Τεύχος 405 14 Δεκεμβρίου 2018

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, είτε μόνον εσείς, είτε και κάποια δικά σας πρόσωπα, κάνετε Εγγραφή στο Newsletter μέσα απ’ το δικτυακό μας τόπο.

 

  

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 – ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ
Ο Ἀπόστολος
Προς Κολοσσαείς Επιστολή Παύλου (γ΄ 4 – 11)

[Νεκρώσατε τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς.]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Λουκάν (ιδ΄ 16-24), κατά Ματθαίον (κβ΄ 14)

[Άνθρωπός τις ἐποίησε δεῖπνον μέγα καὶ ἐκάλεσε πολλούς / Πολλοὶ γάρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί.]

           

       

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ επισκ. ΑΙΓΙΝΗΣ του εν Ζακύνθω
Ο Ἀπόστολος
Προς Εβραίους επιστολή Παύλου (ια΄ 33 – ιβ΄ 2)

[Οἱ πατέρες ἡμῶν, διὰ πίστεως κατηγωνίσαντο βασιλείας]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Μάρκον (θ΄ 42 – ι΄ 1)

[Καλὸν τὸ ἅλας· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας ἄναλον γένηται, ἐν τίνι αὐτὸ ἀρτύσετε; ἔχετε ἐν ἑαυτοῖς ἅλας καὶ εἰρηνεύετε ἐν ἀλλήλοις.]

           

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ της ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ
Ο Ἀπόστολος
Προς Γαλάτας επιστολή Παύλου (γ΄ 8 – 12)

[ἐν νόμῳ οὐδεὶς δικαιοῦται παρὰ τῷ Θεῷ, δῆλον· ὅτι ὁ δίκαιος ἐκ πίστεως ζήσεται.]

           

Το Ευαγγέλιο
Κατά Λουκάν (ιγ΄ 19 – 29)

[ἀγωνίζεσθε εἰσελθεῖν διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πολλοί, λέγω ὑμῖν, ζητήσουσιν εἰσελθεῖν καὶ οὐκ ἰσχύσουσιν.]

           

 

Χριστούγεννα αγάπης και προσφοράς

                     

προσφοραΧριστουγεννιάτικη Τακτικές και έκτακτες δραστηριότητες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:
1) Από 30 Νοεμβρίου έως αρχές Ιανουαρίου: Δωροέκθεση στην ενορία μας για την ενίσχυση του ενοριακού Συσσιτίου (στο Σήμαντρο).
2) Από 9 έως 16 Δεκεμβρίου: Διεξαγωγή του Εράνου της Αγάπης στα όρια της ενορίας μας.
3) Στις 15 Δεκεμβρίου:
α) Προσφορά τακτικών οικονομικών βοηθημάτων σε άπορες οικογένειες.
β) Προσφορά οικονομικών βοηθημάτων σε φοιτητές – μαθητές.
4) Στις 24 Δεκεμβρίου: Εξομολόγηση και προσφορά των Αχράντων Μυστηρίων από τους Ιερείς του Ναού μας, σε αδελφούς μας που φιλοξενούνται στον «Αμερικανικό Οίκο Ευγηρίας» (οδός Περικλέους) και νοσηλεύονται στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ (λεωφ. Μεσογείων).
5) Στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων:
α) Προσφορά των Χριστουγεννιάτικων βοηθημάτων σε όλους τους τακτικά βοηθουμένους αδελφούς μας Από 11.00π.μ. έως 13.00.μ.μ.
β) Ωράριο Λειτουργίας του Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού μας, ειδικά για την ημέρα αυτή, από 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε τρόφιμα, χρήματα, κ.λ.π., σε όλους τους προσερχόμενους αδελφούς μας.
6) Στις 29 Δεκεμβρίου, εν όψει της Πρωτοχρονιάς:
α) Προσφορά σε καθέναν από τους τακτικά βοηθουμένους αδελφούς μας, μιας βασιλόπιτας, φρούτων, γλυκών, κρασιού κ.ά.
β) Ωράριο Λειτουργίας του Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού μας, και για την ημέρα αυτή, από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχόμενους αδελφούς μας.
Το Δ.Σ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αισθάνεται την ανάγκη, για άλλη μια φορά, να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ενορίτες του που, με κάθε τρόπο συμπαραστέκονται στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της ενορίας μας.

 
Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος!
Από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο.

    

  προσφο'΄α
      

         

ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ (Μπαζάρ) ΑΓΑΠΗΣ! ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΡΟ
στην αίθουσα δίπλα από το Παρεκκλήσιο του Σημάντρου
( Ελ. Βενιζέλου 59Α)


Για να καλύψουμε ότι μπορούμε απ’ τις αυξημένες την εποχή αυτή ανάγκες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας:

  • Καθημερινό συσσίτιο,

  • Διανομή τροφίμων,

  • Διανομή δεμάτων Αγάπης εορτών,

  • Οικονομικά βοηθήματα σε απόρους,

  • Υποτροφίες σε φοιτητές,

  • Δράσεις για αστέγους, φυλακισμένους, απεξαρτημένους, μονογονεϊκές οικογένειες,

  • Κάλυψη εξόδων υγείας σε ασθενείς κ.ά.

Ανοιχτά όλες τις ημέρες 11:00 – 13:00 και αμέσως μετά τις Ιερές Ακολουθίες που τελούνται στο Παρεκκλήσιο.

 

Εορταγορά

 

   

Έρανος Aγάπης 2018 (9-16 Δεκεμβρίου)


Ερανος αγαπηςΓνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι, οι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη καθημερινά στα πρόσωπά τους και κατακυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί, πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση ελπίδας, είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους.
Στόχος και αγωνία της ενορίας μας και του Φιλοπτώχου Ταμείου της είναι ν’ αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία, ώστε να συνεχίσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, με τρόπο μεθοδικό, τα προβλήματα που δημιουργεί η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε και ν’ αναπτύξουμε περισσότερο το προνοιακὸ έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς να ‘χει εξασφαλίσει κάθε μέρα έστω κι ένα πιάτο ζεστό σπιτικό φαγητό.
Ερανος αγαπηςΓνωρίζουν οι ευλαβείς Χολαργιώτες αδελφοί μας ότι, στο σημείο αυτό, η τοπική τους Εκκλησία επιτελεί σημαντικό έργο. Το γνωρίζουν γιατί, αυτή την προσπάθεια της ενορίας μας, πολλοί την στηρίζουν εθελοντικά και την ενισχύουν οικονομικά. Θέλουμε όμως, αλλά και πρέπει και μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κάτι παραπάνω.
Για το λόγο αυτό στρεφόμαστε ξανά στην αγάπη σου και σου ζητάμε μια υπέρβαση αυτές τις Άγιες αλλά και δύσκολες για όλους μας μέρες!
Από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιείται στα όρια της ενορίας μας ο Έρανος της Αγάπης, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της όλης προσπάθειάς μας για τη στήριξη των ενδεών αδελφών της ενορίας μας, μην κρατήσεις την πόρτα σου κλειστή!
Σ΄ ευχαριστούμε για ό,τι έκανες και κάνεις καθημερινά και σε καλούμε να συνεχίσεις να το κάνεις με την καρδιά σου και με όλες σου τις δυνάμεις! Μην κλείσεις ποτέ τ’ αυτιά και την καρδιά σου στο προσκλητήριο αγάπης!

Γιατί, μόνον όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε!
  
[Διαβάστε εδώ Απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του Ε.Φ.Τ. Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, πρωτοπρεσβύτερου πατρός Ιωάννη Καλογερόπουλου, κατά την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Ε.Φ.Τ. 2017]

        

 

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

  
Στο «Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ΣΗΜΑΝΤΡΟΥ»
(Ελ Βενιζέλου 59Α)

 AgiosEleftherios_1

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου (προς Σάββατο 15 /12) από 7:30 μ.μ. έως περίπου 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας
Παράκληση στον Άγιο Ελευθέριο
Όρθρος και η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Ψάλλει βυζαντινή χορωδία.
Κατά την διάρκεια της Ἱεράς Αγρυπνίας, θα τεθούν προς προσκύνηση Ἱερά λείψανα του Αγίου Ελευθερίου, της Αγίας Μαγδαληνής της Μυροφόρου και του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, που φυλάσσονται στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών «Σημάντρου», καθώς επίσης και η παλαιά και πάνσεπτος Ιερά Εικόνα του Αγίου Ελευθερίου.
  

     

                

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Εν όψει των Χριστουγέννων»

του Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ

                                

γεννησηΠλησίασε και πάλι η μεγάλη και σωτήρια ημέρα των Χριστουγέννων. Σε λίγες μέρες, οι καμπάνες όλου του κόσμου θα διαλαλήσουν με τους ολόγλυκους ήχους τους πως «Χριστός γεννάται, λύτρωση στου κόσμου την ορφάνια»!
Μα πολύ πιο νωρίς, εμείς, οι Ορθόδοξοι, έχουμε το προανάκρουσμα αυτής της μελωδίας, όχι μόνο με την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης νηστείας, που αρχίζει από τις 15 Νοεμβρίου, ούτε μόνο από τις πάντερπνες Καταβασίες «Χριστός γεννάται, δοξάσατε· Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε· Χριστός επί γης, υψώθητε» και το γλυκύτατο Κοντάκιο «Η Παρθένος σήμερον τον προαιώνιον Λόγον εν σπηλαίω έρχεται αποτεκείν απορρήτως», που από μέρες τ’ ακούμε να ψάλλονται στις εκκλησιές μας, μα και από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής προ των Χριστουγέννων, που είναι το πρώτο κεφάλαιο της Καινής Διαθήκης, το πρώτο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον αγίου Ευαγγελίου, και μας περιγράφει όχι μόνο το ανθρώπινο γενεαλογικό δένδρο του Χριστού, μα και το ίδιο το κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεώς Του.
Έτσι, η Εκκλησία μας, με πολλή σοφία, μας δίνει βαθμιαία την ευκαιρία και τη δυνατότητα μιας καλής πνευματικής προετοιμασίας, όχι απλώς για να γιορτάσουμε, μα, κυριολεκτικά, για να ζήσουμε το μεγάλο Μυστήριο της Σαρκώσεως του Λόγου του Θεού.
Αν τα Χριστούγεννα για άλλα δόγματα και λαούς είναι μια ευκαιρία οικογενειακής ζεστασιάς και εκδηλώσεων αγάπης μόνο, για τους Ορθοδόξους είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και πολύ πιο σπουδαίο. Είναι μια ακόμη ευκαιρία να εμβαθύνουμε με σοβαρότητα στο γεγονός της ταπεινώσεως και της κενώσεως του Θεού, προκειμένου να πληρωθούμε και να υψωθούμε εμείς! Να γεμίσουμε όχι απλώς από αρετές, οι οποίες αυτονομημένες και καθαυτές δεν έχουν καμιά σημασία και αξία, όσο εντυπωσιακές κι αξιοθαύμαστες κι αν φαίνονται, αλλ’ αποκτούν νόημα και αξία μόνο σε σχέση με την αυτοαρετή και την αυτοαγιότητα που είναι ο Χριστός. Κατά πόσο δηλαδή καλλιεργούνται με την ευλογία Του, σύμφωνα με το θέλημά Του, και με μόνο σκοπό τη δόξα του Ονόματος Του, ως εργαλεία δηλαδή θεώσεως, αλλά και να γεμίσουμε από ζωή, και από εκείνο το «περισσόν», το οποίο υπαινίχθηκε ο Κύριος λέγοντας: «Εγώ ήλθον ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσιν» (Ιωάν. 10: 10). Να γεμίσουμε από τις άκτιστες ενέργειές Του που χαρίζουν ζωή! Όχι μόνο τούτη την πρόσκαιρη, μα και την παντοτεινή και αιώνια! Και να γεμίσουμε από το φως Του το άκτιστο, το ζωοποιό, το θεοποιούν (=αυτό που κάνει τον άνθρωπο θεό), το αφθαρτίζον, το αγιάζον, αυτό που, από υπερβολή φιλανθρωπίας και ξεχείλισμα αγάπης, μας κάνει «θεούς» κατά χάριν. Αυτό είναι το «περισσόν»! Και να υψωθούμε στο αρχαίο κάλλος, στην πρώτη ομορφιά, την «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού» (Γεν. 1: 26), με την οποία μας έπλασε, κι απ’ όπου με την αμαρτία μας ξεπέσαμε και -δυστυχώς- εξακολουθούμε να ξεπέφτουμε.
Είναι, λοιπόν, τα Χριστούγεννα για τους Ορθοδόξους μια ευκαιρία να ταπεινωθούμε μαζί με τον ταπεινούμενο Χριστό. Και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για να υψωθούμε από την κίβδηλη ζωή της αμαρτίας και την αφόρητη πλήξη της καθημερινής συμβατικότητας στην εν Χριστώ ζωή! Τη ζωή των δακρύων της μετανοίας και της μυστικής χαράς που χαρίζει στις μετανοούσες ψυχές ο Παμφιλάνθρωπος Κύριος. Τη ζωή της ειλικρίνειας απέναντι στον εαυτό μας, στους ανθρώπους και στο Θεό. Τη ζωή της γνήσιας πνευματικότητας μέσα στη μοσχολιβανισμένη ατμόσφαιρα της Εκκλησίας. Τη ζωή της αυθεντικής, χριστομίμητης και χριστοκεντρικής αρετής, που βιώνεται εν τω κρυπτώ, αλλά θα λάβει την ανταπόδοσή της εν τω φανερώ. Τη ζωή που θάχει πάρει διαζύγιο από κάθε είδους φαρισαϊσμούς κ’ υποκρισίες. Τη ζωή του «χρηστού ζυγού» και του «ελαφρού φορτίου» του Χριστού (Ματθ. 11: 30), που η άρση τους φέρνει την ανάπαυση, το γλυκασμό και την παμπόθητη ειρήνη της ψυχής, την «πάντα νουν υπερέχουσαν»!
Ευχή της Εκκλησίας είναι πάντα αυτή η ευκαιρία να γίνεται δεκτή από κάθε πιστό με ευγνώμονα αισθήματα προς τον «νηπιάζοντα τη σάρκι» Κύριο, και ν’ αξιοποιείται καλοδιάθετα, ώστε να μη μένουμε στα Χριστούγεννα της γαλοπούλας, των κουραμπιέδων και των δώρων, μα να ζούμε τα Χριστούγεννα του Χριστού! Τα Χριστούγεννα της Εκκλησίας! Τα Χριστούγεννα που έχουν τη δύναμη να γεμίζουν το κενό της ψυχής μας και να παρηγορούν την καρδιά μας! Τα Χριστούγεννα που λυτρώνουν, σώζουν και θεοποιούν!

Βρείτε το άρθρο και εδώ

    

   

                       

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ ΛΟΥΚΑ - Το Μέγα Δείπνο, του Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου (†)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ ΛΟΥΚΑ - Το Δείπνο της θεϊκής αγάπης, Χριστάκη Ευσταθίου, Θεολόγου
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ ΛΟΥΚΑ - Το ουράνιο πανηγύρι, Περιοδικό “Ο Σωτήρ“

Προεόρτια των Χριστουγέννων, του Καθηγητή (+) Ιωάννη Φουντούλη

Χριστούγεννα, Μεθ’ ημών ο Θεός!
Το θεολογικό περιεχόμενο και το βαθύτερο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, του Αθ. Παπαδόπουλου, Θεολόγου.
Η ελπίδα της χριστουγεννιάτικης απελπισίας, του Πρωτοπρεσβυτέρου Αδαμαντίου Αυγουστίδη
Τι είπαν οι ποιητές και οι πεζογράφοι μας για τη γέννηση του Χριστού
Χριστουγεννιάτικη ποίηση

και άλλα πολλά, προπαρασκευαστικά και ψυχωφέλιμα στο Ειδικό Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα

     
Ακούσματα:
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙA΄ ΛΟΥΚΑ, Το Μεγάλο Δείπνο της Εκκλησίας [ομιλία Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνου, 2013]
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙA΄ ΛΟΥΚΑ, Η παραβολή του Μεγάλου Δείπνου [ομιλία π. Αθανασίου Μυτιληναίου +, 12/12/1982]
Διονυσίου επισκ. Αιγίνης Απολυτίκιο (17 Δεκεμβρίου) [Ψάλλει ο αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός]

Ιγνατίου Ιερομάρτυρος και Θεοφόρου Απολυτίκιο (20 Δεκεμβρίου) [Ψάλλει ο Αρχιμ. Νικόδημος Καβαρνός]
Ιουλιανής Παρθενομάρτυρος Απολυτίκιο (21 Δεκεμβρίου) [Ψάλλει ο Αρχιμ. Νικόδημος Καβαρνός]
Αναστασίας Μεγαλομάρτυρος της φαρμακολυτρίας Απολυτίκιο (22 Δεκεμβρίου) [Ψάλλει ο Αρχιμ. Νικόδημος Καβαρνός]

Ιδιόμελα των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, Ψάλλει Χορός Βατοπαιδινών πατέρων

               
Λειτουργικά αναγνώσματα:
Κυριακὴ ΙΑ´ Λουκᾶ

   

       

        

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

ProfitisAgeos

Ὁ Προφήτης Ἀγγαῖος
Ὁ Ἅγιος Μαρίνος ὁ Μάρτυρας
Ἡ Ἁγία Θεοφανώ

                              

       

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

AgiosDionisios

Ὁ Ἅγιος Διονύσιος ὁ Θαυματουργός ὁ ἐκ Ζακύνθου, Ἀρχιεπίσκοπος Αἰγίνης
Ὁ Προφήτης Δανιὴλ καὶ τὰ τρία παιδιὰ Ἀνανίας, Ἀζαρίας καὶ Μισαὴλ

                                    

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

AgiosSevastianos

Ὁ Ἅγιος Σεβαστιανὸς ὁ Μάρτυρας
Ὁ Ἅγιος Μόδεστος Ἀρχιεπίσκοπος Ἱεροσολύμων

                                    

 
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

AgiosVonifatios

Οἱ Ἅγιοι Βονιφάτιος καὶ Ἀγλαΐα ἡ Ρωμαία
Οἱ Ἅγιοι Ἠλίας, Πρόβος καὶ Ἄρης οἱ Μάρτυρες
Ὁ Ὅσιος Γρηγέντιος Ἐπίσκοπος Αἰθιοπίας

                                    

         

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

AgiosIgnatios_Ieromartiras

Ὁ Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ Θεοφόρος
Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κρονστάνδης
Ὁ Ὅσιος Φιλογόνιος
Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Νεομάρτυρας ὁ ράφτης ἀπὸ τὴ Θάσο

                              

     

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

AgiaIouliani

Ἡ Ἁγία Ἰουλιανὴ ἡ Παρθενομάρτυς
και οι συν αυτῆ μαρτυρήσαντες
Ἅγιοι 500 Μάρτυρες
Ἁγίες 130 Γυναῖκες
(πίστεψαν στὸν Χριστὸ διὰ τοῦ μαρτυρίου τῆς Ἁγίας Ἰουλιανῆς, ὁμολόγησαν καὶ μαρτύρησαν)
Ὁ Ἅγιος Θεμιστοκλῆς ὁ Μάρτυρας

                           

    

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

AgiaAnastasia_Farmakolitria_1

Ἅγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια
Ὁ Ἅγιος Χρυσόγονος

(διδάσκαλος της Ἅγίας Αναστασίας στη Χριστιανική πίστη)
Ἡ Ἁγία Θεοδότη ἡ Μάρτυς καὶ τὰ τρία παιδιά της
Ὁ Ἅγιος Ζωΐλος ὁ Μάρτυρας

                    

     

Επιμέλεια- Διανομή: Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Design : ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ