Arxiki

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


καὶ ὅραμα διὰ τῆς νυκτὸς ὤφθη τῷ Παύλῳ· ἀνήρ τις ἦν Μακεδὼν ἑστώς, παρακαλῶν αὐτὸν καὶ λέγων· διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν. ὡς δὲ τὸ ὅραμα εἶδεν, εὐθέως ἐζητήσαμεν ἐξελθεῖν εἰς τὴν Μακεδονίαν, συμβιβάζοντες ὅτι προσκέκληται ἡμᾶς ὁ Κύριος εὐαγγελίσασθαι αὐτούς.
Πράξεις Αποστόλων  16, 9-10

 

Τη νύκτα  παρουσιάσθηκε στον Παύλο όραμα• κάποιος δηλαδή Μακεδών εστέκετο όρθιος εμπρός του και τον παρακαλούσε λέγων• “πέρασε από την Ασία στη Μακεδονία και βοήθησέ μας”.  Αμέσως δε μόλις είδε αυτό το όραμα ο Παύλος, πήραμε την απόφαση να ταξιδεύσωμε στη  Μακεδονία, διότι βγάλαμε το συμπέρασμα, ότι ο Κύριος μας είχε προσκαλέσει και διατάξει να κηρύξωμε το Ευαγγέλιο στους κατοίκους της Μακεδονίας.

 

 

               
Προσκύνημα σε Μονές των Καλαβρύτων
Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο «Σήμαντρο»
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
Ιερά Αγρυπνία στην εορτή της Υπαπαντής
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
Ανάμεσα στον γονιό και τον εκπαιδευτικό

Κληρικολαϊκή σύναξη στην ενορία μας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Κληρικολαϊκή σύναξη συγκαλείται στην ενορία μας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. (αμέσως μετά την ιερά Ακολουθία του Εσπερινού). Η Σύναξις αυτή πραγματοποιείται αφ΄ ενός μεν διότι αποτελεί ανάγκη και διάθεση των ενοριτών να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στο ενοριακό εκκλησιαστικό γεγονός και αφ΄ ετέρου διότι αυτή είναι και η παρότρυνσις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως εκφράστηκε στο υπ' αριθμ. 63/31.08.2001 Εγκύκλιον Σημείωμα αυτής.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο Εγκύκλιο αυτό Σημείωμα, σκοπό των κατά περιφέρειαν συνάξεων, που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  αποτελεί η καταγραφή των απόψεων – προτάσεων, τόσο των Κληρικών όσον και των εθελοντών στελεχών μας επί του θέματος της εν γένει ποιμαντικής της καθ' ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ειδικότερον, θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο εάν έκαστος Κληρικός ή λαϊκός απαντούσε ειλικρινώς εις το ερώτημα: «Ποιές ελλείψεις - προβλήματα παρατηρούνται μέχρι σήμερα εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών; Ποιές είναι οι προτάσεις σας δια την αρτιοτέραν διαποίμανσιν των πιστών;»

Στην ενοριακή Κληρικολαϊκή μας Σύναξη θα συμμετάσχουν οι Ιερείς, οι Επίτροποι, οι Ιεροψάλτες, οι Νεωκόροι, τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου, οι Κατηχητές και τα υπόλοιπα Στελέχη του νεανικού έργου, τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, οι εθελοντές της Αιμοδοσίας, οι εθελόντριες του Εράνου Αγάπης και όλοι οι συνεργάτες του ενοριακού έργου. Στη διάρκεια της Συνάξεως θα γίνει και ενημέρωσι δια το μέχρι τώρα επιτελεσθέν ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι... Ελάτε να συζητήσουμε για την ενορία μας...

ΕΚ  ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ  ΝΑΟΥ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ