Τεύχος 529  18 Ιουνίου 2021    

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.

Πεντηκοστή

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 – ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Ο Ἀπόστολος

Πράξεις Αποστόλων (β΄ 1-11)

[Τα γεγονότα της Πεντηκοστής]

 

Το Ευαγγέλιο

Κατά Ιωάννην (ζ΄ 37-52, η΄ 12)

[Εγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ' ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς]

agio pneuma 00

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 – ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Ἀπόστολος

Προς Εφεσίους Επιστολή Παύλου (ε΄ 8-19)

[Μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους]

 

Το Ευαγγέλιο

Κατά Ματθαίον (ιη΄ 10-20)

[Ἦλθε γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου σῶσαι τὸ ἀπολωλός / Οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν.]

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 – ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Ἀπόστολος

Προς Ρωμαίους Επιστολή Παύλου (ιγ΄ 11 - ιδ΄ 4)

[Ὁ ἐσθίων τὸν μὴ ἐσθίοντα μὴ ἐξουθενείτω, καὶ ὁ μὴ ἐσθίων τὸν ἐσθίοντα μὴ κρινέτω· ὁ Θεὸς γὰρ αὐτὸν προσελάβετο. Σὺ τίς εἶ ὁ κρίνων ἀλλότριον οἰκέτην; Τῷ ἰδίῳ Κυρίῳ στήκει ἢ πίπτει· σταθήσεται δέ· δυνατὸς γάρ ἐστιν ὁ Θεὸς στῆσαι αὐτόν.]
 

Το Ευαγγέλιο

Κατά Λουκάν (α΄ 1-25, 57-68, 76 & 80)

[Γενέσιον Ιωάννου Προδρόμου]

 Δίπλα στους νέους που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις

Στην ενορία μας προσευχόμαστε και πάλι φέτος για τους νέους, που διαγωνίζονται στις εξετάσεις.
 

Τελούμε τη Θεία Λειτουργία τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (14 – 16 -18 & 22 Ιουνίου) και αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση με τη συμμετοχή των γονέων.

Καλή επιτυχία!

 

Παράκληση υπερ των υποψηφίων για τα ΑΕΙ [Ι.Ν.Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, ζωντανή ηχογράφηση 15/5/2013]

 

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ προς τους μαθητές που διαγωνίζονται: «Δέν μποροῦμε τόσο νωρίς νά ἀναφερόμαστε σέ λέξεις ὅπως «ἐπιτυχία» ἤ «ἀποτυχία», ἀλλά σέ προκλήσεις»

Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν εβδομάδος Πεντηκοστής 2021

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Ιουνίου

7:00 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός / Μνημόσυνον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων ἀδελφῶν μας

 

PentikostiΣΑΒΒΑΤΟΝ 19 Ιουνίου, πρό τῆς Πεντηκοστῆς (Ψυχοσάββατον). Μνείαν ἐπιτελοῦμεν πάντων τῶν ἀπ’ αἰῶνος κεκοιμημένων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, Πατέρων καί ἀδελφῶν ἡμῶν. Ἰούδα (Θαδδαίου) ἀποστόλου, Παϊσίου τοῦ Μεγάλου

7:00 π.μ. Ὁ Ὄρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία / Μνημόσυνον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων ἀδελφῶν μας.

7:00 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Ιουνίου, τῆς ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ / Μεθοδίου ἐπισκόπου Πατάρων / Νικολάου Καβάσιλα ὁσίου

7:00 π.μ. Ὁ Ὄρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία / Ὁ Ἑσπερινός τῆς Γονυκλισίας Agio pnevma(τοῦ Ἁγίου Πνεύματος)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Ιουνίου, τοῦ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

7:00 π.μ. Ὁ Ὄρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Ὁ Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Ιουνίου

7:00 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 Ιουνίου, Τό Γενέσιον τοῦ Τιμίου ἐνδόξου Προφήτου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου / Παναγιώτου νεομάρτυρος

06 24 Gennisis Prodromou7:00 π.μ. Ὁ Ὄρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία

7:00 μ.μ. Ὁ Ἑσπερινός
 

Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες καί τά Ἱερά Μνημόσυνα & Τρισάγια τελοῦνται στόν Ιερό Ναό μας μέ περιορισμένο ἀριθμό συμμετεχόντων και τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης έναντι της COVID-19 (βάσει τῆς σχετικής Κ.Υ.Α.).

 

 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ «Κυριακάτικο e-Αρχονταρίκι»
 «Στον καιρό της απομόνωσης, ας μη μένουμε μόνοι!»

IMEisodionTheotokouLebanonTην Κυριακή της Πεντηκοστής (20/6/2021), η ενορία μας θα φιλοξενήσει εκτάκτως τον Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο, από την Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου του μαρτυρικού Λιβάνου (βλ. σχετικό άρθρο "Η Ορθοδοξία σε κίνδυνο - Λίβανος" στην ιστοσελίδα του Ναού μας -τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή της Σοφίας Χατζή, στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας-).

Ο π. Παρθένιος, καθ' οδόν προς το Άγιον Όρος, θα κάνει μια στάση 1,5 μέρας στην Αθήνα και, με την ευκαιρία αυτή, προγραμματίστηκε να συλλειτουργήσει με τους ιερείς μας στην Θεία Λειτουργία της Δευτέρας (Αγίου Πνεύματος) και να συμμετάσχει στον καθιερωμένο πανηγυρικό εσπερινό της ίδιας ημέρας, σε ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος.
 

pPartheniosΘεωρήσαμε λοιπόν ότι, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τον έχουμε και "ζωντανά" στο e-Αρχονταρίκι μας, να πάρουμε την ευχή του, ν' ακούσουμε τις σκέψεις του με αφορμή την εορταζόμενη ημέρα της Πεντηκοστής και να μας μεταφέρει λίγη από τη φλόγα της Ορθοδοξίας που αδιάκοπα καίει από την εποχή των Αγίων Αποστόλων μέχρι τις μέρες μας στα μέρη του Λιβάνου.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή της Πεντηκοστής (20/6/2021), ώρα 20:30, θα έχουμε ένα έκτακτο e-Αρχονταρίκι, με θέμα:

 

"Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη"

Η εξάπλωση του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο

 

 

 

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να συμμετέχετε στη συντροφιά μας, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα "ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ" (θα την βρείτε και στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας) γράφοντας "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" στο πεδίο "Τίτλος δράσης".

Όπως κάθε Κυριακή, τον σύνδεσμο για την συνάντηση θα τον λάβετε στο email σας 1-2 ώρες πριν την συνάντηση.

Σας περιμένουμε!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 "Ενώπιον του θανάτου"

Αγίου Κυπριανού Καρθαγένης

   

Ο άγιος Κυπριανός με το παρακάτω κείμενό του, μας δείχνει τον Χριστιανικό τρόπο θεώρησης του θανάτου. Όχι με απελπισία, αλλά με προσμονή και ανυπομονησία. Γιατί ποιος ευλογημένος άνθρωπος, δεν θα σπεύσει με χαρά να αντικρύσει τον Κύριό Του το συντομότερο;
 

Δεν πρέπει να θλιβώμεθα, αγαπητοί χριστιανοί από την εκδημία των αδελφών μας προς τον Θεό, αφού γνωρίζομε καλά ότι δεν έχουν χαθή, αλλ' ότι απλώς προηγούνται από εμάς. Ξέρομε πράγματι ότι δεν μας εγκαταλείπουν παρά για να προπορευθούν, όπως κάνουν συχνά οι ταξιδιώτες και οι ναυτικοί. Μπορούμε να λυπούμεθα, χωρίς όμως να θρηνούμε την απώλειά τους.

Ο απόστολος Παύλος, μέμφεται κάθε άνθρωπο που δοκιμάζει θλίψι με τον θάνατο των δικών του, τον επιπλήττει και μάλιστα τον κατηγορεί: «Ου θέλομεν δε υμάς αγνοείν, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, ίνα μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα. ει γαρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας δια του Ιησού άξει (θα φέρη) συν αυτώ» (Α' Θεσσ., δ' 13-14). Πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί που θλίβονται για τον θάνατο των δικών τους, είναι πράγματι αυτοί που δεν έχουν ελπίδα.

Επομένως, εμείς που ζούμε με την ελπίδα και πιστεύομε στον Θεό, εμείς που έχομε την πεποίθηση ότι ο Χριστός υπέφερε για εμάς και ανέστη, που έχομε αναγεννηθή δι' Αυτού και εν Αυτώ, γιατί θλιβόμεθα τόσο με την εκδημία των δικών μας, σαν να ήσαν χαμένοι δια παντός, αφού ο ίδιος ο Χριστός, ο Κύριός μας, μας ενισχύει με αυτούς τους λόγους: «Εγώ ειμι η ανάστασις και η ζωή· ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται· και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα» (Ιω. ια΄, 25-26). Εάν, λοιπόν, πιστεύομε στον Ιησού Χριστό, εάν έχομε εμπιστοσύνη στους λόγους και στις υποσχέσεις Του, δεν θα πεθάνομε ποτέ.

Ας μην λησμονούμε ότι ο θάνατος δεν είναι μία τελική έξοδος, αλλά ένα πέρασμα, μια πρόσκαιρη πορεία προς την αιωνιότητα. Ποιος δεν θα βιαζόταν να φθάση σε μία ζωή καλύτερη; Ποιος δεν θα ήταν ανυπόμονος να αλλάξη μορφή, να μεταμορφωθή κατ' εικόνα Χριστού και να πλησιάση το ταχύτερον στην ουράνια ευγένεια και δόξα, όπως το κηρύσσει ο απ. Παύλος: «Ημών γαρ το πολίτευμα εν ουρανοίς υπάρχει, εξ ου και σωτήρα απεκδεχόμεθα Κύριον Ιησούν Χριστόν, ος μετασχηματίσει το σώμα της ταπεινώσεως ημών εις το γενέσθαι αυτό σύμμορφον τω σώματι της δόξης Αυτού» (Φιλ. γ΄, 20)

Όπως μαρτυρεί το βιβλίο της Γενέσεως, ο Ενώχ αρπάχθηκε από την ζωή, αυτός που είχε την εύνοια του Θεού: «Ευηρέστησεν Ενώχ τω Θεώ, και ουχ ευρίσκετο, ότι μετέθηκεν αυτόν ο Θεός» (Γεν. ε΄, 24). Δια μέσου του Σολομώντος, το άγιον Πνεύμα μας διδάσκει ομοίως ότι, αυτοί που ευαρεστούν στον Θεό, καλούνται πρόωρα από την ζωή και ελευθερώνονται γρηγορώτερα από τον κόσμο· από φόβο μήπως, η πολύ μεγάλη παραμονή στην γη, συμβή να τους φθείρη: «Ηρπάγη, μη κακία αλλάξη σύνεσιν αυτού. Αρεστή γαρ ην Κυρίω η ψυχή αυτού· δια τούτο έσπευσεν εκ μέσου πονηρίας» (Σοφ. Σολ. ιδ΄, 11-14).

Ευρίσκομε ακόμη μέσα στους Ψαλμούς το παράδειγμα του Δαυίδ, μιας ψυχής αφοσιωμένης στον Θεό με την πίστη την πνευματική, που σπεύδει με βιασύνη προς τον Κύριο: «Ως αγαπητά τα σκηνώματά Σου, Κύριε των δυνάμεων. Επιποθεί και εκλείπει η ψυχή μου εις τας αυλάς του Κυρίου» (Ψαλμ. πγ΄, 2).

Είναι ίδιον εκείνου που ο κόσμος γοητεύει, που αφήνεται να πλανηθή από τα απατηλά θέλγητρα του κόσμου, να επιθυμεί να παραμείνει επί μακρόν στην ζωή. Ο ευαγγελιστής Ιωάννης, όμως, μας υποχρεώνει ζωηρά να μη προσηλωνόμεθα στον κόσμο, υπακούοντες στις σαρκικές επιθυμίες μας, και μας παροτρύνει με αυτούς τους λόγους: «Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω· εάν τις αγαπά τον κόσμον, ουκ έστιν η αγάπη του Πατρός εν αυτώ· ότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου, ουκ έστιν εκ του Πατρός, αλλ' εκ του κόσμου εστί. Και ο κόσμος παράγεται (παρέρχεται) και η επιθυμία αυτού· ο δε ποιών το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα» (Α΄ Ιω. β΄, 15-17).

Ας είμεθα μάλλον έτοιμοι να υπακούσωμε στις βουλές του Θεού, ισχυροί με μια ψυχή ευθεία και ειλικρινή, με μια πίστη ακλόνητη και ένα θάρρος σταθερό, και ας μη θλιβώμεθα από τον θάνατο αυτών που μας είναι αγαπητοί. όταν σημάνει η ώρα, να καλέσει και εμάς ο Θεός, ας βαδίσωμε προς Αυτόν χωρίς δισταγμό, χωρίς βαρυθυμία.

Αν οι δούλοι του Θεού όφειλαν, σε κάθε εποχή, να συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα, η τήρησίς του τώρα έχει γίνει μία αναγκαιότητα. Ο κόσμος, πράγματι, επιταχύνει τον όλεθρό του και βρίσκεται πολιορκημένος από πλήθος συμφορών που τον φθείρουν, εις τρόπον ώστε εμείς που έχομε συνείδηση των κακών, που τον έχουν ήδη προσβάλλει σφοδρώς και που γνωρίζομε ότι γεγονότα ακόμη βαρύτερα τον απειλούν, συμπεραίνομε χωρίς κόπο ότι, το μεγαλύτερο συμφέρον για εμάς τους Χριστιανούς είναι να αποσυρθούμε, το γρηγορώτερον, από την γη εδώ.

Και δεν πρέπει, αγαπητοί αδελφοί μου, να λησμονούμε ότι, έχομε ήδη αποχωρισθεί από τον κόσμο και ζούμε εδώ κάτω «ως πάροικοι και παρεπίδημοι» – σαν ξένοι και περαστικοί – (Α΄ Πέτρ. β΄, 11), σαν ταξιδιώτες. Ευλογημένη η ημέρα, που έχει ορίσει στον καθένα την πραγματική του κατοικία και που, αφού μας αποσπάσει από αυτόν τον κόσμο και μας απαλλάξει από τα δεσμά του, μας μεταφέρει στον Παράδεισο και στην Βασιλεία των Ουρανών. Τι γλυκύτητα να πεθαίνεις χωρίς φόβο! Τι μακαριότητα βαθειά και ατελείωτη, να ζεις μέσα στην αιωνιότητα!

Ποιος είναι αυτός που δεν θα έσπευδε να ξαναφθάσει στην πατρίδα του, μετά από ένα διάστημα παραμονής στην ξενιτιά; Πατρίδα μας είναι ο παράδεισος και εξ αρχής είχαμε τους Πατριάρχες για πατέρες. Γιατί, λοιπόν, δεν σπεύδομε ν' αντικρύσωμε την πατρίδα μας;

Εκεί ευρίσκεται ο ένδοξος χορός των Αποστόλων, η ζωογόνος πληθύς των Προφητών, η αναρίθμητη στρατιά των Μαρτύρων, στεφανωμένων για τα κατορθώματά τους ενάντια στον εχθρό και τον πόνο, απολαμβάνοντες εκεί τον θρίαμβό των. Εκεί ακτινοβολούν οι παρθένοι, που υπεδούλωσαν με αξιέπαινες προσπάθειες την φιληδονία της σαρκός. Εκεί, τέλος, ανταμοίβονται οι άνθρωποι που επέδειξαν ευσπλαχνία και οίκτο, που πολλαπλασίασαν τις ελεήμονες πράξεις τους συντρέχοντες, σαν βοηθοί, στις ανάγκες των πτωχών και, πιστοί στα παραγγέλματα του Κυρίου, κατάφεραν να ανυψωθούν από τα γήινα αγαθά στους θησαυρούς τους ουράνιους.

Ας βιαστούμε λοιπόν, να τους συναντήσωμε και να παρουσιασθούμε ενώπιον του Κυρίου, και ο Χριστός μας ας διαγνώσει τον πόθο της πίστεως και της ψυχής μας· Αυτός, ο Οποίος απονέμει την ύψιστη ανταμοιβή της δόξης Του σε αυτούς, που τον έχουν ποθήσει με την πιο μεγάλη θέρμη της καρδιάς τους.

Βρείτε το άρθρο και εδώ

        

Διαβάστε επίσης:

«Περί του Αγίου Πνεύματος», του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Λόγος ΛΑ')

«Εις την Πεντηκοστήν», του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Λόγος ΜΑ')

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ως διαρκής Πεντηκοστή, π. Ιουστίνου Πόποβιτς (†)

Η Πεντηκοστή, εορτή της Αγίας Τριάδος, του σεβ. Μητροπ. Ναυπάκτου & Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου

Ακολουθίες Πεντηκοσταρίου (α΄ μέρος) και (β΄ μέρος)

Ανάληψις και Πεντηκοστή, Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Οι ιερείς φορείς χάριτος Αγίου Πνεύματος; του Μητροπ. Νικοπόλεως Μελετίου (+)

Η εικόνα της Πεντηκοστής, Θεοφάνους του Κρητός, 1546, Ιερά Μονή Σταυρονικήτα

Μεγάλου Αθανασίου "Λόγος για τους κοιμηθέντες"

Η ωφέλεια από τα μνημόσυνα, Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

Η ανάσταση των νεκρών, Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων

Το Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστού Ιωάννου, Αξιολόγηση του γεγονότος από τον π. Γεώργιο Δορμπαράκη
  

Ακούσματα:

Πεντηκοστής - Απολυτίκιο (Ι.Μ. Ιβήρων, 2017)

Κυριακή της Πεντηκοστής - Βυρηττός 1964 (Στανίτσας)

Αινείτε τον Κύριον [Δ. Θανασούλης & βυζαντινός χορός]

Χερουβικό [Γ. Χατζηχρόνογλου & βυζαντινός χορός]

Το Ψυχοσάββατο υπό το πρίσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας [συνέντευξη του Μητρ. Αλεξ/πόλεως Ανθίμου, 2016]

"Το Ψυχοσάββατο" [έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε θεατρική απόδοση από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, 1972]

Ιωάννου Προδρόμου & Βαπτιστού Γενέσιον – Απολυτίκιο (24 Ιουνίου) [Ψάλλει Βυζαντινή Χορωδία]

        

Και άλλα πολλά ενδιαφέροντα και ψυχωφελή, στο ειδικό Αφιέρωμά μας στο Πάσχα: «Από την Κυριακή του Θωμά μέχρι την Πεντηκοστή»

 

Κυριακή 20 Ιουνίου

Ὁ Ἅγιος Μεθόδιος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Ὀλύμπου
Ὁ Ἅγιος Κάλλιστος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
Ὁ Ὅσιος Νικόλαος Καβάσιλας

Δευτέρα 21 Ιουνίου

Ὁ Ἅγιος Ἰουλιανὸς ἐξ Ἀναζαρβοῦ Κιλικίας
Ὁ Ἅγιος Νικήτας ὁ Νεομάρτυρας ἐκ Νισύρου
Οἱ Ἁγίες Δημητρία καὶ Βιβιανὴ οἱ Παρθενομάρτυρες

Τρίτη 22 Ιουνίου

Ὁ Ἅγιος Εὐσέβιος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Σαμοσάτων
Οἱ Ἅγιοι Ζήνων καὶ Ζηνᾶς οἱ Μάρτυρες

Τετάρτη 23 Ιουνίου

Ἡ Ἁγία Ἀγριππίνα ἡ Μάρτυς
Οἱ Ἅγιοι Ἀριστοκλῆς, Δημητριανὸς καὶ Ἀθανάσιος οἱ Μάρτυρες ἐν Κύπρῳ ἀθλήσαντες

Πέμπτη 24 Ιουνίου

Γενέσιον τοῦ Τιμίου ἐνδόξου Προφήτου, Προδρόμου καὶ Βαπτιστοῦ Ἰωάννου
Ὁ Ὅσιος Ἀθανάσιος ὁ Πάριος
Σύναξις Ζαχαρίου καὶ Ἐλισάβετ τῶν Δικαίων γονέων τοῦ Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου καὶ Βαπτιστοῦ

Παρασκευή 25 Ιουνίου

Ἡ Ἁγία Φεβρωνία ἡ Ὁσιομάρτυς ἡ πολύαθλος
Ὁ Ὅσιος Διονύσιος κτίτωρ Ἱερᾶς Μονῆς Διονυσίου Ἁγίου Ὄρους
Ὁ Ἅγιος Προκόπιος ὁ Ὁσιομάρτυρας ἐκ Βάρνας
Ὁ Ἅγιος Γεώργιος ὁ Νεομάρτυρας ἐξ Ἀτταλείας
Ὁ Ἅγιος Νίκων ὁ Ἱερομάρτυρας τῆς Ὄπτινα

Σάββατο 26 Ιουνίου

 

Ὁ Ὅσιος Δαβὶδ ἐν Θεσσαλονίκη
Οἱ Ἅγιοι Ἰωάννης καὶ Παῦλος οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης Ἐπίσκοπος Γοτθίας
Ὁ Ἅγιος Δαβὶδ ὁ Ὁσιομάρτυρας ἐκ Κυδωνιῶν

Επιμέλεια- Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε
εδώ