MegaliTessarosti

MegaliTessarakosti

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου
Λέοντος Κατάνης, Αγάθωνος, Βησσαρίωνος
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε, ἀναζωσάμενοι τὸν καλὸν τῆς Νηστείας ἀγῶνα, οἱ γὰρ νομίμως ἀθλοῦντες, δικαίως στεφανοῦνται, καὶ ἀναλαβόντες τὴν πανοπλίαν τοῦ Σταυροῦ, τῷ ἐχθρῷ ἀντιμαχησώμεθα, ὡς τεῖχος ἄῤῥηκτον κατέχοντες τὴν Πίστιν, καὶ ὡς θώρακα τὴν προσευχήν, καὶ περικεφαλαίαν τὴν ἐλεημοσύνην, ἀντὶ μαχαίρας τὴν νηστείαν, ἥτις ἐκτέμνει ἀπὸ καρδίας πᾶσαν κακίαν. Ὁ ποιῶν ταῦτα, τὸν ἀληθινὸν κομίζεται στέφανον, παρὰ τοῦ Παμβασιλέως Χριστοῦ, ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς Κρίσεως.

Ἰδιόμελον εἰς τοὺς Αἴνους, Ἦχος πλ. α’.


 

 

 

 

               
Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες στήν εἴσοδο τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Τρεῖς Ἱ. Ἀκολουθίες τῶν Χαιρετισμῶν στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο
Οἱ Ἱ. Ἀκολουθίες κατά τήν Α΄ ἑβδομάδα τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μικρούς και μεγάλους
Προσκυνηματική εκδρομή σε Μονές της Μακεδονίας & της Θράκης
Πρόσκληση σε Χορωδία
Ακάθιστος Ύμνος στην Ι. Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
«… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και φιλανθρωπικού συλλόγου “ΣΗΜΑΝΤΡΟ”, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του 2014 του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους, οι εθελόντριες κυρίες που συγκρότησαν το απερχόμενο Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και την Εθελοντική Αιμοδοσία, οι κυρίες που πραγματοποίησαν τον Έρανο της Αγάπης, οι κυρίες που καθημερινά ετοιμάζουν το φαγητό που προσφέρεται από το Ενοριακό συσσίτιο και λοιποί εθελοντές της ενορίας μας που υποστηρίζουν έμπρακτα το φιλανθρωπικό της έργο. Σε όλους απονεμήθηκαν ευχαριστήριες επιστολές και έπαινος, μαζί με το βιβλίο του Επισκόπου Σουρόζ Αντωνίου «Θέλει τόλμη η προσευχή», για ευλογία και πνευματική οικοδομή.

Προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και υπεύθυνος του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας μας Πρωτ. π. Ιωάννης Καλογερόπουλος, με σύντομη αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε τη χρονιά που πέρασε και επακολούθησε ομιλία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού μας Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσάνου, ο οποίος ευλόγησε, έκοψε και μοίρασε την Αγιοβασιλόπιτα.

Σύντομο χαιρετισμό και την έκκληση να γίνουμε όλοι μας «πομποί αγάπης», απηύθυνε ο Αρχιερατικός Επίτροπος·της Κ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Περιοχή Χολαργού – Αγ. Παρασκευής) Πρωτ. π. Νικόλαος Σιάτος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ελληνική λαϊκή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ