Pasxa

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα 23 Απριλίου
, Ανατολίου Μάρτυρος
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ Πάσχα πανηγυρίζουμε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ σὰν γεγονὸς ποὺ ἔγινε καὶ ἀκόμη γίνεται σὲ μᾶς. Γιατὶ ὁ καθένας ἀπὸ μᾶς ἔλαβε τὸ δῶρο αὐτῆς τῆς νέας ζωῆς καὶ τὴ δύναμη νὰ τὴν ἀποδεχτεῖ καὶ νὰ ζήσει διὰ μέσου της. Εἶναι ἕνα δῶρο ποὺ ριζικὰ ἀλλάζει τὴ διάθεσή μας ἀπέναντι σὲ κάθε κατάσταση αὐτοῦ τοῦ κόσμου, ἀκόμη καὶ ἀπέναντι στὸ θάνατο. Μᾶς δίνει τὴ δύναμη νὰ ἐπιβεβαιώνουμε θριαμβευτικὰ τό: νικήθηκε ὁ θάνατος. Ὅλη ἡ πίστη μας εἶναι ὅτι μὲ τὸ δικό Του θάνατο ὁ Χριστὸς ἄλλαξε τὴ φύση ἀκριβῶς τοῦ θανάτου. Τὸν ἔκανε πέρασμα - διάβαση, «Πάσχα» στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ μεταμορφώνοντας τὴ δραματικότερη τραγωδία σὲ αἰώνιο θρίαμβο, σὲ νίκη. Μὲ τὸ «θανάτῳ θάνατον πατήσας» μᾶς ἔκανε μέτοχους τῆς Ἀνάστασής Του.


π. Ἀλέξανδρος Σμέμαν

 

 

 

 

               
Πανήγυρις Αγίων Μυροφόρων στο Κοιμητήριο Χολαργού
Μνημόσυνο για τα νέα παιδιά
Εκδήλωση - παρουσίαση : H ορθόδοξη ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε
Απολογισμός Αιμοδοσίας στην Ενορία μας

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

 

Κ. ΔημτσαςΤο ενοριακό Κέντρο Αγάπης επισκέφτηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου,  στις 10.00 π.μ. ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κων/νος Δήμτσας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον π. Ιωάννη, πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου,  για το αξιόλογο έργο που επιτελείται το τελευταίο διάστημα  στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο.
Μαζί του ήταν,  αφ' ενός  όλα τα αξιότιμα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, και αφετέρου οι  Εκκλησιαστικοί  Επίτροποι του Ιερού Ναού μας  κ. κ.  Στέργιος Ριζάκης,  Αθανάσιος Βουρλούμης και  Βασίλειος Βογιατζής. 
Ο π. Ιωάννης αφού τους καλοσώρισε, τους ξενάγησε στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Φιλοπτώχου, ενημερώνοντας λεπτομερώς για το έργο της φιλανθρωπίας της ενορίας μας,  στους ενδεείς αδελφούς μας. 
Συγκεκριμένα συζήτησε  με τον κ. Δήμτσα για τα μηναία  οικονομικά βοηθήματα (κατόπιν ελέγχου με παραστατικά) αξίας 100  ή  60 ευρώ  ανάλογα με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που δίδονται σε 49 περιπτώσεις φοιτητών, οικογενειών και ατόμων,  κάθε 15 του μήνα, για τα απαραίτητα τρόφιμα πρώτης ανάγκης που διανέμονται κάθε 15 και 30 του μήνα σε εμπερίστατους αδελφούς μας, για τη συλλογή, διανομή, αλλά και προώθηση καθαρών ενδυμάτων και  υποδημάτων  σε συνανθρώπους μας, και το περίσσευμα προωθείται σε  ιδρύματα κοινωφελούς δράσεως. Ήδη έχουν ετοιμαστεί 35 κιβώτια  με καθαρό ρουχισμό και είναι έτοιμα αυτές τις μέρες να προωθηθούν στο ίδρυμα «Θεόφιλος», που φροντίζει οικογένειες πολύτεκνες, στο σύλλογο «Τα παιδιά των φαναριών», που φροντίζει και περιθάλπει τα παιδιά του δρόμου  και στο σύλλογο «απεξαρτητοποιημένων νέων» από  ναρκωτικές ουσίες.

Κ. ΔημτσαςΑκόμη ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στους Ιατρούς της περιοχής μας που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να εξετάζουν εντελώς δωρεάν αδελφούς μας που δεν έχουν ασφάλεια ή αδυνατούν οικονομικά, στην αιμοδοσία που έγινε πρόσφατα από το Ε.Φ.Τ,  και στο στόχο που έχει θέσει να προσφέρει  έτοιμο  φαγητό σε συνανθρώπους μας. Χαρακτηριστικά είπε: "Με συγκλόνισε  και σαν άνθρωπο και κυρίως σαν κληρικό, το γεγονός ότι  κάποια κυρία του Χολαργού ήρθε και μου είπε με μάτια δακρυσμένα:  πάτερ, μπορείτε να μου δώσετε ένα πακέτο μακαρόνια;" Οι άνθρωποι, κ. Δήμτσα, στις δύσκολες μέρες που διερχόμαστε δεν έχουν πού αλλού να πουν τον πόνο τους, να εκφράσουν το όποιο πρόβλημά τους, από πού να αντλήσουν δύναμη και κυρίως ελπίδα  να ξεπεράσουν την έντονη απελπισία που είναι ριζωμένη στην καρδιά τους και  ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, αλλά και την έντονη δυσκολία που διέρχεται η ζωή τους και τα μέλη της  οικογένειά τους.
Τέλος, οι κυρίες του φιλοπτώχου προσέφεραν στο Γενικό Διευθυντή  λιτό κέρασμα, συζήτησαν και ενημερώθηκαν για το αξιόλογο έργο που επιτελείται από τη  μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ