Pasxa

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 24 Απριλίου
Ελισάβετ οσίας, Σάββα του στρατηλάτου
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ Πάσχα πανηγυρίζουμε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ σὰν γεγονὸς ποὺ ἔγινε καὶ ἀκόμη γίνεται σὲ μᾶς. Γιατὶ ὁ καθένας ἀπὸ μᾶς ἔλαβε τὸ δῶρο αὐτῆς τῆς νέας ζωῆς καὶ τὴ δύναμη νὰ τὴν ἀποδεχτεῖ καὶ νὰ ζήσει διὰ μέσου της. Εἶναι ἕνα δῶρο ποὺ ριζικὰ ἀλλάζει τὴ διάθεσή μας ἀπέναντι σὲ κάθε κατάσταση αὐτοῦ τοῦ κόσμου, ἀκόμη καὶ ἀπέναντι στὸ θάνατο. Μᾶς δίνει τὴ δύναμη νὰ ἐπιβεβαιώνουμε θριαμβευτικὰ τό: νικήθηκε ὁ θάνατος. Ὅλη ἡ πίστη μας εἶναι ὅτι μὲ τὸ δικό Του θάνατο ὁ Χριστὸς ἄλλαξε τὴ φύση ἀκριβῶς τοῦ θανάτου. Τὸν ἔκανε πέρασμα - διάβαση, «Πάσχα» στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ μεταμορφώνοντας τὴ δραματικότερη τραγωδία σὲ αἰώνιο θρίαμβο, σὲ νίκη. Μὲ τὸ «θανάτῳ θάνατον πατήσας» μᾶς ἔκανε μέτοχους τῆς Ἀνάστασής Του.


π. Ἀλέξανδρος Σμέμαν

 

 

 

 

               
Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Λαμπροφόρος ιερά Αγρυπνία
Απολογισμός Αιμοδοσίας στην Ενορία μας

ΚΕΑΕνημέρωση του  Ενοριακού Φιλοπτώχου  Ταμείου του Ιερού Ναού  Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού για  το δίμηνο Μαΐου -  Ιουνίου  2012

Χολαργός 15/7/2012

Αγαπητοί μας ενορίτες,

«Ένα ακόμη όνειρο έγινε πραγματικότητα»
Το ενοριακό συσσίτιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού  Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου 2012, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Περνάμε δύσκολες ημέρες και υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον» σημείωσε ο Μακαριώτατος κατά τον Αγιασμό των εγκαινίων που τέλεσε. «Ψάχνουμε λύσεις και απαντήσεις, ξεχνάμε όμως ότι ο Θεός είναι η παρηγοριά μας, η ελπίδα μας». Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε να μην χρειαστεί να γίνουν άλλα τέτοια έργα, όμως η πραγματικότητα, τόνισε, «μας λέει πως πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα». Απάντησε δε σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία γιατί προσφέρει φαγητό στους μετανάστες, επισημαίνοντας πως «ο Χριστός δεν είπε πως αν κάποιος είναι έγχρωμος ή μουσουλμάνος να τον διώξεις». Τέλος, εξήρε τη στήριξη που δίνουν ακόμη και  φτωχοί άνθρωποι από το υστέρημά τους για να λειτουργούν τα συσσίτια της Εκκλησίας. Το Κέντρο παρασκευής και διανομής έτοιμου φαγητού της ενορίας μας  που προετοιμάσθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας,  αλλά και την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, παραδόθηκε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας για τη συνέχιση της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας μας, και ειδικότερα της φιλανθρωπικής προσφοράς της ενορίας μας στους ενδεείς και πονεμένους αδελφούς μας.
Ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Σήμαντρο», που με αγάπη και προθυμία δέχθηκε να μας παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για να επιτύχουμε την προσπάθειά μας αυτή, αλλά και χώρο για να μεταστεγάσουμε όλες τις φιλανθρωπικές διακονίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας, που λειτουργούν πλέον στην οδό Ελ. Βενιζέλου 59Α στο Χολαργό.

Μεταστέγαση του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης 
Το Κέντρο της Ενοριακής μας Αγάπης που βρισκόταν στην οδό Βουτσινά 92 μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον στο «Σήμαντρο» και είναι ανοικτό καθημερινά από 11 π.μ. - 1 μ.μ.
Τηλ.Επικοινωνίας:21065 40 208.

ΚΕΑΤο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού μας δραστηριοποιήθηκε και στις εξής φιλανθρωπικές εκδηλώσεις  κατά το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2012

Τακτικές εκδηλώσεις αγάπης :
Στις 15 εκάστου μηνός προσφέραμε οικονομικά βοηθήματα των 60 ή 100 ευρώ σε 38 συνολικά πρόσωπα  και σε 20 μαθητές & φοιτητές.
Στις 15 εκάστου μηνός προσφέραμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε 90 συνανθρώπους μας.
Στις 30 εκάστου μηνός προσφέραμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε 64 συνανθρώπους μας.
Προσφέραμε καθημερινά στους δύο μήνες συνολικά 1.545 μερίδες ζεστού και καλομαγειρεμένου φαγητού, σε πέντε δε περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αδυνατούν να προσέλθουν λόγω προβλημάτων κινητικότητας, τις παραδώσαμε καθημερινά στο σπίτι τους.

Κάθε ημέρα δεχόμαστε και προσφέρουμε ρούχα καθαρά  και  τρόφιμα σε ενδεείς συνανθρώπους μας.
Εάν έχεις ανάγκη μη διστάζεις!
Έλα! Μίλησέ μας!
Η Ενορία σου σε περιμένει για να σου δείξει την αγάπη της.

Έκτακτες εκδηλώσεις αγάπης Μαΐου - Ιουνίου :
Βοηθήσαμε 5 συνανθρώπους μας που εργάζονται, αλλά έπαψαν από καιρό να αμείβονται.
Βοηθήσαμε να κατασκευασθεί ο τάφος πτωχού ενορίτη μας.
Βοηθήσαμε οικονομικά δύο  ενορίτισσες μας για  να υποβληθούν  σε αναγκαίες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις.
Βοηθήσαμε δύο συνανθρώπους μας να καλύψουν δαπάνες Δ.Ε.Η.
Βοηθήσαμε ένα φοιτητή μας να πληρώσει τα δίδακτρα στη Σχολή του.
Βοηθήσαμε ένα γονιό να κάνει φυσικοθεραπείες στο παιδί του.
Βοηθήσαμε δύο τοξικομανείς να ενταχθούν στο κατάλληλο πρόγραμμα απεξάρτησης του Κ.Ε.Θ Ε.Α.
Βοηθήσαμε μια διαζευγμένη γυναίκα να πληρώσει δύο ενοίκιά της.
Προσφέραμε έκτακτα τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε 38 συνανθρώπους μας και σε 68 περιπτώσεις καθαρά ενδύματα. Προσφέραμε 163 κούτες ρουχισμού, σε κοινωφελή Ιδρύματα.
 
Απολογισμός εσόδων – Εξόδων:

Έσοδα  διμήνου: 5.003,50  €
Δωρεές διμήνου: 2.230  €
Σύνολο εσόδων: 7.233,50  €

Έξοδα διμήνου:
Τακτικές εκδηλώσεις αγάπης: 5. 330 €
Συσσίτιο-τρόφιμα : 2.352,65 €
Δ.Ε.Η. : 1.300.€
Έκτακτες εκδηλώσεις αγάπης:2.450 €
Σύνολο εξόδων διμήνου 11.432  65  €

ΚΕΑΆλλες πληροφορίες:
Τον Αύγουστο το Κέντρο της Ενοριακής Αγάπης θα παραμείνει κλειστό
Στις 15  και στις 30 Αυγούστου θα δοθούν κανονικά τα τρόφιμα. 
Το συσσίτιο δεν θα λειτουργήσει τον Αύγουστο.

Το Ε.Φ.Τ. έχει προγραμματίσει:

  • Να προσφέρουμε δωρεάν (εφ’ όσον μας ζητηθεί) τον καφέ στα μνημόσυνα που θα τελούνται στο Ναό μας Σάββατο ή Κυριακή, στην νέα αίθουσα (κάτω από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ραφαήλ),  όπου  θα τον ετοιμάζουν και θα τον προσφέρουν εθελόντριες κυρίες της ενορίας μας.
  • Η επόμενη αιμοδοσία της ενορίας μας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή από 9.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. και η μεθεπόμενη Αιμοδοσία για την Κυριακή του Θωμά. Σας παρακαλούμε να αγκαλιάσετε με μεγαλύτερη θέρμη αυτό θεσμό που μας αφορά όλους.
  • Μια προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από το Ε.Φ.Τ. στο τέλος του Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στην Νέα Μάκρη.
  • Απογευματινή εκδήλωση στο «Σήμαντρο», στις αρχές Νοεμβρίου, που θα περιλαμβάνει ομιλία για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας με αναφορά στο θεσμό της Αιμοδοσίας. Θα ακολουθήσει, παρουσίαση παραδοσιακών νησιώτικων χορών και στη συνέχεια χορός για όλους. Θα προσφέρουμε τσάι με εδέσματα. Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων της ενορίας μας.

Αγαπητοί μας ενορίτες,
Το Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αισθάνεται έντονα την ανάγκη, για άλλη μια φορά, να σας ευχαριστήσει όλους θερμά που με κάθε πρόσφορο τρόπο συμπαραστέκεστε στις Φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Δια το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Πρωτ. Ιωάννης Καλογερόπουλος

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 156 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ