MegaliTessarosti

MegaliTessarakosti

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου
Λέοντος Κατάνης, Αγάθωνος, Βησσαρίωνος
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε, ἀναζωσάμενοι τὸν καλὸν τῆς Νηστείας ἀγῶνα, οἱ γὰρ νομίμως ἀθλοῦντες, δικαίως στεφανοῦνται, καὶ ἀναλαβόντες τὴν πανοπλίαν τοῦ Σταυροῦ, τῷ ἐχθρῷ ἀντιμαχησώμεθα, ὡς τεῖχος ἄῤῥηκτον κατέχοντες τὴν Πίστιν, καὶ ὡς θώρακα τὴν προσευχήν, καὶ περικεφαλαίαν τὴν ἐλεημοσύνην, ἀντὶ μαχαίρας τὴν νηστείαν, ἥτις ἐκτέμνει ἀπὸ καρδίας πᾶσαν κακίαν. Ὁ ποιῶν ταῦτα, τὸν ἀληθινὸν κομίζεται στέφανον, παρὰ τοῦ Παμβασιλέως Χριστοῦ, ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς Κρίσεως.

Ἰδιόμελον εἰς τοὺς Αἴνους, Ἦχος πλ. α’.


 

 

 

 

               
Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες στήν εἴσοδο τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Τρεῖς Ἱ. Ἀκολουθίες τῶν Χαιρετισμῶν στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο
Οἱ Ἱ. Ἀκολουθίες κατά τήν Α΄ ἑβδομάδα τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μικρούς και μεγάλους
Προσκυνηματική εκδρομή σε Μονές της Μακεδονίας & της Θράκης
Πρόσκληση σε Χορωδία
Ακάθιστος Ύμνος στην Ι. Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
«… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

Τελέσαμε το Μνημόσυνο για  τους  νέους του Χολαργού, για εκείνους που έφυγαν νωρίς...

 

Μέσα σε έντονα συγκινητικό κλίμα τελέσθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Ιερό Ναό  Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου του Δήμου Χολαργού, το μνημόσυνο για όλους τους αποθανόντας νέους του Χολαργού, για εκείνους που έφυγαν νωρίς...

Οι τρείς ενορίες του Χολαργού, οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αγίας Τριάδος και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, οργάνωσαν και τέλεσαν το μνημόσυνο για την ανάπαυση των 105 νέων, που νωρίς κόπηκε ξαφνικά το νήμα της ζωής τους, σε ηλικία από λίγων μηνών έως 30 ετών.

Οι Ιερείς είχαν φροντίσει να υπάρχει ο δίσκος με τα απαραίτητα κόλλυβα και στο τέλος προσέφεραν στους πονεμένους γονείς και συγγενείς στο κυλικείο του Κοιμητηρίου  τον καφέ.

Τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν  δύο Ιερείς, ο π. Ιωάννης από τη Φανερωμένη και ο π. Χαράλαμπος από τον Τίμιο Σταυρό. Στο τέλος ο π. Ιωάννης, στη σύντομη προσλαλιά προς του γονείς, τόνισε τη σημασία του πόνου στη ζωή του ανθρώπου και την ελπίδα που πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού  μας στην πορεία της επί γης ζωής μας. Ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο των  7 νηπίων, "των μικρών αγγέλων" όπως χαρακτηριστικά είπε, διαβάζοντας  την ειδική Ευχή της Εκκλησίας μας "ο φυλάσων τα νήπια Κύριε...." και στη συνέχεια τέλεσε  το μνημόσυνο "των μεγάλων αγγέλων ".

 

Μνημοσυνο νεων

 

Έντονη ήταν η συγκίνηση όλων όταν, μετά το κυλικείο, διαβάστηκε Τρισάγιο στον τάφο των τεσσάρων νέων, που έφυγαν στο τραγικό δυστύχημα στο δρόμο προς το Κοιμητήριο, όπου  η μητέρα του ενός νέου μοίραζε μέσα από το καλάθι που είχε τα βαπτιστικά  ρούχα του παιδιού της και λουλούδια  σε ειδική κατασκευή, καθώς -όπως μας είπε- σήμερα τυχαίνει να είναι τα γενέθλιά του!!!
Ο Θεός να  αναπαύει τις ψυχές των και να παρηγορεί τους γονείς τους! 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ