Pasxa

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 26 Απριλίου
Βασιλέως ιερομάρτυρος επισκόπου Αμασείας, Γλαφύρας
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ Πάσχα πανηγυρίζουμε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ σὰν γεγονὸς ποὺ ἔγινε καὶ ἀκόμη γίνεται σὲ μᾶς. Γιατὶ ὁ καθένας ἀπὸ μᾶς ἔλαβε τὸ δῶρο αὐτῆς τῆς νέας ζωῆς καὶ τὴ δύναμη νὰ τὴν ἀποδεχτεῖ καὶ νὰ ζήσει διὰ μέσου της. Εἶναι ἕνα δῶρο ποὺ ριζικὰ ἀλλάζει τὴ διάθεσή μας ἀπέναντι σὲ κάθε κατάσταση αὐτοῦ τοῦ κόσμου, ἀκόμη καὶ ἀπέναντι στὸ θάνατο. Μᾶς δίνει τὴ δύναμη νὰ ἐπιβεβαιώνουμε θριαμβευτικὰ τό: νικήθηκε ὁ θάνατος. Ὅλη ἡ πίστη μας εἶναι ὅτι μὲ τὸ δικό Του θάνατο ὁ Χριστὸς ἄλλαξε τὴ φύση ἀκριβῶς τοῦ θανάτου. Τὸν ἔκανε πέρασμα - διάβαση, «Πάσχα» στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ μεταμορφώνοντας τὴ δραματικότερη τραγωδία σὲ αἰώνιο θρίαμβο, σὲ νίκη. Μὲ τὸ «θανάτῳ θάνατον πατήσας» μᾶς ἔκανε μέτοχους τῆς Ἀνάστασής Του.


π. Ἀλέξανδρος Σμέμαν

 

 

 

 

               
Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Λαμπροφόρος ιερά Αγρυπνία
Απολογισμός Αιμοδοσίας στην Ενορία μας

Τελέσαμε το Μνημόσυνο για  τους  νέους του Χολαργού, για εκείνους που έφυγαν νωρίς...

 

Μέσα σε έντονα συγκινητικό κλίμα τελέσθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Ιερό Ναό  Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου του Δήμου Χολαργού, το μνημόσυνο για όλους τους αποθανόντας νέους του Χολαργού, για εκείνους που έφυγαν νωρίς...

Οι τρείς ενορίες του Χολαργού, οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αγίας Τριάδος και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, οργάνωσαν και τέλεσαν το μνημόσυνο για την ανάπαυση των 105 νέων, που νωρίς κόπηκε ξαφνικά το νήμα της ζωής τους, σε ηλικία από λίγων μηνών έως 30 ετών.

Οι Ιερείς είχαν φροντίσει να υπάρχει ο δίσκος με τα απαραίτητα κόλλυβα και στο τέλος προσέφεραν στους πονεμένους γονείς και συγγενείς στο κυλικείο του Κοιμητηρίου  τον καφέ.

Τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν  δύο Ιερείς, ο π. Ιωάννης από τη Φανερωμένη και ο π. Χαράλαμπος από τον Τίμιο Σταυρό. Στο τέλος ο π. Ιωάννης, στη σύντομη προσλαλιά προς του γονείς, τόνισε τη σημασία του πόνου στη ζωή του ανθρώπου και την ελπίδα που πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού  μας στην πορεία της επί γης ζωής μας. Ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο των  7 νηπίων, "των μικρών αγγέλων" όπως χαρακτηριστικά είπε, διαβάζοντας  την ειδική Ευχή της Εκκλησίας μας "ο φυλάσων τα νήπια Κύριε...." και στη συνέχεια τέλεσε  το μνημόσυνο "των μεγάλων αγγέλων ".

 

Μνημοσυνο νεων

 

Έντονη ήταν η συγκίνηση όλων όταν, μετά το κυλικείο, διαβάστηκε Τρισάγιο στον τάφο των τεσσάρων νέων, που έφυγαν στο τραγικό δυστύχημα στο δρόμο προς το Κοιμητήριο, όπου  η μητέρα του ενός νέου μοίραζε μέσα από το καλάθι που είχε τα βαπτιστικά  ρούχα του παιδιού της και λουλούδια  σε ειδική κατασκευή, καθώς -όπως μας είπε- σήμερα τυχαίνει να είναι τα γενέθλιά του!!!
Ο Θεός να  αναπαύει τις ψυχές των και να παρηγορεί τους γονείς τους! 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 42 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ