MegaliTessarosti

MegaliTessarakosti

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου
Καθαρά Δευτέρα,
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Δεν φοβάμαι παρά μόνο τον Θεό
-εκτός κι αν τον υπηρετώ.

Και την Ποίηση-
ακόμα κι όταν την υπηρετώ.

 

Τάσος Λειβαδίτης


 

 

 

 

               
Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες στήν εἴσοδο τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Τρεῖς Ἱ. Ἀκολουθίες τῶν Χαιρετισμῶν στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο
Οἱ Ἱ. Ἀκολουθίες κατά τήν Α΄ ἑβδομάδα τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μικρούς και μεγάλους
Προσκυνηματική εκδρομή σε Μονές της Μακεδονίας & της Θράκης
Πρόσκληση σε Χορωδία
Ακάθιστος Ύμνος στην Ι. Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
«… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

συσσιτιοΦιλανθρωπικές δραστηριότητες από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

1)Την Μ . Τρίτη: θα γίνει επίσκεψη στο γηροκομείο «Στέγη Γερόντων» στην Αγία Παρασκευή και να προσφερθούν οικονομική βοήθεια , ελαιόλαδο  και τρόφιμα πρώτης ανάγκης.

2) Την Μ. Τετάρτη: στις 9.30 π.μ. Θα τελεσθεί το μυστήριο του Ευχελαίου εις τον Αμερικάνικο Οίκο ευγηρίας, στην οδό Περικλέους όπου θα εξομολογηθούν και θα κοινωνήσουν οι κατάκοιτοι γέροντες. Τέλος, με τις ευχές για σύντομη ανάρρωση θα προσφερθούν συμβολικά αναστάσιμα δώρα και μια εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

3)Την Μ. Πέμπτη στις 9.30 π. μ. θα γίνει επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα ΙΑΣΩ ΤΖΕΝΕΡΑΛ , στην οδό Μεσογείων όπου θα εξομολογηθούν και θα κοινωνήσουν οι ασθενείς αδελφοί. Επί πλέον με τις ευχές για περαστικά θα προσφερθούν σε όλους τους ασθενείς μας, συμβολικά αναστάσιμα δώρα και μια εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

4) Επίσης την Μ. Πέμπτη θα δοθούν:

α) Στις 65 τακτικά βοηθούμενες οικογένειες τρόφιμα πρώτης ανάγκης, και συγκεκριμένα , 2 κιλά κρέας (αρνί), 2 κιλά πατάτες, ένα τσουρέκι, 6 κόκκινα αυγά και από μία πασχαλινή λαμπάδα (που ετοίμασαν οι Κυρίες του Ε.Φ.Τ.).

β)Στους 15 τακτικά βοηθουμένους μαθητές και φοιτητές να δοθούν από 6 κόκκινα αυγά, μία πασχαλινή λαμπάδα και το νέο βιβλίο του π. Συμεών Βενετσιάνου «Ο Σταυρός του Χριστού και ο Σταυρός Χριστιανού ».

γ)Τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε ενδεείς αδελφούς μας.

5)Το Μ. Σάββατο, θα γίνει επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας της ενορίας μας «Φιλίππειον», στις 9.30π.μ. στην οδό Αγαμέμνονος, όπου θα εξομολογηθούν και θα κοινωνήσουν οι γέροντες του ιδρύματος, αλλά και θα προσφερθούν αναστάσιμα δώρα και από μια εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

6) Το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης της ενορίας που είναι επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 59 Α , στο Χολαργό, ( τηλ 210 65 40 208) θα είναι ανοικτό από 10 π.μ. έως 2.00 μ.μ όλη την Μ Εβδομάδα για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχομένους αδελφούς μας , όπως τρόφιμα, πασχαλινά είδη, καθαρά ρούχα και υποδήματα κ.α.

7) Το Ενοριακό συσσίτιο θα σταματήσει από το μεσημέρι της Μ Τετάρτης και θα ξαναλειτουργήσει το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα.

9) Το Ε.Φ.Τ. ετοιμάζει Πασχαλινή δωροέκθεση στην αίθουσα του Ιερού Ναού μας, από την Παρασκευή του Ακαθίστου (19 Απριλίου) το απόγευμα, έως και την Τρίτη του Πάσχα, ( 7 Μαΐου) με σκοπό να ενισχυθεί η καθημερινή προσφορά έτοιμου φαγητού (συσσίτιο) τα δώρα τα έχουν ετοιμάσει οι κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου και θα προσφέρονται συμβολικές τιμές.

10) Τέλος έχει προγραμματιστεί εθελοντική Αιμοδοσία για την Κυριακή του Θωμά από 9.00π.μ. έως 13.00μ.μ

Το Δ.Σ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου ευχαριστεί όλους τους αδελφούς μας που με κάθε τρόπο συμπαραστέκεστε στα έργα της φιλανθρωπίας της ενορίας μας και Σας εύχεται από καρδιάς καλή συνέχεια στη σταυροαναστάσιμη πορεία μας, και καλή Ανάσταση.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ