Τεύχος 484 17 Ιουλίου 2020

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.

 

 

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020
ΑΓΙΩΝ 630 ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΣΥΝΟΔΟΥ
  

Ο Ἀπόστολος

Προς Τίτον Επιστολή Παύλου (γ΄ 8 – 15)

[Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Ματθαίον (ε΄ 14 – 19)

[Οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη]

     

 

  

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 – ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ του Θεσβίτου
   

Ο Ἀπόστολος

Καθολική Επιστολή Ιακώβου (ε΄ 10 – 20)

[Μὴ ὀμνύετε μήτε τὸν οὐρανὸν μήτε τὴν γῆν μήτε ἄλλον τινὰ ὅρκον· ἤτω δὲ ὑμῶν τὸ ναὶ ναί, καὶ τὸ οὒ οὔ, ἵνα μὴ εἰς ὑπόκρισιν πέσητε.]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Λουκάν (δ΄ 22 – 30)

[Οὐδεὶς προφήτης δεκτός ἐστιν ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ]

     

 

         

Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες κατά τόν μήνα Ἱούλιο στόν Ἱερό Ναό μας

        

Ὁ Ὂρθρος και ἡ Θεία Λειτουργία: ώρα 7:00 π.μ.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή  

  • Τετάρτη 1 Ἰουλίου, Ἁγίων Κοσμά και Δαμιανού τῶν Αναργύρων τῶν ἐκ Ῥώμης

  • Τρίτη 7 Ἰουλίου, Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής

  • Παρασκευή 17 Ἰουλίου, Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

  • Δευτέρα 20 Ἰουλίου, Προφήτου Ἠλιού τοῦ Θεσβίτου

  • Τετάρτη 22 Ἰουλίου, Ἁγίας Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς στό Ἱερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν «Σημάντρου», ὅπου φυλάσσεται τεμάχιο ἱεροῦ λειψάνου τῆς Ἁγίας

  • Δευτέρα 27 Ἰουλίου, Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος

Ὁ Ἑσπερινός: Καθημερινά ώρα 7:00 μ.μ.

    

  

Ωράριο λειτουργίας τοῦ Ἱερού Ναού μας κατά τόν μήνα Ἱούλιο

 

Κατά τόν μήνα Ιούλιο, ὁ Ἱερός Ναός μας παραμένει ἀνοικτός:
ΔΕΥΤΕΡΑ:
7:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ:
7:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

                                              

          

Σύμβολα: το παιχνίδι του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους!

Tα «ΣΥΜΒΟΛΑ» είναι το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες για μικρούς και μεγάλους! Αποτελεί ένα σύγχρονο και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του γονέα, του εκπαιδευτικού, του κατηχητή, μέσῳ του οποίου τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να προσεγγίσουν με ευχάριστο, παιδαγωγικό και προσιτό τρόπο τους συμβολισμούς και τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστης μας. Παράλληλα, μέσα από το παιχνίδι, μπορούν να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά ακολουθώντας κανόνες και να ενισχύουν τις δεξιότητές τους. Δημιουργήθηκε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ενώ το επιμελήθηκε ομάδα Θεολόγων και Κατηχητών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Διατίθεται από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε τιμή προσιτή. Ειδικές προσφορές για τις Ι. Μητροπόλεις και τις ενορίες. Για πληροφορίες και διευκρινήσεις στο τηλ. επικοινωνίας 213 0184431 κα Τριανταφυλλιά Γαβριήλ, e-mail: katixisi@neotita.gr.

 

 

Σύμβολα: το παιχνίδι του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους!

 

Προτάσεις ωφέλιμων βιβλίων για διάβασμα το καλοκαίρι.
Στην παραλία, στο βουνό, στην πόλη...

 

 

                

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Αίρεση: κίνδυνος που απειλεί την ψυχή μας!»

          

Οι κίνδυνοι που μας απειλούν καθημερινά είναι πολλοί και ποικίλοι. Κίνδυνοι που απειλούν άμεσα τη ζωή μας. Κίνδυνοι από κλέφτες, τους ληστές, τους τρομοκράτες τους απαγωγείς. Φθάσαμε στο σημείο να μην νοιώθουμε ασφαλείς όχι μόνο στο σπίτι μας, αλλά και δρόμο.
Αλλά εκτός από τους κινδύνους αυτούς που απειλούν τη ζωή μας, υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι που απειλούν την ψυχή μας, που απειλούν την πίστη μας, και αυτοί οι κίνδυνοι προέρχονται από τους αιρετικούς. Μέσα στην Εκκλησία υπήρχαν πάντοτε άνθρωποι που δεν συμφωνούσαν με όσα δίδασκε αυτή. Ξέρουμε ότι κάποιοι άνθρωποι είχαν και έχουν διαφορετική γνώμη ή θέση από την πίστη της Εκκλησίας, και αυτοί από την Εκκλησία μας χαρακτηρίζονται ως αιρετικοί. Τι ήταν πρώτα και πως έγιναν αιρετικοί; Πρώτα ήταν χριστιανοί κι αυτοί. Δυστυχώς όμως ο Σατανάς, «ο πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκ. ιβ΄ 9), αφ΄ ότου ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία Του, άρχισε κι εκείνος το σατανικό του έργο, άρχισε να σπέρνει τις πλάνες του. Και πέτυχε να πλανέψει μερικούς χριστιανούς σε σημείο να διδάσκουν λανθασμένες, δηλαδή αιρετικές διδασκαλίες. Διδασκαλίες που ήταν αντίθετες με αυτές που κήρυξε ο Χριστός. Διδασκαλίες νοθευμένες. Αυτόν τον κίνδυνο τον επεσήμαναν έγκαιρα και ο Κύριος και οι Απόστολοι. Και τον υπογράμμισαν ιδιαίτερα στους πιστούς, ώστε να προφυλάσσονται. Και είναι πολύ ωφέλιμο να σημειώσουμε εδώ τις επισημάνσεις αυτές του Κυρίου μας και των Αποστόλων.
Είπε ο Κύριός μας :
«Προσέχετε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες» (Ματθ. ζ,15), δηλαδή: Φυλαχθήτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί.
«Και πολλοί ψευδοπροφήται εγερθήσονται και πλανήσουσι πολλούς.» (Ματθ. κδ,11), δηλαδή: Θα εμφανισθούν πολλοί ψευδοπροφήτες, και θα πλανήσουν πολλούς.
«Βλέπετε μη τις υμάς πλανήσει» (Ματθ. κδ,4), δηλαδή: Προσέχετε μη σας ξεγελάσει κανείς.
«Εγερθήσονται ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι ει δυνατόν και τους εκλεκτούς» ( Ματθ. κδ 24.), δηλαδή: Θα εμφανισθούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να παραπλανήσουν αν είναι δυνατόν και αυτούς που διάλεξε ο Θεός.
Είπαν και οι Απόστολοι:
«Εξ υμών αναστήσονται άνδρες, λαλούντες διεστραμμένα, του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών» (Απ. Παύλος, Πράξ. κ,30), δηλαδή: Από ανάμεσά σας θα βγουν πρόσωπα, που θα διδάσκουν πλάνες, για να παρασύρουν τους πιστούς με το μέρος τους.
«Μη παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα ει εκ Θεού εστίν, ότι πολλοί ψευδοπροφήται εξεληλήθασιν εις τον κόσμον» (Α΄ Ιωαν. δ,1), δηλαδή: Μη πιστεύετε όλους εκείνους που ισχυρίζονται πως έχουν το πνεύμα, αλλά δοκιμάζετέ τους για να διαπιστώσετε αν το πνεύμα που έχουν είναι εκ του Θεού, γιατί πολλοί ψευδοπροφήται έχουν ξεχυθεί εις τον κόσμο.
«Τεκνία μηδείς πλανάτω υμάς» (Απ. Ιωάννης δ,1), δηλαδή: Παιδιά μου (προσέχετε) κανένας μη σας πλανήσει.
Και αυτό που είπε αρχικά ο Κύριος  και αργότερα οι απόστολοι δυστυχώς έγινε. Παρουσιάστηκαν ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδάσκαλοι, που με την επήρεια του σατανά, κήρυτταν νοθευμένη τη διδασκαλία του Χριστού.
Τέτοιοι ψευδοδιδάσκαλοι αναφέρονται στη Καινή Διαθήκη ο Υμέναιος και ο Αλέξανδρος, ο Φύγελλος και ο Ερμογένης, ο Φίλητος και ο Διατρεφής. Αυτοί είναι οι πρώτοι αιρεσιάρχες με ανάλογο αριθμό οπαδών ο καθένας που δημιούργησαν τις πρώτες αιρέσεις, τις «αιρέσεις της απωλείας» (Β΄ Πέτρου. β,1)
Ύστερα, με τον χρόνο, παρουσιάστηκαν άλλοι «άνδρες λαλούντες διεστραμμένα» ( Πράξ. κ,30). Στα χρόνια που κύλισαν παρουσιάστηκαν και άλλοι αιρεσιάρχες, αλλά οι περισσότεροι με την σπουδή και με τη διαφώτιση της Εκκλησίας διαλύθηκαν. Ωστόσο ο διάβολος δεν άφησε την Εκκλησία απόλεμη! Όσο υπάρχει ο διάβολος θα πολεμά την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, άλλοτε με ξίφος, άλλοτε με πέννα και άλλοτε με τις αρέσεις. Ιδιαίτερα με τις αιρέσεις, γιατί οι αιρέσεις είναι πιο αποτελεσματικό μέσο.
Ο αιρετικός δεν πολεμά την Εκκλησία με το ξίφος, αλλά με το λόγο, με το δόλο. Με την διαστροφή της αλήθειας και με το ψέμα. Γι΄ αυτό και τα τελευταία χρόνια που ο διάβολος μαίνεται κατά της Εκκλησίας του Χριστού, οι αιρέσεις πολλαπλασιάζονται. Ποια πρώτη και ποια δεύτερη να αναφέρουμε; Αλλά προσοχή, οι ίδιες αιρέσεις δεν παρουσιάζονται σαν αιρέσεις που είναι, αλλά σαν «εκκλησίες»!!! Αυτό είναι το περίεργο και το τραγικό. Ενώ ο Χριστός ίδρυσε μόνο μία Εκκλησία, την δική Του Εκκλησία, έρχονται αιρεσιάρχες και ονομάζουν τις αιρέσεις τους «εκκλησίες». Έτσι λοιπόν, εκτός από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, δηλ. την Ορθόδοξη Εκκλησία, στην Ελλάδα έχουμε και άλλες «εκκλησίες» οι γνωστότερες των οποίων είναι:
1. Η παπική «εκκλησία» και η ουνιτική
2. «Εκκλησία» των διαμαρτυρομένων/προτεσταντών
3. «Εκκλησία» του Θεού της Πεντηκοστής
4. Αποστολική «εκκλησία» της Πεντηκοστής
5. Ελευθέρα Αποστολική «εκκλησία» της Πεντηκοστής
6. «Εκκλησία» των Αντβεντιστών της εβδόμης ημέρας
7. Ελληνική Ευαγγελική «εκκλησία»
8. Ελευθέρα Ευαγγελική «εκκλησία»
9. «Εκκλησία» των Μορμόνων
10. Η «εκκλησία» του Θεού
11. Η «εκκλησία» των Ευαγγελιστών
12. Αποστολική «εκκλησία» του Χριστού
13. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»
14. Η Χριστιανική Οργάνωση Ειρήνης
15. Η «εκκλησία» των Σεηντελόγων ή Κ.Ε.Φ.Ε.


Βρείτε το άρθρο και εδώ
 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις αιρετικές και
παραθρησκευτικές οργανώσεις

      
Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των αιρέσεων και της παραθρησκείας εξελίσσεται σε μια απειλή που στρέφεται όχι μόνο κατά της χριστιανικής πίστεως και της «εν Χριστώ Ελπίδας», αλλά στρέφεται και εναντίον των θεμελίων στα οποία οικοδομείται η κοινωνία μας και ο πολιτισμός μας. Είναι συνεπώς επιτακτική η ανάγκη να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το πρόβλημα.
Κατά τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες έγιναν αντικείμενο συζητήσεως και έρευνας σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με το ζήτημα, πιεζόμενες από συλλόγους και πρωτοβουλίες των γονέων, που στο μεταξύ δημιούργησαν οι οικογένειες με θύματα των αιρέσεων.
Η εργασία αυτή των συλλόγων και της πρωτοβουλίας των γονέων, έγινε δεκτή με ευγνωμοσύνη από τις κυβερνήσεις, ακόμη και από το ευρωκοινοβούλιο, που αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα και μάλιστα να εκδώσει το γνωστό ψήφισμα του Μαΐου 1984.
Το 1992 το Συμβούλιο της Ευρώπης επανήλθε στο ίδιο θέμα με ειδική σύσταση, όπου γίνεται αναφορά στο ψήφισμα του 1984.
Σήμερα ποικίλες αιρετικές και παραθρησκευτικές ομάδες αναπτύσσουν τεράστια δραστηριότητα στο θρησκευτικό χώρο. Μια «υπεραγορά-θρησκεία» προσφέρει ποικιλία κοσμοθεωριών και θρησκευτικών ή ψευδο-θρησκευτικών συνταγών που αναφέρονται σε όλους τους τομείς της ζωής και δίνουν «λύσεις» σε όλα τα προβλήματα, προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά, επαγγελματικά, εθνικά, υπαρξιακά, ακόμα και παγκόσμια!
Οι «ιεραπόστολοι» βρίσκονται παντού. Πέρα από τη λύση «όλων» των προβλημάτων υπόσχονται την μοναδική ερμηνεία της Βίβλου, την αποκάλυψη του εσώτερου νοήματός της, ακόμα και με την κατασκευή του υπερ-ανθρώπου. Οι σύγχρονες αιρέσεις διακρίνονται από τις παλαιές σε κάτι πολύ βασικό. Στις παλαιότερες αιρέσεις είχαμε να κάνουμε με δογματικές πλάνες που αναμφίβολα είχαν επιπτώσεις στην πνευματική, πολιτιστική ή και εθνική ζωή. Αλλά γνωρίζαμε την ταυτότητά τους. Οι ομάδες αυτές δεν είχαν πρόβλημα να μας παρουσιάσουν το αληθινό τους πρόσωπο. Όμως, οι νέες αιρέσεις απειλούν με διάβρωση όλους τους τομείς της ζωής. Πολλές από αυτές εμφανίζονται με φιλοσοφικό, ψυχολογικό, πολιτιστικό, παιδαγωγικό, οικονομικό, ή και άλλο προσωπείο, αποκρύπτοντας συστηματικά το πραγματικό τους πρόσωπο και τους αληθινούς τους σκοπούς.
[…]

              Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του πολύ σημαντικού αυτού άρθρου

                                   

Διαβάστε επίσης:

Το μυστήριο της Αγίας Τριάδος, Χριστοδούλου (+) Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Αἱρετικόν ἄνθρωπον μετά μίαν καί δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, του Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη

Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, Ο ΣΩΤΗΡ

Κυριακή των Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου (Ματθ. 5, 14-19)

Οι Οικουμενικές Σύνοδοι: η κοινωνία, η έκφραση και η αλήθεια της Εκκλησίας

και άλλα πολλά και σημαντικά περί αιρέσεων, στη σχετική ενότητα “Οι αιρέσεις” στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού μας

Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης

Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα, του π. Αθανασίου Μυτιληναίου (+) (Απομα-γνητοφωνημένη ομιλία)

                    
Ακούσματα:
Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Απολυτίκιο
[ψαλλει ο αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός]

Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Ύμνοι από την ακολουθία (Μέρος Α΄) [ψαλλει ο Θεόδωρος Βασιλικός]

Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Ύμνοι από την ακολουθία (Μέρος Β΄) [ψαλλει ο Θεόδωρος Βασιλικός]

Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Ύμνοι από την ακολουθία (Μέρος Γ΄) [ψαλλει ο Θεόδωρος Βασιλικός]

Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Ύμνοι από την ακολουθία (Μέρος Δ΄) [ψαλλει ο Θεόδωρος Βασιλικός]

Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Εσπέριοι Ύμνοι [ψαλλει ο Θεόδωρος Βασιλικός]

Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου (20 Ιουλίου) – Παρακλητικός κανών [Ψάλλουν οι Πατέρες της αδελφότητας της Ι. Μονής Προφήτου Ηλία Θήρας]

Ηλία, έλεος!, ομιλία του ιεραπόστολου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου στο Αρχονταρίκι της Φανερωμένης

Κοίμησις Αγίας Άννης – Απολυτίκιο (25 Ιουλίου)

   

Λειτουργικά αναγνώσματα:

Κυριακὴ Δ´ Ματθαίου (Αγίων Πατέρων Δ΄ Οικ.Συνόδου)

Ἁγίου Προφήτου Ἠλιού

            

        

        

 

Κυριακή 19 Ιουλίου

Ἡ Ὁσία Μακρίνα (Ἀδελφὴ τοῦ Μ. Βασιλείου)
Ὁ Ὅσιος Δίος
Ὁ Ὅσιος Θεόδωρος ὁ Σαββαΐτης

                    

     

Δευτέρα 20 Ιουλίου

ProfitisIlias

Ὁ Προφήτης Ἠλίας
                             

         

Τρίτη 21 Ιουλίου

Osioi_Symeon_Ioannis

Οἱ Ὅσιοι Συμεὼν καὶ Ἰωάννης
Οἱ Ἅγιοι Θεόφιλος, Τρόφιμος καὶ ἄλλοι 13 Μάρτυρες
Οἱ Ἅγιοι Ἰοῦστος καὶ Ματθαῖος

 
                                            

 

Τετάρτη 22 Ιουλίου

Ἡ Ἁγία Μαρία ἡ Μαγδαληνή ἡ μυροφόρος καὶ Ἰσαπόστολος

Ἡ Ἁγία Μαρκέλλα ἡ Παρθενομάρτυς
Ὁ Ἅγιος Μενέλαος

             

            
Πέμπτη 23 Ιουλίου

Ὁ Ἅγιος Φωκᾶς ὁ Μάρτυρας
Ὁ Ἅγιος Βιτάλιος ὁ Μάρτυρας
Ὁ Προφήτης Ἰεζεκιήλ
Ὁ Ἅγιος Θύρσος

Ἡ Ὁσία Πελαγία ἡ Τηνία

                                     

         

Παρασκευή 24 Ιουλίου

Ἡ Ἁγία Χριστίνα ἡ Μεγαλομάρτυς
Ὁ Ἅγιος Ἀθανάσιος ὁ Μάρτυρας ἀπὸ τὴν Κίο
Ὁ Ἅγιος Ἀθηναγόρας ὁ Ἀθηναῖος, ὁ Ἀπολογητής
Ὁ Ἅγιος Θεόφιλος ὁ Νεομάρτυρας

                              

     

Σάββατο 25 Ιουλίου

Ἡ Κοίμηση τῆς Ἁγίας Ἄννας, μητέρας τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου
Μνήμη Ἁγίων Πατέρων Ε’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου
Ἡ Ὁσία Ὀλυμπιάδα ἡ Διακόνισσα
Ἡ Ὁσία Εὐπραξία

                

               

Επιμέλεια- Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε
εδώ