ὁμολόγησε καὶ μαρτύρησε.)
Οἱ Ἅγιοι Πρώτα καὶ Ὑάκινθος οἱ Μάρτυρες

(ὑπηρέτες καὶ ἀργότερα συνασκητὲς τῆς Ἁγίας Εὐγενίας, οἱ ὁποῖοι μαρτύρησαν διὰ ξίφους στὴ Ρώμη)
 
        

Γεννηση

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η κατά σάρκαν γέννησις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

 

Η Ενανθρώπηση του Υιού του Θεού

(Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού)

                                    

 
Σάββατο
26 Δεκεμβρίου

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου
Ἡ Φυγὴ εις Αἴγυπτον τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου
Ὁ Ὅσιος Κωνσταντῖνος ὁ ἐξ Ἰουδαίων
Ὁ Ἅγιος Κωνστάντιος ὁ Νέος Ἱερομάρτυρας ὁ Ρῶσος

                                    

         

Επιμέλεια- Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ