Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Αγ.Αναργύρων - Βαφειαδάκειον

Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1999 στο Δήμο Αγ. Αναργύρων σε συνεργασία με το "Βαφειαδάκειον" Κληροδότημα, του οποίου προεδρεύει ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος κ.α.α. ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων. (Γραμματεύς ο κ. Κωνσταντίνος  Τσιρόπουλος). Εξυπηρετεί σήμερα περί τα 172 βρέφη - νήπια.

Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής
π. Νικόλαος Γιαννακίδης (ως Πρόεδρος του Ε.Φ.Τ. Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων ομωνύμου Δήμου)

Προϊσταμένη - Διευθύνουσα
κ. Αικατερίνη Δαλδάκη, πτυχ. Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλου
Καθηγ. κ. Ιωάννης Μαρκαντώνης

Διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας
Μαραθωνομάχων και Κωνσταντινουπόλεως, Αγ. Ανάργυροι
Τηλ./FAX: 210.2311.119

Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2000 στην Ενορία Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως, σε κληροδοτηθέν ακίνητο της αειμνήστου Ζαχαρούλας Ν. Τάτση. Το ακίνητο αναμορφώθηκε με δαπάνες του Ιωάννου Δ. Ξυνού και με τη συνδρομή του "Βαφειαδακείου" Ιδρύματος.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
π. Ειρήναρχος Θεοδώρου

Διευθύνουσα
κ. Τάνια Κολοκούρη

Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός
κ. Ελένη Νασέλου

Διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας
Σαρωνικού 12 και Σολωμού, 163 45 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210.9757.403

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ