Finalnthropia

01a
bottom

«…….Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλα τα εκλεκτά μέλη του Δ.Σ. του Ε.Φ.Τ.  και όλους τους εθελοντάς , που με ιδιαίτερη αγάπη, εν μέσω πολλών δυσκολιών διακόνησαν και διακονούν καθημερινά, με πολύ κόπο τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας μέσω του Ενοριακού Φιλοπτώχου, μέσω του Ενοριακού παντοπωλείου, μέσω της Ενοριακής ιματιοθήκης, μέσω του καθημερινού συσσιτίου , και μέσω της καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης. που είναι όλα έργα της αγάπης και των χειρών τους.!

Οι κυρίες του φιλοπτώχου, όχι μόνον προσέφεραν χρόνο και μεγάλη αγάπη , αλλά έκαναν το φιλόπτωχο σπίτι τους, έβαλαν κυριολεκτικά στη καρδιά τους το φτωχό αδελφό μας, και εύχομαι η Παναγία μας να τους το ανταποδώσει εκατονταπλασίονα. αληθινά τους αξίζει!........»

(Αποσπάσιμα από την ομιλία του πρωτ. Ιωάννη Καλογερόπουλου κατά την τελετή βράβευσης των εθελοντών του Ε.Φ.Τ. στις 19/1/ 2014)

Να τι κάνουμε όλοι μαζί κάθε μήνα:

Γεύμα αγάπης:  Κάθε μεσημέρι (από Δευτέρα έως και Σάββατο), στις 12.30, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης προσφέρεται γεύμα αγάπης σε 67 αδελφούς μας. Συνολικά από την ημέρα που εγκαινιάσθηκε ( Μάιος 2012)από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ τον Β   οι προσφερόμενες μερίδες άγγιξαν τις 35.000.

Ενοριακό παντοπωλείο:  Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, γίνεται δια-νομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης:

• καθημερινά από 11π.μ. έως 13 μ.μ για έκτακτες περιπτώσεις και
• σε τακτική βάση, σε 47 οικογένειες κάθε 15 του μήνα και σε 43 οικογένειες κάθε 30 του μήνα. με κατ’ οίκον παράδοση, σε πρόσωπα με κινητικά προβλήματα

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν το Ενοριακό παντοπωλείο σε τακτική βάση το 2014 ήταν 650 πρόσωπα, και εκτάκτως 539 πρόσωπα.

Διανομή ρούχων και υποδημάτων:  Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης γίνεται επίσης διανομή ρούχων, υποδημάτων, ειδών οικιακής χρήσης και παιχνιδιών σε ενδεείς αδελφούς μας. Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν την Ενοριακή ιματιοθήκη, φέτος ξεπέρασαν τους 500 και το περίσσευμα 250 μεγάλα κιβώτια παραδόθηκαν στο νέο κατάστημα το  «Ιμάτιο» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ενδύει αστέγους και άπορους αδελφούς μας.

Τακτική διανομή οικονομικών βοηθημάτων: Στις 15 κάθε μήνα διανέμονται χρηματικά βοηθήματα σε 27 ενορίτες μας (οικογένειες και ανέργους) και σε 17 φοιτητές- μαθητές που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Έκτακτα οικονομικά βοηθήματα προσφέρονται καθημερινά (κατόπιν ελέγχου) ποσά για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών.

Σχολικά είδη σε μαθητές: Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, συνέχισε τη στήριξη σε μαθητές οικογενειών που χρήζουν βοηθείας, για την αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών, όχι μόνο στην έναρξη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, Επιπρόσθετα, έστειλε επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, ζητώντας τη συνδρομή τους για την από κοινού αντιμετώπιση περιπτώσεων μαθητών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή ακόμη και κρουσμάτων υποσιτισμού.

Τη χρονιά που μας πέρασε δηλ το 2013 από το Ενοριακό Φιλόπτωχο δαπανήθηκαν για τους πιο πάνω σκοπούς το ποσό των 74. 000 ευρώ.

Ενοριακή τράπεζα αίματος:  Χάρις στις δύο αιμοδοσίες που γίνονται  κάθε χρόνο στην ενορία μας –άνοιξη και φθινόπωρο- μπορούμε και καλύπτουμε τις ανάγκες σε αίμα ασθενών ενοριτών μας, οι οποίοι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, αισθάνονται έμπρακτη την αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας. 

Θέλουμε να μας βοηθήσετε:

Εάν γνωρίζετε, στην γειτονιά σας ή στην πολυκατοικία σας, κάποιον ενορίτη μας που έχει ανάγκη, μη διστάσετε! Ελάτε να μας ενημερώσετε!

Κυριακή των Βαΐων:  Εθελοντική Αιμοδοσία στην πολυλειτουργική αίθουσα του συλλόγου ΣΗΜΑΝΤΡΟ

Μεγάλη Δευτέρα: Επίσκεψη στο γηροκομείο της ενορίας Αγίας Παρασκευής, στην οδό Ηπείρου, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Μεγάλη Τρίτη: Ώρα 9:00 π.μ. Επίσκεψη στον «Αμερικανικό Οίκο Ευγηρίας» (οδός Περικλέους, εντός της ενορίας μας), για την τέλεση των Μυστηρίων του Αγίου Ευχελαίου και της Εξομολογήσεως και μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στους κατάκοιτους γέροντες.

Μεγάλη Τετάρτη: Ώρα 9:00 π.μ. Επίσκεψη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΙΑΣΩ (οδός Μεσογείων, εντός της ενορίας μας) για Εξομολόγηση και μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στους ασθενείς αδελφούς.

Μεγάλη Πέμπτη: Διανομή από το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ε.Φ.Τ., επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 59Α:

  • Δεμάτων αγάπης που περιλαμβάνουν: τρόφιμα πρώτης ανάγκης, κρέας, πατάτες, τσουρέκι, κρασί, κόκκινα αυγά και μια λαμπάδα.
  • Των τακτικών και εκτάκτων οικονομικών βοηθημάτων του μήνα

Το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης θα είναι ανοικτό τη Μ. Πέμπτη & το Μ. Σάββατο, από 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. για να προσφέρει σε όλους τους προσερχόμενους ενδεείς αδελφούς μας κάθε δυνατή βοήθεια.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη της Λαμπρής ΔΕΝ θα προσφέρεται ενοριακό συσσίτιο.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Ε.Φ.Τ., πολλές ευχές για καλή Σταυροαναστάσιμη πορεία, με υγεία και κάθε ευλογία του Ουρανίου πατέρα μας.

Καλή Ανάσταση!

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ