Εκδηλώσεις αγάπης από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο στις ημέρες των εορτών του Πάσχα

Στις 15 Απριλίου δόθηκαν οικονομικά βοηθήματα από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας :
Σε 53 οικογένειες  απόρων της ενορίας μας προσφέραμε το ποσόν των 4.800 ευρώ.

Διανείμαμε  καθαρά ρούχα και υποδήματα σε 19 άτομα και συνεχίζουμε.

Σύντομα θα προσφέρουμε 50 μερίδες ζεστού φαγητού.

Τη Μεγάλη Τρίτη θα τελέσουμε το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου σον «Αμερικάνικο Οίκο ευγηρίας»,  στην οδό Περικλέους, στο Χολαργό,  όπου  θα εξομολογήσουμε και   θα κοινωνήσουμε τους  κατακοίτους γέροντες, ευχόμενοι περαστικά.

Τη  Μεγάλη Τετάρτη θα επισκεφτούμε το Ορφανοτροφείο θηλέων «Χριστοδούλειο Ίδρυμα» και θα προσφέρουμε οικονομική βοήθεια και πασχαλινά προσωπικά δώρα στα 33 ορφανά κορίτσια του Οικοτροφείου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα  εξομολογήσουμε  και θα κοινωνήσουμε τους ασθενείς αδελφούς μας στο Νοσηλευτικό ίδρυμα  «ΙΑΣΩ», στην οδό Μεσογείων.

Το Μέγα Σάββατο θα επισκεφτούμε το  μεσημέρι Νοσηλευτικό Ίδρυμα της ενορίας μας «ΙΑΣΩ ΤΖΕΝΕΡΑΛ» στην οδό Μεσογείων , όπου θα ευχηθούμε περαστικά στους ασθενείς αδελφούς μας και θα προσφέρουμε συμβολικά αναστάσιμα δώρα και μια εικόνα της προστάτιδός μας Αγίας Φιλοθέης.

Το Μέγα Σάββατο θα επισκεφτούμε επίσης τνο οίκο ευγηρίας της ενορίας μας «Φιλίπειον», στην οδό Αγαμέμνονος, όπου θα εξομολογήσουμε και θα κοινωνήσουμε τους γέροντες του ιδρύματος, προσφέροντάς τους και αναστάσιμα δώρα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα προσφέρουμε στο Κέντρο Ενοριακής αγάπης του Ναού μας επί της οδού Βουτσινά 92:
65 δέματα αγάπης με τρόφιμα, (διάφορα ζυμαρικά όσπρια, ρύζι, καφέ, ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, χυμούς, κ.α.) αλλά και αναστάσιμα είδη (όπως τσουρέκι, λαμπάδα αναστάσεως, κόκκινα αυγά), λαμπάδα αναστάσιμη και οικονομικά βοηθήματα ύψους 2.150 ευρώ για τις γιορτές του  Πάσχα
9 φοιτητικά δέματα αγάπης με αναστάσιμα είδη, με το βιβλίο του π. Συμεών «Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή» και οικονομικά βοηθήματα  ύψους 900 ευρώ. 

Το κέντρο Αγάπης της ενορίας μας  θα είναι ανοικτό το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης για  να  προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχομένους αδελφούς μας, με τρόφιμα και πασχαλινά είδη.

 

παντοπωλειο
Από το κοινωνικό παντοπωλείο της ενορίας μας. Οι έχοντες ανάγκη αδελφοί μας διαλέγουν από τα ράφια ό,τι χρειάζονται στο σπίτι τους για τις ημέρες των εορτών

 

Τέλος τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης θα γίνουν την Κυριακή της Σαμαρείτιδος,  22 Μαΐου, αμέσως  μετά τη Θεία Λειτουργία.

 Όμως  οι ανάγκες στην ενορία μας, και στην πατρίδα μας αυξάνονται. Τώρα που η  οικονομική κρίση αγγίζει καθημερινά περισσότερους συνανθρώπους  μας,  ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, οργανώσαμε :
Το κοινωνικό μας παντοπωλείο επί της οδού Βουτσινά, για να συγκεντρώνουμε και να διανέμουμε στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας δύο φορές το μήνα, κάθε 15 και 30.
τραπεζα ρουχωνΤράπεζα ρούχων, σε καλή κατάσταση και καθαρών, για να διανέμουμε στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.
Πολύ σύντομα καθημερινά θα προσφέρουμε  50 μερίδες  ζεστού φαγητού, που θα  προμηθευόμαστε και θα διανέμουμε στους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας..
Θέλουμε  και τη δική σου βοήθεα .
Θυμήσου πως υπάρχουν και άλλοι  συνάνθωποί μας  σε χειρότερη κατάσταση από εμάς .

Ενοριακή τράπεζα ρούχων 

 

πασχαλινα δωρα
Συνεργάτες του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου με τα εορταστικά δώρα, που διανεμήθηκαν σε αδελφούς μας

 

 Από  το φιλόπτωχο της ενορίας σου