Ένα χρόνο τώρα η ενορία μας αποστέλλει, κάθε Παρασκευή, το αποστολικό και ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, στο πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση, καθώς και το πλήρες συναξάριο της εβδομάδος, για την καλύτερη προετοιμασία μας εν όψει της κυριακάτικης θείας Λειτουργίας... 

Μοιάζει με ψέμμα! Κι όμως… είναι γεγονός!
Με τη χάρη του Θεού, η «Ετοιμασία» γιορτάζει ήδη τα πρώτα της γεννέθλια!
Είναι άγνωστο πόσοι και ποιοί από τους συντελεστές και κοινωνούς αυτής της προσπάθειας, πιστεύαμε όταν ξεκινούσαμε, ότι θα συνεχιζόταν απρόσκοπτα κάθε βδομάδα, χωρίς διακοπή, για έναν ολόκληρο χρόνο και μάλιστα στην πορεία θα εμπλουτιζόταν ώστε να καλύπτει όχι μόνο την Κυριακή, αλλά ολόκληρη την εβδομάδα.
Όλα ξεκίνησαν από έναν προβληματισμό: Να βρούμε τρόπους ώστε το εκκλησίασμα να συμμετέχει πιο ενεργά στον κυριακάτικο εκκλησιασμό.
Απ’ τον προβληματισμό αυτό γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός καλαίσθητου δίπτυχου, που θα περιλαμβάνει το Αποστολικό και το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, μαζί με το συναξάρι και τα τροπάρια του εορταζόμενου Αγίου και θα διανέμεται κάθε Κυριακή στο εκκλησίασμα.
Ξεκινήσαμε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου του 2010, διανέμοντας μέσα στο ναό 100 έγχρωμα δίπτυχα. Η υποδοχή ήταν τόσο θερμή που, από την 3η κιόλας Κυριακή, η ζήτηση ξεπερνούσε κατά πολύ την παραγωγή και βρεθήκαμε μπροστά στο πρώτο δίλημμα: Να διπλασιάσουμε τον αριθμό τους, εκτυπώνοντάς τα –όμως- ασπρόμαυρα, ώστε να μπορούμε ν’ αντεπεξέλθουμε στο κόστος παραγωγής; Ή μήπως να συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε, για να μην κάνουμε εκπτώσεις στην “ποιότητα”;
Η απάντηση δόθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία: Καλύτερα να φθάνει σε περισσότερα χέρια κι ας είναι ασπρόμαυρο. Η αξία είναι στο περιεχόμενο κι όχι στην εμφάνιση! Άλλωστε, και το ασπρόμαυρο τελικά, δεν υστερούσε σημαντικά σε σύγκριση με το έγχρωμο.
Όμως, μέσ’ απ’ όλον αυτό τον προβληματισμό, γεννήθηκε η ιδέα της «Ετοιμασίας»! Αναζητώντας τρόπο ώστε το 2πτυχο να φθάνει σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, γεννήθηκε η ιδέα της αξιοποίησης του Διαδικτύου: Να το στέλνουμε και ηλεκτρονικά, με εβδομαδιαίο Newsletter.
Έτσι κι έγινε! Με την ελπίδα ότι ερχόμασταν να προσθέσουμε κάτι όμορφο στην καθημερινότητα των αποδεκτών και με πολλή αγωνία για την υποδοχή της οποίας θα τύγχανε το εγχείρημά μας, μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα του 2010, το Newsletter “Ετοιμασία” άνοιξε πανιά για το πρώτο του ταξίδι στο Διαδίκτυο.
Η υποδοχή; Απροσδόκητα θερμή! Μηνύματα έφθαναν από κάθε μεριά για να μας συγχαρούν για την πρωτοβουλία μας και να μας ενθαρύνουν να συνεχίσουμε.
Έτσι, χάρις στη δύναμη αυτή που εσείς μας δώσατε, φθάσαμε να κυκλοφορούμε σήμερα το 56ο τεύχος της “Ετοιμασίας”, έχοντας καλύψει τις 54 εβδομάδες του έτους και επιπλέον, 1 ειδικό αφιέρωμα για τον Γέροντα Πορφύριο.
Όσο για το 2πτυχο που διανέμεται κάθε Κυριακή στο ναό μας και απ’ το οποίο ξεκινήσαμε, η ζήτησή του οδήγησε αισίως τον αριθμό των αντιτύπων στα 400! Δηλαδή, 4 φορές περισσότερα απ’ όσα τυπώναμε πριν 1 χρόνο! Και μάλιστα, είναι φορές που δεν επαρκούν…
Κλείνοντας την επετειακή αυτή αναφορά μας, θα θέλαμε να προσθέσουμε τις θερμές ευχαριστείες μας για την αγάπη σας και τη δύναμη που μας δίνετε και να σας υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθειά μας να φέρνουμε το Χριστό μας όσο το δυνατό πιο κοντά μας, βελτιώνοντας και επαυξάνοντας συνεχώς τα “μέσα” που θα μας βοηθούν στην επιτυχία του σκοπού αυτού.

Καλά Χριστούγεννα!

Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στον εκκλησιαστικό μας επίτροπο κ. Βασίλειο Βεντουράτο, ο οποίος είχε την ιδέα και διατηρεί την ευθύνη για τη σύνταξη κάθε εβδομάδα της ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα την ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ στείλτε μας e-mail ή εγγραφείτε συνδρομητής στο newsletter (κάτω δεξιά στην οθόνη σας)


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ