Xristoygenna

AfieromaHristougenna

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Αμφιλοχίου, Γρηγορίου Ακραγαντίνων, Ισχυρίωνος, Σισινίου οσ.
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Η αγιότητα είναι ο σκοπός της υπάρξεως μας. Πλασθήκαμε για να γίνουμε άγιοι. Αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονάμε. Η αποτυχία αυτής της πραγματώσεως αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του άνθρωπου.
Η αγιότητα είναι η αληθινή ισορροπία, η πραγματική υγεία, η ουσιαστική σχέση με τον Θεό. Η υπακοή στην εντολή Του να γίνουμε άγιοι, όπως είναι Αυτός. Το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός μας και η σωτηρία μας. Χριστιανός σημαίνει αυτός που αγαπά τον Χριστό καί βαδίζει ελεύθερα, αβίαστα, φιλότιμα, πρόθυμα και πρόσχαρα την οδό του αγιασμού.
Αγιότητα είναι αληθινή αγάπη του σταυρού, απ’ όπου πηγάζει η αληθινή ζωή. Η αγιότητα θέλει υπομονή κι επιμονή, αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια.


Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου, Χριστός χριστιανούς χαρά χαρίζει, Αθωνικά Άνθη 13

 

 

               
Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας
Ιερά Αγρυπνία στην εορτή του Αγίου Ελευθερίου
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
«Στη χώρα του Εμείς… Το Μυστήριο του Γάμου» : παρουσίαση βιβλίου
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
Η Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Πρόσκληση σε Χορωδία

Δραστηριότητες του  Ενοριακού Φιλοπτώχου  Ταμείου του Ιερού Ναού  Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού για  το μήνα Δεκέμβριο του 2011
 
Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού μας έχει προγραμματίσει τις εξής φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το μήνα Δεκέμβριο:
 
Τακτικά βοηθήματα στους αδελφούς μας 
1) Στις 30 Νοεμβρίου  δόθηκαν   τρόφιμα πρώτης ανάγκη σε 38  βοηθουμένους αδελφούς μας  (λάβαμε ενημέρωση για ενδιαφέρον τους  για έτοιμο φαγητό , τυχόν προβλήματα υγείας, αριθμό μερίδων κ.λ.π.). 
2) Την 1η του μηνός Δεκεμβρίου  θα επισκεφθούμε τον οίκο ευγηρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  στην Αγία Παρασκευή για  να προσφέρουμε τρόφιμα και χρήματα εν όψει των εορτών και θα ευχηθούμε  στους  52 τροφίμους του γηροκομείου. 
3) Στις 10 του μηνός θα στείλουμε το ανάλογο χρηματικό ποσό για την αγορά τριάντα τηλεκαρτών σε  κρατουμένους της φυλακής Μαλανδρίνου (υπάρχουν και 4 χολαργιώτες κρατούμενοι αδελφοί μας) 
4) Στις 10 του μηνός θα κάνουμε την προσκυνηματική μας εκδρομή στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, με συμμετοχή  δύο πούλμαν. 
5) Από 11 έως 17  του μηνός  θα πραγματοποιήσουμε τον Έρανο Αγάπης στα σπίτια όλης   της ενορίας μας.  
6) Στις 15 του μηνός Δεκεμβρίου θα δώσουμε  26  οικονομικά βοηθήματα στους κάθε μήνα  βοηθουμένους αδελφούς μας,  συνολικού ποσού  2.100 ευρώ. 
7) Στις 15 του μήνα θα δώσουμε  τρόφιμα  σε 30 βοηθουμένους αδελφούς μας και  θα λάβουμε ενημέρωση για το ενδιαφέρον τους για έτοιμο φαγητό, τυχόν  προβλήματα υγείας, αριθμό μερίδων  κ.λ.π 


Έκτακτες φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Ε.Φ.Τ εν όψει των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.
 
8) Στις 23 του μηνός Δεκεμβρίου, έν όψει των Χριστουγέννων,  θα δοθούν τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα στους τακτικά βοηθουμένους αδελφούς μας, συνολικού ύψους 1.750 Ευρώ 
9) Στις 23 του μηνός  το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης θα παραμείνει ανοικτό όλη την ημέρα από 10.00 π.μ.  έως 8.00 μ.μ.  προκειμένου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε κάθε   χειμαζόμενο αδελφό μας  που θα έρθει,  για να του  δοθούν τρόφιμα, χρήματα,  ρούχα κ.λ.π. 
10) Στις 23 του μηνός τα παιδιά της ενορίας μας θα ψάλουν τα κάλαντα στα νοσηλευτικά  Ιδρύματα της ενορίας μας, Φιλίππειον, Ιασώ, Αμερικάνικο Οίκο, και μαζί με τις ευχές μας για περαστικά θα προσφέρουμε γλυκίσματα στους ασθενείς αδελφούς μας και την εικόνα της προστάτιδός μας Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Νωρίς την ίδια ημέρα  θα επισκεφτούμε να εξομολογήσουμε και να κοινωνήσουμε με τα άχραντα Μυστήρια όλους  τους ασθενείς αδελφούς μας.  
11) Στις 23 του μηνός Δεκεμβρίου θα δοθούν εκτάκτως τρόφιμα πρώτης ανάγκης  σε όλους τους τακτικά βοηθουμένους ενδεείς αδελφούς μας εν όψει των εορτών.  
12) Στις 23 του μηνός θα δοθούν και  τα χριστουγεννιάτικα τρόφιμα (δηλ.  1 κοτόπουλο, 1 κουτί γλυκά μελομακάρονα, πατάτες, πορτοκάλια,  μήλα, μανταρίνια  και κρασί). 
13) Στις 29 του μηνός εν όψει της Πρωτοχρονιάς  θα δοθούν σε όλους τους βοηθουμένους αδελφούς μας 1 βασιλόπιτα, μανταρίνια, πορτοκάλια, μήλα,  1 κουτί γλυκά με  κουραμπιέδες  και κρασί. 
14) Στις  29 του μηνός  το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης  του Ιερού Ναού μας θα παραμείνει ανοικτό όλη την ημέρα από 10.00π.μ.  έως 8.00μ.μ.  προκειμένου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε κάθε  χειμαζόμενο αδελφό μας  που θα έλθει,  για να του  δοθούν τρόφιμα, χρήματα,  ρούχα κ.λ.π.

 
Το Δ.Σ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αισθάνεται  έντονα την ανάγκη για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ενορίτες του,  που με οποιονδήποτε τρόπο συμπαραστέκονται στις δραστηριότητες της ενορίας μας.

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος!  
 
Δια το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο

Πρωτ. Ιωάννης Καλογερόπουλος

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ