Arxiki

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


καὶ ὅραμα διὰ τῆς νυκτὸς ὤφθη τῷ Παύλῳ· ἀνήρ τις ἦν Μακεδὼν ἑστώς, παρακαλῶν αὐτὸν καὶ λέγων· διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν. ὡς δὲ τὸ ὅραμα εἶδεν, εὐθέως ἐζητήσαμεν ἐξελθεῖν εἰς τὴν Μακεδονίαν, συμβιβάζοντες ὅτι προσκέκληται ἡμᾶς ὁ Κύριος εὐαγγελίσασθαι αὐτούς.
Πράξεις Αποστόλων  16, 9-10

 

Τη νύκτα  παρουσιάσθηκε στον Παύλο όραμα• κάποιος δηλαδή Μακεδών εστέκετο όρθιος εμπρός του και τον παρακαλούσε λέγων• “πέρασε από την Ασία στη Μακεδονία και βοήθησέ μας”.  Αμέσως δε μόλις είδε αυτό το όραμα ο Παύλος, πήραμε την απόφαση να ταξιδεύσωμε στη  Μακεδονία, διότι βγάλαμε το συμπέρασμα, ότι ο Κύριος μας είχε προσκαλέσει και διατάξει να κηρύξωμε το Ευαγγέλιο στους κατοίκους της Μακεδονίας.

 

 

               
Προσκύνημα σε Μονές των Καλαβρύτων
Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο «Σήμαντρο»
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
Ιερά Αγρυπνία στην εορτή της Υπαπαντής
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
Ανάμεσα στον γονιό και τον εκπαιδευτικό

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

 

Κ. ΔημτσαςΤο ενοριακό Κέντρο Αγάπης επισκέφτηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου,  στις 10.00 π.μ. ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κων/νος Δήμτσας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον π. Ιωάννη, πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου,  για το αξιόλογο έργο που επιτελείται το τελευταίο διάστημα  στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο.
Μαζί του ήταν,  αφ' ενός  όλα τα αξιότιμα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, και αφετέρου οι  Εκκλησιαστικοί  Επίτροποι του Ιερού Ναού μας  κ. κ.  Στέργιος Ριζάκης,  Αθανάσιος Βουρλούμης και  Βασίλειος Βογιατζής. 
Ο π. Ιωάννης αφού τους καλοσώρισε, τους ξενάγησε στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Φιλοπτώχου, ενημερώνοντας λεπτομερώς για το έργο της φιλανθρωπίας της ενορίας μας,  στους ενδεείς αδελφούς μας. 
Συγκεκριμένα συζήτησε  με τον κ. Δήμτσα για τα μηναία  οικονομικά βοηθήματα (κατόπιν ελέγχου με παραστατικά) αξίας 100  ή  60 ευρώ  ανάλογα με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που δίδονται σε 49 περιπτώσεις φοιτητών, οικογενειών και ατόμων,  κάθε 15 του μήνα, για τα απαραίτητα τρόφιμα πρώτης ανάγκης που διανέμονται κάθε 15 και 30 του μήνα σε εμπερίστατους αδελφούς μας, για τη συλλογή, διανομή, αλλά και προώθηση καθαρών ενδυμάτων και  υποδημάτων  σε συνανθρώπους μας, και το περίσσευμα προωθείται σε  ιδρύματα κοινωφελούς δράσεως. Ήδη έχουν ετοιμαστεί 35 κιβώτια  με καθαρό ρουχισμό και είναι έτοιμα αυτές τις μέρες να προωθηθούν στο ίδρυμα «Θεόφιλος», που φροντίζει οικογένειες πολύτεκνες, στο σύλλογο «Τα παιδιά των φαναριών», που φροντίζει και περιθάλπει τα παιδιά του δρόμου  και στο σύλλογο «απεξαρτητοποιημένων νέων» από  ναρκωτικές ουσίες.

Κ. ΔημτσαςΑκόμη ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στους Ιατρούς της περιοχής μας που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να εξετάζουν εντελώς δωρεάν αδελφούς μας που δεν έχουν ασφάλεια ή αδυνατούν οικονομικά, στην αιμοδοσία που έγινε πρόσφατα από το Ε.Φ.Τ,  και στο στόχο που έχει θέσει να προσφέρει  έτοιμο  φαγητό σε συνανθρώπους μας. Χαρακτηριστικά είπε: "Με συγκλόνισε  και σαν άνθρωπο και κυρίως σαν κληρικό, το γεγονός ότι  κάποια κυρία του Χολαργού ήρθε και μου είπε με μάτια δακρυσμένα:  πάτερ, μπορείτε να μου δώσετε ένα πακέτο μακαρόνια;" Οι άνθρωποι, κ. Δήμτσα, στις δύσκολες μέρες που διερχόμαστε δεν έχουν πού αλλού να πουν τον πόνο τους, να εκφράσουν το όποιο πρόβλημά τους, από πού να αντλήσουν δύναμη και κυρίως ελπίδα  να ξεπεράσουν την έντονη απελπισία που είναι ριζωμένη στην καρδιά τους και  ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, αλλά και την έντονη δυσκολία που διέρχεται η ζωή τους και τα μέλη της  οικογένειά τους.
Τέλος, οι κυρίες του φιλοπτώχου προσέφεραν στο Γενικό Διευθυντή  λιτό κέρασμα, συζήτησαν και ενημερώθηκαν για το αξιόλογο έργο που επιτελείται από τη  μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ