2.250 ευρώ  από τους νέους της ενορίας μας για τα παιδιά της Καλκούτας! Ανοίχθηκε ο κουμπαράς

Χονγκ ΚονγκΣτα πλαίσια της περσινής εβδομάδας εξωτερικής ιεραποστολής, οι νέοι της ενορίας μας αποφάσισαν τη δημιουργία ενός κουμπαρά για τα παιδιά που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην Καλκούτα της Ινδίας. Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάσθηκε στην ενορία μας από μικρούς και μεγάλους και το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 2.250 ευρώ. Το ποσό αυτό ήδη παραδόθηκε, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, από τον ιερέα νεότητος της ενορίας μας π. Κωνσταντίνο Στούμπο στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Τσίλη. Η περιοχή της Καλκούτας, και γενικότερα η Ινδία, αποτελεί τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ ιδρύθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το έτος 1996 και από τότε μέχρι σήμερα, με την χάρη του Θεού, δραστηριοποιείται ιεραποστολικά σε είκοσι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ επεκτείνεται στις χώρες Κίνα, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Ταϊλάνδη, Βιρμανία (τώρα Μιανμάρ), Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Μπαγκλαντές, Ινδία, Σρι Λάνκα, Μαλβίδες Νήσους, Νεπάλ, Μπουτάν, Πακιστάν, Αφγανιστάν.
Το ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης περιλαμβάνει την διάδοση της Ορθοδόξου πίστεως, όπως αυτή διαφυλάχθηκε ανόθευτη από το μαρτυρικό Αποστολικό και Οικουμενικό κέντρο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, την δημιουργία ορθόδοξων χριστιανικών κοινοτήτων, την πνευματική ενίσχυση των λιγοστών Ελλήνων που διαμένουν στις χώρες αυτές και την ανάπτυξη φιλανθρωπικού έργου, σύμφωνα με την ευαγγελική εντολή της αδιάκριτης και ανιδιοτελούς αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.
Χονγκ ΚονγκΗ Ιερά Μητρόπολη είναι υπεύθυνη για την μισθοδοσία των κληρικών της, για την ανάπτυξη, συντήρηση και ενίσχυση των ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων καθώς και για την μισθοδοσία των εργαζόμενων σε αυτά.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, «στα Ιεραποστολικά Κλιμάκια που λειτουργούν στο Χονγκ Κονγκ, στην Σιγκαπούρη, στην Ινδία, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες, στην Ταϊβάν και στο Πακιστάν διακονούν 29 κληρικοί και, με την χάρη του Θεού, αναπτύσσονται ιεραποστολικά και φιλανθρωπικά προγράμματα όπως: Ορφανοτροφεία, Οικοτροφεία για άπορα παιδιά, Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια), Πολυτεχνική Σχολή, Κλινικές, Οδοντιατρεία, συσσίτια. Οργανώνουμε αποστολές σε διάφορες περιοχές για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διανομής τροφίμων και ρουχισμού. Προσφέρουμε βοήθεια και συμπαράσταση σε άστεγες οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, σε ασθενείς που πάσχουν από AIDS, λέπρα και άλλες λοιμώδεις ασθένειες. Προσπαθούμε, όσο είναι δυνατόν, να Χονγκ Κονγκείμαστε μια ακτίνα ελπίδας σε αυτές τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου κυριαρχούν η φτώχεια, ο θρησκευτικός φανατισμός και ο αναλφαβητισμός. Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, όπως το διαδίκτυο για να κηρύξουμε τον λόγο του Ευαγγελίου στους πληθυσμούς που ομιλούν την κινεζική γλώσσα μέσω online μελέτης Αγίας Γραφής και σεμιναρίου περί της ορθοδόξου θεολογίας και εκκλησιαστικής μουσικής και αγιογραφίας. Προβαίνουμε στην μετάφραση λειτουργικών, πνευματικών, θεολογικών και κατηχητικών βιβλίων στις τοπικές διαλέκτους». 

Από το ενημερωτικό δελτίο της Ιεράς Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ πληροφορούμαστε το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως στις Φιλιππίνες. Οι Ορθόδοξες Κοινότητες στις Φιλιππίνες αριθμούν περίπου 2000 πιστούς. Διακονούν 5 Ιερείς, ένας Έλληνας και 4 Φιλιππινέζοι. Κέντρο του ιεραποστολικού κλιμακίου είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Paranaque στη Μανίλα.
Χονγκ ΚονγκΕπίσης στην περιοχή Los Banos Laguna υπάρχει ο ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος και στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, στην περιοχή Masbate λειτουργεί η Γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου με 4 Μοναχές.
Σε άλλες περιοχές των Φιλιππίνων ενοικιάζονται μικρά οικήματα, τα οποία έχουν μετατρέψει σε Παρεκκλήσια για την εξυπηρέτηση των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Επιτακτική ανάγκη είναι να κτιστούν και άλλοι Ναοί, αλλά τα οικονομικά της Ιεράς Μητροπόλεως δεν το επιτρέπουν ακόμα.
Εκτός από το ιεραποστολικό έργο στον φιλανθρωπικό τομέα το ιεραποστολικό κλιμάκιο Φιλιππίνων φροντίζει για τις ανάγκες των φτωχών οικογενειών.
Χονγκ ΚονγκΔιατηρεί προγράμματα σίτισης και διανομής ενδυμάτων σε υποβαθμισμένες περιοχές και παροχής ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.
Μέσω του προγράμματος “Little Angels”, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καναδά, χορηγούνται υποτροφίες, βιβλία και τα απαραίτητα σε άπορα παιδιά.
Σχεδιάζεται ακόμη η  λειτουργία Οικοτροφείου και Ορφανοτροφείου.
Στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Masbate λειτουργεί, με την φροντίδα των μοναζουσών, Νηπιαγωγείο, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση, ζεστασιά και θαλπωρή σε δεκάδες παιδιά της περιοχής.

Επισκεφθείτε εδώ τον διαδικτυακό χώρο της Ιερά Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής (στα αγγλικά).


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ